Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 17:50, 29 sty 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Elisko,Ty nie raczkujesz, Ty w swoim ogródeczku śmigasz, jak jaskółka przed deszczem! Dziękuję. Buziaki

Hanuś, ale uznanie... z Twoich ust to prawdziwy zaszczyt. Dzieki
sylwia_slomc... 09:45, 30 sty 2022

Rumianka napisał(a)

Basiu, to jest karmnik. Ziarna wsypuje się przez podnoszony daszek..po lewej stronie widać taką przerwę, bo tam są zawiaski...kupiłam go za pół ceny, ponieważ był lekko uszkodzony, ale eM w 3 minutki to naprawił... A ptaszki będą miały kolejną stołówkę...

W sezonie go schowaj pod dach bo miałam dwa i jednego pełnego roku nie wytrzymały, deszcze je rozmoczyły i po karmnikach. Wystawiaj tylko na zimę.

Mam nadzieję, ze szkód nie macie po dzisiejszej Nadii, u nas wieje strasznie, ale to co na mapach pokazuje u Was to strach myśleć, trzymamy kciuki by obyło się bez strat.
Rumianka 21:32, 30 sty 2022

Sylwia, przy domu i w ogrodzie przydomowym nie mamy szkód, nie było prądu przez jakiś czas. Przywiało jedynie kilka wielkich kartonów pewnie spod Galerii. Na działkę nie zdecydowaliśmy się pojechać dzisiaj, bo rzeczywiście wieje okrutnie i jest masę drzew nałamanych, więc i przejazd utrudniony, a zresztą narażać się to totalna głupota. Pojedziemy sprawdzić dopiero jak wiatr uspokoi się w miarę...Martwię się, czy tam wichura nie narobiła szkód...
Basieksp 15:42, 31 sty 2022

U nas bez szkód, jakieś pojedyńcze drzewa, u teścia jedna śliwa oparła się o garaż, dziś ją pocięli, ale ogólnie ok. A jak tam u Was?
Rumianka 22:06, 31 sty 2022

Basieksp napisał(a)
U nas bez szkód, jakieś pojedyńcze drzewa, u teścia jedna śliwa oparła się o garaż, dziś ją pocięli, ale ogólnie ok. A jak tam u Was?

Pojechaliśmy zobaczyć na działkę, czy wszystko gra. Jadąc widziałam 9 powalonych drzew, które wcześniej musiały tarasować drogę...leżały na poboczu już pocięte, przewalone były 2 wielgachne reklamy, w jakimś ogrodzie wywalona była metalowa wiata, a w innym kompletnie zniszczone urządzenia placu zabaw dla dzieci...A na brzegu lasu całe mnóstwo powalonych i połamanych drzew. Sporo tego wszystkiego. Natomiast u nas na ogół spokojnie, poza kilkoma rzeczami rozrzuconymi w ogrodzie...wiatr rozwalił mi koszyk z rozchodnikami, mam nadzieję że się odrodzą...Całe szczęście nie jest źle...obawiałam się, że będzie znacznie gorzej...
Rumianka 21:39, 11 lut 2022

Dziś była piękna pogoda więc ruszyłam do ogrodu by przygotować go na nadejście wiosny. Wycięłam rozchodnik oraz trawy rozplenice. Przycielam klona Flamingi i cztery tuje kuliste. Zajęło mi to 5 godzin i kręgosłup powiedział STOP. Jutro pewnie się nie ruszę. Teraz za oknem biało i w nocy ma być _ 4.
Basieksp 22:54, 11 lut 2022

Oj, może nie będzie tak źle, zdrowia życzę ja planuję coś jutro podziałać
eda 23:00, 11 lut 2022

Rwiemy się już wszystkie podziałać w ogrodzie ja dziś poszalałam trochę oby jednak mrozu nie było zdrówka życzę na plecki kochana żeby szybko przeszło
anpi 23:01, 11 lut 2022

Tylko się cieszyć, że zdążyłaś przed śniegiem porobić jakieś porządki w ogrodzie. Ja planowałam na jutro, a tu zamiast porządków chyba bałwana będę lepić Dziś nie miałam jak wykorzystać pogody do południa.
Rumianka 10:28, 12 lut 2022

Basiu, Edyto i Aniu...dzięki za odwiedzinki. Podziałałam w ogrodzie, ale nie wiem czy roslinki zadowolone z tego, bo jednak przymroziło dość mocno. Za pogodą trudno nadążyć, a plecki bolą, oj bolą...Do wiosny przejdzie.