Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 08:53, 16 sie 2023

Kordina napisał(a)
Nie możliwe, że masz takie ładne floksy. Moje musiałam ciachnąć (przynajmniej część już przycięłam) zostały jeszcze białe czyli wersja podstawowa. Długotrwała susza powodowała, że szybko kwiaty zasychały na łodygach. Teraz za to ulewy co kilka godzin dokonują spustoszenia w kwiatach.

Bożenko, jestem sama zdziwiona, że mimo suszy dały radę...No fakt, że je podlewałam, a później deszcze mnie wyręczały i udało się, że zachowały dobrą kondycję...
Alija 09:56, 16 sie 2023

Rumianka napisał(a)

Elisko, ale masz różnych ciekawych zakątków, ścieżek, podoba mi się bardzo. Floksy pięknie kwitną, też mam różne, bo od kiedy zauważyłam, że się sieją (i nie wyrywam siewek ), to mam ich coraz więcej. Świetna roślina, bezproblemowo rośnie, kwitnie długo, pachnie, dobrze zimuje, same plusy.
jank19 18:40, 19 sie 2023

Dzien dobry, czy pokaza Panie klony october glory i moze opowiedza cos o nich na podstawie swoich doswiadczen? Jak szybko rosna, czy faktycznie trzymaja liscie na jesieni dluzej od innych drzew? Moze jakies zdjecie jak wygladaja obecnie?
Rumianka 20:51, 19 sie 2023

Alija napisał(a)

Elisko, ale masz różnych ciekawych zakątków, ścieżek, podoba mi się bardzo. Floksy pięknie kwitną, też mam różne, bo od kiedy zauważyłam, że się sieją (i nie wyrywam siewek ), to mam ich coraz więcej. Świetna roślina, bezproblemowo rośnie, kwitnie długo, pachnie, dobrze zimuje, same plusy.

Z floksami robię tak samo i dlatego mam coraz to różne odcienie. Bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu. Pozdrawiam
Rumianka 20:58, 19 sie 2023

jank19 napisał(a)
Dzien dobry, czy pokaza Panie klony october glory i moze opowiedza cos o nich na podstawie swoich doswiadczen? Jak szybko rosna, czy faktycznie trzymaja liscie na jesieni dluzej od innych drzew? Moze jakies zdjecie jak wygladaja obecnie?

Witaj w moich progach...klony October Glory to piekna odmiana cudownie przebarwiające liście. Czy długo je trzyma? Z tym bywa różnie, bo zależy od wiatru a ja mieszkam w takim rejonie gdzie wieje 364 dni w roku, a tylko 1 dzień wiatr ma wolne nie wiedzieć czemu jutro zrobię fotki bo dziś już za ciemno. Roczne przyrosty są spore a glebę mam kiepską bo piach. Uważam że warto je mieć w ogrodzie.
jank19 05:24, 20 sie 2023

Dziekuje za odpowiedz i czekam na zdjecia W polskim internecie na prozno szukac informacji o tej odmianie, natomiast w ameryce jest wyrozniona jako ta najladniejsza. Zastanawiam sie nad nia i odrobine boje, czy nie urosnie za duzy w szybkim czasie.
Rumianka 09:31, 20 sie 2023

jank19 napisał(a)
Dziekuje za odpowiedz i czekam na zdjecia W polskim internecie na prozno szukac informacji o tej odmianie, natomiast w ameryce jest wyrozniona jako ta najladniejsza. Zastanawiam sie nad nia i odrobine boje, czy nie urosnie za duzy w szybkim czasie.

Zgodnie z obietnicą wstawiam dzisiejsze fotki

te ostatnie foty to jesienne.
Mam 4 klony tej odmiany. Zawsze można je przyciąć, ja nie tnę gdyż zależy mi by stworzyły trochę cienia w ogrodzie. Pozdrawiam
Rumianka 11:59, 21 sie 2023

Rumianka 12:06, 21 sie 2023

U nas susza zmasakrowała kilka drzewek, sparzone liście opadają...
tu klony Ginnala

jeden z 4 buczków stracił liście jednego dnia...a klonik Flamenco też cierpi

tymczasem u góry beztrosko "lulki" palą...
Joku 16:18, 21 sie 2023

Szkoda tych drzewek, trzeba mieć nadzieję że w przyszłym roku odbiją.
Powojnik pięknie tobie kwitnie i efekty wyprawy do lasu po grzyby są.