Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 12:14, 03 sie 2023

Namnożyło się odcieni...
Rumianka 12:18, 03 sie 2023

Po deszczu...

Emuś po deszczu poluje na ślimaki
Rumianka 14:12, 03 sie 2023

W patio wisiał sobie kilka lat domek dla ptaszków...a teraz osy zrobiły sobie z niego użytek...wygląda to tak jakby domek był dookoła owinięty szmatą...wszystko zabudowane wraz z otworem...

kilka lat temu osy zrobiły u nas na poddaszu domu ogromny kokon, którego nie daliśmy rady włożyć do szerokiego wiadra, a jedynie umieściliśmy w rozciętym worku po korze...
Jak widać potrafią robić różne wzory...niesamowicie
Basieksp 22:39, 03 sie 2023

Floksy masz przepiękne moje trochę poszarpane przez deszcz ale nadal pięknie pachną os nie zazdroszczę, u nas raz też były pod dachem, nie było to fajne, bo w ogrodzie też ich tak jakoś dużo było
Agatorek 23:08, 03 sie 2023

Moc kolorów masz w ogrodzie , pięknie!

Mam w jednym pomieszczeniu gospodarczym takie domki os… nie podchodzę za blisko.

A co to za różowe kwiaty?

Rumianka 12:31, 04 sie 2023

Basieksp napisał(a)
Floksy masz przepiękne moje trochę poszarpane przez deszcz ale nadal pięknie pachną os nie zazdroszczę, u nas raz też były pod dachem, nie było to fajne, bo w ogrodzie też ich tak jakoś dużo było

Floksów mam dużo bo bardzo je lubię, więc pozwalam im się rozsiewać. Osy to wredoty trzeba na nie uważać.
Rumianka 12:37, 04 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Moc kolorów masz w ogrodzie , pięknie!

Mam w jednym pomieszczeniu gospodarczym takie domki os… nie podchodzę za blisko.

A co to za różowe kwiaty?

Osy będziemy likwidować jesienią kiedy już śpią, bo teraz są szalone i łatwo o ukąszenia. Te różowe kwiaty to floksy. Są bezproblemowe i po wysianiu już rosną zawsze. Jeżeli chcesz to wyśle Ci nasiona po przekwitnięciu. Przepięknie pachną. Kwitną miesiąc albo i dłużej. Warto je mieć w ogrodzie.
Fotki specjalnie dla Ciebie na zachętę.
Basieksp 13:37, 04 sie 2023

Rumianka napisał(a)

Floksów mam dużo bo bardzo je lubię, więc pozwalam im się rozsiewać. Osy to wredoty trzeba na nie uważać.

Ale jak Ci się te floksy rozsiewają to mają ten sam kolor? bo ja mam wrażenie, że nie zawsze, one chyba lubią się nawet mieszać?
Kordina 00:20, 05 sie 2023

Nie możliwe, że masz takie ładne floksy. Moje musiałam ciachnąć (przynajmniej część już przycięłam) zostały jeszcze białe czyli wersja podstawowa. Długotrwała susza powodowała, że szybko kwiaty zasychały na łodygach. Teraz za to ulewy co kilka godzin dokonują spustoszenia w kwiatach.
Rumianka 08:51, 16 sie 2023

Basieksp napisał(a)

Ale jak Ci się te floksy rozsiewają to mają ten sam kolor? bo ja mam wrażenie, że nie zawsze, one chyba lubią się nawet mieszać?

Basiu, nie jestem w stanie skontrolować, ponieważ przy zbieraniu nasion mam je wszystkie zmieszane...