Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 12:33, 29 gru 2024

anpi napisał(a)
Jej, ciągle działacie w ogrodzie!? No podziwiam! U mnie z czasem słabo, a też mogłabym coś porobić. Okolica kompostownikowa też do ogarnięcia. Tyle, że u mnie pryzmy i ten ład jeszcze trudniejszy do utrzymania

No jakos tam działamy...przez te ostatnie dwa dni poszło sporo do przodu...Anuś widziałam "Rok w ogrodzie. Extra" w Twoim ogrodzie...Masz bosko, aż rozsiadłam się na dłużej, a to myk i szybko minęło. Fajnie było usłyszeć Twój głos i posłuchać Twoich opowieści o powstawaniu ogrodu...Kamera inaczej pokazuje niż fotki więc łatwiej było zlokalizować rabaty...
Rumianka 12:35, 29 gru 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ooo rabata zmieniła charakterek ... tamta też pasowała, był taka urocza, ale już jestem ciekawa jak to teraz będzie z rozplenicami. Będziesz coś jeszcze między nimi dawać? Prócz kamieni
A podobne bajzlowniki to każdy ogród chyba ma. U nas likwidowaliśmy rok za rokiem kolejne, a już powstały nowe w innych miejscach

Sylwio, rabata w tamtym wydaniu tez podobała mi się, ale nie mogłam już poradzić sobie z wszędobylskim podagrycznikiem, który regularnie grał mi na nosie. Pieliłam ale, to była walka z wiatrakami, dlatego zmieniłam na trawy z kamyczkami...Myślę, że latem będzie ok. Okaże się.
Rumianka 12:44, 29 gru 2024

Trawy - rozplenice, na rabacie rogalowej podzielone i powstało miejsce na rozrost jeżówek

uzyskane z podziału rozplenice znalazły miejsce na rabacie przy schodach, no i doszły kamyczki w tym miejscu (może podagrycznik zażegnany?)

ciemierniki cuchnące w pąkach...

kompostowniki zwężone i trochę odremontowane

no i pomalowane drewnochronem...cedr taki żarówiasty?

Po Nowym Roku pomiary i zamawianie w tartaku materiałów na drewutnię ...
Rumianka 12:52, 29 gru 2024

Róża w wazonie stoi od 29 listopada...ciągle piękna.
sylwia_slomc... 13:23, 29 gru 2024

Rumianka napisał(a)

Sylwio, rabata w tamtym wydaniu tez podobała mi się, ale nie mogłam już poradzić sobie z wszędobylskim podagrycznikiem, który regularnie grał mi na nosie. Pieliłam ale, to była walka z wiatrakami, dlatego zmieniłam na trawy z kamyczkami...Myślę, że latem będzie ok. Okaże się.

Też mam kilka rabat gdzie podagrycznik niestety wygrywa i w jednej dodatkowo powój się rozpanoszył
sylwia_slomc... 13:24, 29 gru 2024

Kibicuję drewutni, rabata już wygląda dobrze. Wiosna jak rozplenice wytniesz można postawić donice z wiosennymi kompozycjami pomiędzy i nie będzie pustki
Rumianka 13:34, 29 gru 2024

Fajnego pomysła mi podsunęłaś z tymi donicami...
Basieksp 22:29, 02 sty 2025

Pozdrawiam w Nowym Roku Spełnienia marzeń i planów życzę
Rumianka 12:07, 03 sty 2025

Dziękuję Basieńko i odwzajemniam...
Rumianka 12:31, 03 sty 2025

W starym roku powstała jeszcze w moim ogrodzie najmniejsza rabatunia .... przy warzywniku