Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 20:49, 21 gru 2024

LIDKA napisał(a)
Rabata prezentuje sie świetnie. Na basenowej tez mam szmate pod otoczakami. Pod trawy wyciełam duże dziury . Ale juz jak sadziłam liliowce to rogarnelam kamienie i wyciełam cały pas.

Kawał roboty odwaliliście.

Duże te kompostowniki

Lidka, dzięki... też wycinałam duże dziury pod trawy...najciężej było je rozdzielić...ale co tam, siekiera młot i heja z tym koksem...
Aż policzyłam, że na początku kupiłam 5 doniczek rozplenicy...przed sadzeniem podzieliłam każdą na pół uzyskując 10 szt...po jakimś czasie 8 podzieliłam znów na pół i zrobiło się 18, dziś kolejne 8 znowu podzieliłam i mam już ich 26 szt.

A ile oszczędności zostało w portfelu...

Kompostowniki są duże, ale zapełniamy je na przemian...w jednym dżdżownice przerabiają, a do drugiego wyrzucamy ogrodowe odpady i tak na okrągło... gdy zapełnimy drugi, to ten pierwszy opróżniamy z fajnej, przerobionej ziemi...
Basieksp 23:06, 21 gru 2024

Kawał dobrej roboty fajnie, że jeszcze można działać w ogrodzie, w końcu to grudzień aż tak trochę dziwnie z tą pogodą, chociaż mi taka nie przeszkadza tylko trzeba się przyzwyczaić, jeszcze tego tak do końca nie ogarniam Też mam kompostowniki do przeróbki, moje wyglądają o wiele gorzej, ale są w planach nowe Ciekawa jestem nowej drewutni u Was, będę podglądać
Kordina 23:37, 21 gru 2024

No proszę jakie tu roboty odchodzą aż miło, qrcze mógłby ten śnieg spaść i mróz ścisnąć, wtedy przynajmniej ogrodnik odpocząłby po tzw sezonie, a ten jak widać trwa w najlepsze
Rumianka 18:12, 22 gru 2024

Basieksp napisał(a)
Kawał dobrej roboty fajnie, że jeszcze można działać w ogrodzie, w końcu to grudzień aż tak trochę dziwnie z tą pogodą, chociaż mi taka nie przeszkadza tylko trzeba się przyzwyczaić, jeszcze tego tak do końca nie ogarniam Też mam kompostowniki do przeróbki, moje wyglądają o wiele gorzej, ale są w planach nowe Ciekawa jestem nowej drewutni u Was, będę podglądać

Taka pogoda grudniowa całkiem niezimowa, za chwilę rośliny oszaleją.
Mieliśmy wszystkie prace wykonywać dopiero wiosną, ale skoro taka pogoda, to trudno usiedzieć na tyłku. Zanim przystąpimy do drewutni, to jeszcze trochę czasu minie, najważniejsze, by to uporządkować i mieć pusty plac, wtedy dopiero pomiary, tartak...itp.
Rumianka 18:13, 22 gru 2024

Kordina napisał(a)
No proszę jakie tu roboty odchodzą aż miło, qrcze mógłby ten śnieg spaść i mróz ścisnąć, wtedy przynajmniej ogrodnik odpocząłby po tzw sezonie, a ten jak widać trwa w najlepsze

Masz rację, nie wiadomo kiedy skończyć...W szkole zadzwonił dzwonek i było wiadomo, że to koniec lekcji...a teraz co...?
Rumianka 18:14, 22 gru 2024

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia, życzę wiary, uśmiechu, ciepła i chwil wytchnienia, pogodnych Swiąt pełnych miłości i pokoju, pięknych w swej prostocie i prawdziwości, a w Nowym 2025 Roku zdrowia, a także zadowolenia i satysfakcji z podejmowanych wyzwań i działań.

Elisa - Rumianka
Margo2 18:25, 27 gru 2024

Elisko, dziękuję za życzenia.

Opowiadasz o pracach ogrodowych, ja czekam na mrozek, żeby obciąc czereśnię.
Dlaczego nie pokazujesz ogrodu przy domu?
Jestes kolejną osobą, która nie lubi pokazywać swojego ogrodu przy domu
anpi 23:12, 27 gru 2024

Jej, ciągle działacie w ogrodzie!? No podziwiam! U mnie z czasem słabo, a też mogłabym coś porobić. Okolica kompostownikowa też do ogarnięcia. Tyle, że u mnie pryzmy i ten ład jeszcze trudniejszy do utrzymania
sylwia_slomc... 21:04, 28 gru 2024

Ooo rabata zmieniła charakterek ... tamta też pasowała, był taka urocza, ale już jestem ciekawa jak to teraz będzie z rozplenicami. Będziesz coś jeszcze między nimi dawać? Prócz kamieni
A podobne bajzlowniki to każdy ogród chyba ma. U nas likwidowaliśmy rok za rokiem kolejne, a już powstały nowe w innych miejscach
Rumianka 12:29, 29 gru 2024

Margo2 napisał(a)
Elisko, dziękuję za życzenia.

Opowiadasz o pracach ogrodowych, ja czekam na mrozek, żeby obciąc czereśnię.
Dlaczego nie pokazujesz ogrodu przy domu?
Jestes kolejną osobą, która nie lubi pokazywać swojego ogrodu przy domu

Małgoś...mój ogród przylega do domu tylko w dwóch miejscach, które zawsze są pokazywane...właśnie ta rabata, która obecnie przerobiłam oraz ta z kotwicą. Pozostałe rabaty są w okolicach ogrodzenia. Pokazuję wszystko...