Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Osiedlowy ogródek

Osiedlowy ogródek

Napia 21:08, 23 lut 2021

Ejże Wiosna przyszła Chyba też muszę się wybrać do Botanika
A bukszpany - tragedia. Aż żal na nie patrzeć
Kaha565 20:44, 24 lut 2021

Hej! Pięknie odbiły bukszpany!
Jestem wlasnie przed tworzeniem rabaty z obwódka z bukszpanu i bukszpanowych kul.
Ze względu na toksyczność cisa, zdecydowałam się właśnie na bukszpan, choć trochę miałam obawy właśnie przed ćma!
MiluniaB 10:40, 25 lut 2021

Renia fajnie, że wstawiłaś zdjęcia porównania bukszpanów. Pięknie odbiły

Jak Twoje hortensje ogrodowe? Moje wszystkie zimę przetrwały
Agatorek 11:25, 25 lut 2021

O kurczę ale te bukszpany pięknie poodbijały. (Całe szczęście, bo już chciałam ze swoich kupionych zrezygnować).
Ciemierniki tez piękne, muszę w sobotę popatrzeć na swoje, jak po zimie .

violaskom 19:44, 25 lut 2021

Fajną miałaś wycieczkę do botanika. Ja też mam ochotę się wybrać ale czekam na więcej kwitnących roślin. Te odrodzone bukszpany dają nadzieję. Teraz to nawet ćma nie wydaje się być taka straszna. Figa jest super a jak trzyma się listek laurowy? Nie ma w domu za ciepło?
Kokesz 20:33, 25 lut 2021

Starsze hortensje też dały radę. Małe, zeszłoroczne nabytki trochę przemroziło nawet pomimo okrycia doniczkami. Najgorsze dla nich są jednak kwietniowe i majowe przymrozki, jak już listki mają i nabrzmiałe pąki kwiatowe.

Ciemierniki dziś nawiozłam obornikiem granulowanym, bo kiepsko wyglądają.

Do Botanika weszłam, bo miałam niedaleko coś do załatwienia, ale faktycznie jeszcze za wcześnie.
Liść laurowy dawno na balkonie, figa musi już zostać w domu, ma tak duże owoce, że byłoby szkoda, gdyby zmarzły
Helen 06:36, 26 lut 2021

violaskom napisał(a)
Fajną miałaś wycieczkę do botanika. Ja też mam ochotę się wybrać ale czekam na więcej kwitnących roślin. Te odrodzone bukszpany dają nadzieję. Teraz to nawet ćma nie wydaje się być taka straszna.

Viola, a Ty nie masz ochoty na ogrodowe zakupy w J. w Tarnowie? W najbliższą niedzielę, 10.30? Tak tylko pytam
Helen 06:38, 26 lut 2021

Kokesz napisał(a)
Starsze hortensje też dały radę. Małe, zeszłoroczne nabytki trochę przemroziło nawet pomimo okrycia doniczkami. Najgorsze dla nich są jednak kwietniowe i majowe przymrozki, jak już listki mają i nabrzmiałe pąki kwiatowe.

Ciemierniki dziś nawiozłam obornikiem granulowanym, bo kiepsko wyglądają.

Do Botanika weszłam, bo miałam niedaleko coś do załatwienia, ale faktycznie jeszcze za wcześnie.
Liść laurowy dawno na balkonie, figa musi już zostać w domu, ma tak duże owoce, że byłoby szkoda, gdyby zmarzły

U mnie też ciemierniki orientalne jakieś takie niezbyt urodziwe. Za to klasyczny niger buduje piękne krzaczki.

Renia, już sypiesz obornikiem granulowanym? Można już?
Kokesz 08:13, 26 lut 2021

U mnie zwykłe ciemierniki kiepskie i jeszcze kwiatki pozrywane przez gawrony.
Tylko ciemierniki podsypałam, Ewa Anda kiedyś pisała, że dokarmia się je wiosną i latem.
Chciałam jeszcze tulipany podsypac ale dnia mi nie starczyło i nie zdążyłam.
Kasiek 11:23, 26 lut 2021

Jak palec?