Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Dominika11 22:30, 15 sty 2016

Sylvana napisał(a)

W tym tygodniu sypiam między 3 a 6
Na dłuższą metę nie dasz rady szkoda zdrowia. Choć moje rabaty mi też ściągały sen z powiek, bo rozumiem, że to jest Twój powód bezsennosci
Sylvana 22:31, 15 sty 2016

Aż się boję...
Wiosnę muszę rozpocząć od wynajęcia młota pneumatycznego, bo swoim nie dałam rady rozwalić dawnego oczka/basenu dla kaczek (jeszcze mojego taty). Kamienie + beton wylany za kamieniami....można tylko usiąść i płakać...
Sylvana 22:33, 15 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
Na dłuższą metę nie dasz rady szkoda zdrowia. Choć moje rabaty mi też ściągał sen z powiek, bo rozumie, że to jest Twój powód bezsennosci

Nie no co Ty, Twoją zrobiłam wcześniej...potem jeszcze przy swojej chciałam przysiedzieć...ale skończyło się na szperaniu w necie i spisywaniu informacji na temat roślin....mam już tych kartek tyle, że się pogubić można...muszę z tym też porządek zrobić.
Katkak 22:34, 15 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Aż się boję...
Wiosnę muszę rozpocząć od wynajęcia młota pneumatycznego, bo swoim nie dałam rady rozwalić dawnego oczka/basenu dla kaczek (jeszcze mojego taty). Kamienie + beton wylany za kamieniami....można tylko usiąść i płakać...

Sylwuś płacz tu nie pomoże, a młot i owszem . Nie narzucaj sobie zbyt dużo. Wyznaczaj mniejsze cele i realizuj je bez spiny. Praca w ogrodzie ma być też, a może nawet przede wszystkim przyjemnością. Utyrasz się przy tej pracy strasznie jak sądzę, ale niech Ci przyświeca efekt końcowy .
Dominika11 22:36, 15 sty 2016

U mnie też kartki i karteczki fruwały, aż dorobiłam się zeszyciku
Dominika11 22:37, 15 sty 2016

Katkak napisał(a)

Sylwuś płacz tu nie pomoże, a młot i owszem . Nie narzucaj sobie zbyt dużo. Wyznaczaj mniejsze cele i realizuj je bez spiny. Praca w ogrodzie ma być też, a może nawet przede wszystkim przyjemnością. Utyrasz się przy tej pracy strasznie jak sądzę, ale niech Ci przyświeca efekt końcowy .
popieram - powoli, małymi kroczkami, ale zawsze do przodu
Katkak 22:37, 15 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
U mnie też kartki i karteczki fruwały, aż dorobiłam się zeszyciku

Też mam ogródkowy kajecik , a chciejstw zapisanych w nim tyle, że żeby wszystko zmieścić musiałabym u sąsiadów sadzić .
Katkak 22:38, 15 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
powoli, małymi kroczkami, ale zawsze do przodu

Właśnie, jak to mówili w "Chłopaki nie płaczą": koko dżambo i do przodu .
Dominika11 22:39, 15 sty 2016

U mnie lista chciejstw tez się robi coraz dłuższa
Rumianka 22:39, 15 sty 2016

Z kartkami to dobra metoda. Też tak robię, później wykreślam wykonane prace i w ten sposób nic nie umknie, a jak po drodze urodzi się inny pomysł to jeszcze lepiej, bo ciekawiej. Trzymam kciuki za Twoje ambitne plany. Wymurowałaś takie cudne schody, to i reszta pójdzie jak z płatka...