Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 23:26, 12 cze 2016

Zana napisał(a)
Doczytałam dopiero teraz do końca, no ale miałyśmy w międzyczasie ważniejsze sprawy. I ja tez chcę zobaczyć staw z tymi cudnymi liliami w większym kadrze! Pokazuj, pokazuj.
Bzyczkowaty miał cholernego pecha, może sam się zagapił latając w poszukiwaniu pysznego jedzonka i tak oto sam został jedzonkiem. No cóż, takie życie...

Mam ochotę posadzić drzewka owocowe, miejsce by było ale ta obfitość konkurencji chętnej na pyszne owocki mnie co nieco zniechęca. Ja z moją odległością przegrywam z kretesem. Na razie mamy dwa krzaki borówek amerykańskich i zdecydowanie przegrywamy z sójkami, które wyżerają je pod naszą nieobecność. Oczywiście można założyć siatki, ale to borówki eMa i ja się do nich nie wtrącam. Sam se je zasadził, to niech se przypilnuje coby mu ich nic nie zeżarło. No i tak się oblizujemy tylko smakiem.

Żaba była sprytniejsza i tyle....mam nadzieję, że ja też przechytrzę skrytych śliwkożerców.
Szkoda tych borówek...może podsuń eMowi jakąś sugestyjkę, a nóż załapie

A tu mniamająca....jeszcze skrzydełko i nóżka do oblizania
Był kiedyś taki film "Skrzydełko czy nóżka" z Louis de Funèsem....

Sylvana 23:32, 12 cze 2016

jolanka napisał(a)
Sylwia, pozdrawiam serdecznie"D Spotkanie w Pęchcinie było bardzo fajne. Kiedy wróciłysmy z Kasią juz was nie bylo Ale machałam Wam po drodze światłami

Strasznie mi głupio, ale byłyśmy tak zagadane, że nic nie widziałyśmy...nawet do Gdańska pojechałyśmy zamiast do W-wy. Anula jest fajnym kompanem i miło się z nią gawędzi, więc tak jakoś wyszło...przepraszam Cię Jolu.

Wszyscy tak szybko się zebrali i rozjechali, aż szkoda, że spotkanie było takie krótkie.

Odpozdrawiam
dominika_ 23:45, 12 cze 2016

To poszukamy jakiejś ładnej miejscówki ogrodowej i powtórzymy na dłużej, choć może być ciężko znaleźć coś jako namiastkę Pęchcina, a może jestem w błędzie?(oby)
Nie wierzę Sylwuś, że tak mało foteczek cyknełaś, pokaż nie bądź taka
Sylvana 23:49, 12 cze 2016

Zana napisał(a)
Sylwia dzięki za towarzystwo i tak jak napisałam u siebie: cała przyjemność po mojej stronie.

W tym miejscu zacytuję to, co napisałam u siebie:
"Droga nam szybko minęła dzięki pogaduchom no i przy okazji zobaczyłam na żywo Twój przeeeepiękny staw!. I tu dodam dla innych, że staw robi naprawdę wrażenie, Sylwia ma piękny teren z mnóstwem ogromnych starych drzew i ogólnie dzięki temu niesamowity klimat. Schody do części ogrodu ze stawem są fantastyczne! Żałuję, że mogłam wpaść do jej ogrodu tylko na chwilę i nie mogłam przysiąść na tych schodach i podumać sobie trochę mając przed oczami widok na staw."

Anuuula....ładnie to tak innych oszukiwać

To ja Wam pokaże co Ania zastała....CHWASTY !!!!

Dziękuję, że mnie przygarnęłaś - dzięki Tobie mogłam poznać dużo fajnych osób i Ciebie oczywiście.
Bardzo miło podróż zleciała, a czas myknął nawet nie wiem kiedy.
Mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja podumać nad stawem
Sylvana 23:57, 12 cze 2016

dominika_ napisał(a)
Hej Sylwia, cieszę się, że dotarłaś na spotkanie i mogłyśmy się poznać Zazdraszczam Anuli, że miała okazję podziwiać Twój ogród w całej okazałości

Ja też się cieszę, że się poznałyśmy...może będzie kolejna okazja żeby dłużej pogadać...

Co do wizyty Anuli - to patrz zdjęcia powyżej - nie ma czego żałować
dominika_ 00:12, 13 cze 2016

Takie chwasty to nie chwasty, po prostu widok naturalistyczny Ja walczę z podagrycznikiem, końskim szczawiem, że o mniszku już nie wspomnę. Póki co jest 1:0 dla nic, ale ja się nie poddam. Będę pielić i dosadzać coraz to inne roślinki okrywowe, mam nadzieję, że one wykończą te paskudne chwaściory
Przypomnij mi jakiej wielkości macie ogród?
Sylvana 07:20, 13 cze 2016

Gardenarium napisał(a)
Bardzo dziękuję za przemiłe spotkanie

Również bardzo dziękuję i czekam na kolejne
Sylvana 07:22, 13 cze 2016

ag_zie napisał(a)
O, i Sylwia jest fajnie Was widzieć!

Tak mnie z zaskoczenia chyciła ...a ja nie bardzo chciałam się pokazywać
Sylvana 07:26, 13 cze 2016

alinak napisał(a)
Wpadłam nowy wątek ogarnąć i muszę napisać że bardzo ciekawy pomysł na ogród . zupełnie nie sztampowy . Staw robi wrażenie i jego piękne otocznie .

Witam Cię serdecznie....Twój ogród był jednym z pierwszych, które oglądałam na O, jeszcze przed zalogowaniem.....piękny jest!
Tym razem już się ujawnię jak wpadnę do Ciebie...wieczorkiem
Sylvana 07:30, 13 cze 2016

Marga napisał(a)
Cześć Sylwia Fajnie Cię widzieć.
A fotki z Pęchcina wrzucisz jakieś? Uwielbiam Twoje fotki

Mnie fajnie widzieć....to i Ty może byś się pokazała choć na momencik....jakaś fotka w ogrodzie?

Fotki z Pęchcina wrzucałam w wątku spotkaniowym....na stronie chyba 10 i 11....piszę z telefonu to mi ciężko sprawdzić....później edytuję i wstawię linki