Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

dominika_ 12:07, 17 lis 2016

Sylwio ostatnio czytałam na forum, że gorszy od chorego dziecko jest tylko chory partner, choć to żadne pocieszenie, oby szybciutko Ci dzieciak powrócił do formy
12:40, 17 lis 2016
Sylvana napisał(a)

Hi hi nie mów....ubawiłaś mnie....ale strasznie to miłe co piszesz....stokrotnie Ci dziękuję

Muszę zajrzeć do Ciebie i obejrzeć Twoje Egzotyczne Królestwo...bo przyznaję się, że mam trochę zaległości....nie tylko na RODosie

Myślałam, że teraz trochę więcej czasu będę miała...ale dziecko mi zapadło na zapalenie płuc (zaczęło się od uszu, bo ciocia w przedszkolu pozwoliła spoconemu, rozganianemu dziecku w 4 stopnie zdjąć czapeczkę - bo mu gorąco było)....dziś lekarz zmienił po 5 dniach antybiotyk na inny bo się pogorszyło...załamana jestem....nie ma nic gorszego niż chore dziecko....

Rozumiem w 100%,mój mały niedawno miał zapalenie ucha.Chore dziecko to koszmar,dlatego,że biedactwo spedza 100% czasu w domu bez zabawy z rówieśnikami i biedactwo cierpi

był to koszmar tez dla mnie-cztery dni inhalacji,tu go inhaluj,tam krople do ucha,tam krople do nosa,wyrywa sie,gonię za nim,mało mu kark przy aplikacji kropli nie skręcę bo sie wyrywa

wtedy sobie pomyślałam,że on ma w przedszkolu koleżanke z mukowiscydozą,jaki to musi być koszmar i poświęcenie takie przewlekle chore dziecko,takie,że inhalujesz i latasz z lekami non stop kolor całe zycie

z tymi myslami jakoś przetrwałam...

I co dostałam w podzięce od smarkaterii jednej?

Wczoraj,gdy gnałam do pracy a znim po drodze do przedszkola ubzdurał sobie,że musi jeszcze znależć"jedną książeczkę"
Ja mówię,nie ma czasu wychodzimy już ,szybko
A on na to "Ty w ogóle nie pasujesz do naszej rodziny,bo ty sie ciągle rano spieszysz"-ot dowiedziałam się
Anda 12:45, 17 lis 2016

Sylwia, zdrowia dla dziecka życzę Oby teraz antybiotyk już pomógł.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 15:27, 17 lis 2016

O jej znowu masz szpital w domu Ja przerabiałam zatrucie pokarmowe starszego, przez cały weekend też koszmar był
AsiaK_Z 17:28, 17 lis 2016

Sylwek, dzięki
Sylvana 20:37, 17 lis 2016

iwka napisał(a)

mnie to urzekło pięknie

Lubię jak słońce się przebija przez drzewa.....robi się taki fajny klimacik....dzięki
Sylvana 20:39, 17 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kamienny jak zwykle cudny Ja lubię takie indywidualistyczne ogrody

Dziękuję....Twój też jest inny i cooooraz ciekawszy, a przy tym bardziej kolorowy i urozmaicony niż mój
Sylvana 20:43, 17 lis 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

super,zaopatrze sie w Piaskowego Wilka

Moje dziecko doprowadza mnie do szału tym,że chce czytac tylko stałe pozycje;albo Czerwony Kapturek albo Nowe szaty cesarza albo nasze pozycje o dinozaurach lub encyklopedie dla dzieci,takie chce non stop kolor i już,a ja bym chciała jakieś nowości wprowadzić np. Alicje w Krainie Czarów,ale to nuda,be

7 grudnia wybieram sie do jego przedszkola w przebraniu Królowej śniegu i będę im czytać skrócona wersje tej bajki

rok temu przebrałam sie za Błękitną Wróżke i czytałam im Pinokia,miałam nawet błękitnego dmuchanego delfina na plażę,który mi za rekina robił,ale czad był

Jesteś Supermamą....młody powinien być dumny....kiedyś będzie to wspominał i Ci podziękuje....fajny pomysł z przebraniem
Trzymam kciuki za występ

Polecam "Kacperiadę" właśnie skończyliśmy i synkowi się bardzo podobała.
Anda 20:49, 17 lis 2016

Piaskowego Wilka też już czytałyśmy, świetna książka Fajna jest też Liliana Pędziwiatr, dziewczynka potrafiąca mówić językiem zwierząt.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sylvana 20:52, 17 lis 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

I co z tego,że nie Ogrodowiskowe?

Napisałam szerzej na ten temat w moim watku,napisałam,że widuje tu szereg ogrodów robionych wg kilku schematów i mega do siebie podobnych,takich prawie toczka w toczkę

Jak jestem w którymś z nich na Forum to mam wrażenie tzw.deja vu-możesz sobie poczytać napisałam to w moim aktualnym przedostatnim poście.

To własnie jest wspaniale,że jesteś indywidualistka,Twój ogród ma być taki jakim Ty go czujesz i wcale nie musi być ogrodowiskowy.

Ja uwielbiam Twój ogród,jego klimat,jest wspaniały,taki blisko natury...mam nadzieje,że nie zepsujesz tego wyrzekając sie swoich projektów w imię bycia" bardziej ogrodowiskową"

Jak obawiasz sie krytyki-moim zdaniem niesłusznie-to nie pytaj nas o zdanie tylko nam komunikuj-zdecydowałam się posadzić tu to i to,bo tak czuję,bo tak mysle,bo tak chcę

ja czekam na te pomysły z niecierpliwością

Ja jestem taka trochę przekorna więc narzucenie mi czegoś raczej nie wchodzi w rachubę (zawsze mówię, że do wojska bym się nie nadawała).
Mój ogród jest już w pewnym stopniu ukształtowany, więc nie mogę zrobić czegoś inaczej bo musiałabym zmieniać wszystko....rabata, którą planuję też ma na pewno za dużo gatunków, ale trzymam się docelowych wielkości roślin, żeby nie sadzić na ścisło i potem się za 3 lata bujać znów gdzie co przesadzić, bo jest za ciasno.
Kolorystyka jest ujednolicona, ale powtarzalność zachwiana.
Część roślin mam i musiałam je jakoś poukładać ale dużo muszę dokupić...przez co realizacja pewnie się przeciągnie w czasie