Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 13:34, 23 sie 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Kasia ale się dzieje!!! Super wyglądają rabaty Już będą takie grube zmiany jak burzenie ścian? Nieźle.
Ja zazdraszczam kuchni wszystkim. Moja z racji tego, że mam za dużo dziur w ścianach, to niekoniecznie jest szczytem moich marzeń Ale już się przyzwyczaiłam

Też jak się wprowadzaliśmy to nie było poza kuchnią prawie nic... No w jednej łazience muszla, w drugiej wanna Reszta mebli przeniesiona z mieszkania. Materac na podłodze Schody wewnętrzne dopiero 3 lata po wprowadzeniu zrobiliśmy

A blat w kuchni mam biały, ale niestety laminat. Trochę mi się odbarwił w niektórych miejscach. Chętnie bym go wymieniła

Ech już tak ładnie u Ciebie, ta ścieżka fajna. Jak będę miała dość bajzlu mojego to się szykuj na moją wizytę W końcu małopolska to bardzo daleko nie może być

Hej Asiu-tak to jest, że każdy najwięcej braków dostrzega u siebie.
Małopolska nie jest duża-zapraszam
Kawa 13:34, 23 sie 2016

kasja83 napisał(a)

No Aniu to czuję sie podniesiona na duchu-wydawało mi się, że większość tu na O. wnętrza ma wykończone i teraz skupia się na ogrodach

haha
u mie jeszcze tyle do zrobienia że głowa boli
no stresss kobietko
kasja83 13:36, 23 sie 2016

AniMa napisał(a)
I ja to znam... pod schodami jeszcze widać gołe bloczki, bo szafy się doczekać nie mogę... dwa pokoje to przechowywalnio- suszarnia, które sprzątam jak już przejść nie mogę Ciekawe co temu winne...wiem...OGRÓD... bo cały czas tam siedzę

No czas i talary niestety...pewne rzeczy mogłoby się zrobić samemu-ale brakuje czasu...choć ja wolę roboty różne powierzać fachowcom, żeby było szybciej i lepiej(w teorii przynjamniej),a tu znowu fundusze gonią.
kasja83 13:38, 23 sie 2016

Urszulla napisał(a)

Z muchami mam też ogromny problem a są domy że muchy tak nie wlatują i nie wiem od czego to zależy. Wypróbowane ma paski kolorowe z lepem firmy Bross, ale tylko te z kolorowymi "jakby owocami" bo do kwiatków tak nie lecąoczywiście na lato potrzebny duży zapas, zmieniam raz w tygodniu na oknie w kuchni i drzwiach tarasowych. taki ładny wystrój mam na lato

Ha!Ja takie paski też kupiłam-tylko, że się okazało-z namalowanymi muchami. Oczywiście żadna żywa nie chce już na nie siąść.
Co do limek-kupiłam je u naszej Marty-ZielonejAle zalinkuję Ci na PW adres strony.
13:38, 23 sie 2016
kasja83 napisał(a)

No Aniu to czuję sie podniesiona na duchu-wydawało mi się, że większość tu na O. wnętrza ma wykończone i teraz skupia się na ogrodach

to raczej nieliczni ....a nawet jesli to po 5 -7 latach i tak trzeba remont robic wiekszy mniejszy wiec czym sie przejmujesz
AnnaCh 13:41, 23 sie 2016

eee_taam napisał(a)
to raczej nieliczni ....a nawet jesli to po 5 -7 latach i tak trzeba remont robic wiekszy mniejszy wiec czym sie przejmujesz
Moja koleżanka z pracy mówi, że jak się skończyła budować, to zaczęła się remontować I tak w koło Macieju
kasja83 13:42, 23 sie 2016

Agania napisał(a)

Całkowicie Cię rozumiem, te dylematy z wolnym urządzaniem, ale dom macie przepiękny i wszystko tak szybko ci rośnie, udane rabaty

Nam udało się osiągnąć cel ze schodami, w tym roku moze uda się z kuchnią, a mieszkamy już 11 lat, nie żałuję

Mam głaza do przywiezienia i nie znalazłam transportu?..., jaką ciężarówką przewoziłaś, i co takiego głaza udźwignie na ciężarówkę?..Wiesz ile one ważyły?

Powodzenia w dalszych poczynaniach

Co do głazów-to mąż je kiedyś przywoził z Rzeszowa-pracownik jakimś dużym autem zrzucał-ale nie pytaj czym.Oprócz tego miałam jeszcze kupę pomniejszych głazików, które częściowo rozeszły się po rodzinie-trochę zostało. Teraz są do zagospodarowania-choć trochę kłopotliwe-ciężko je ruszyć.
anna_t 13:42, 23 sie 2016

hahhha jak czytam o wprowadzaniu się do niewykończonego domu to przypomina mi się jak ja rok temu naczynia w bidecie myłam serio stolarz zamiast miesiąc to kuchnie 4 miesiące robił a ze blat i zlew z kamienia mialam to kolejne 6 tyg czekania ale byl kosmos
dobrze że to juz przeszłość
kasja83 13:45, 23 sie 2016

hindsight napisał(a)
Ja też mam cały czas niewykończony dom. Ostatnio z eMem wykańczaliśmy skos w pralni, gdzie idą rury od wentylacji, bo w końcu już nie wytrzymałam. Ale jeszcze duuużo do zrobienia.

Z muchami też problem, okropność. Na pewno nie pomaga fakt, że śmieci odbierają co 2 tygodnie. Teraz postanowiłam nie otwierać okien w ogóle. Jak wychodzę przez taras, to drzwi tylko uchylone zostawiam, bo można cholery dostać. Ale muchy są i w mieście, u mojej mamy ostatnio było tyle, co u nas.

A to takie domowy trupy to mam jeszcze dwa-pralniołazienka-kiedyś będzie dużą łazienką i stryszek na garażu-kiedyś będzie pokój gościnny,albo nasza sypialnia.Te pomieszczenia są nic nie ruszone-tynk i gołe wylewki.

Co do much-to ja akurat wietrzę dom zawsze intensywnie-dzieciaki gonią-wszystko pootwierane.Muchy czują się u mnie wspaniale.
kasja83 13:47, 23 sie 2016

Kawa napisał(a)

haha
u mie jeszcze tyle do zrobienia że głowa boli
no stresss kobietko

No mi lżej.Najlepszy jest chyba stan posiadania niczego-człowiek niczym się nie przejmuje