Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

beata_m 12:00, 05 wrz 2016

I ja dołączam się do życzeń ... siły i miłości dla rodziców maleństwa
kasja83 12:10, 05 wrz 2016

Jeszcze raz dzięki wszystkim za dobre słowo:-*

Ogrodowo teraz:cebule wsadzacie w koszyczkach?Czy tak do gruntu?
Sebek 12:14, 05 wrz 2016

kasja83 napisał(a)
Jeszcze raz dzięki wszystkim za dobre słowo:-*

Ogrodowo teraz:cebule wsadzacie w koszyczkach?Czy tak do gruntu?

Jeśli masz nornice albo będziesz je w przyszłym roku i tak przenosić to wsadz je do plastiku Jednak szkoda kasy na te koszyki - lepiej obetnij doniczki szkolkarskie (na pewno masz!) i do nich wsadz cebulki
Ja swoje zawsze sadze prosto do gruntu, ale u mnie ledwo łopatke wbijam w tym gąszczu, koszyczki nie wejdą
kasja83 12:18, 05 wrz 2016

Sebek napisał(a)

Jeśli masz nornice albo będziesz je w przyszłym roku i tak przenosić to wsadz je do plastiku Jednak szkoda kasy na te koszyki - lepiej obetnij doniczki szkolkarskie (na pewno masz!) i do nich wsadz cebulki
Ja swoje zawsze sadze prosto do gruntu, ale u mnie ledwo łopatke wbijam w tym gąszczu, koszyczki nie wejdą

A ok-mam sporo doniczek-takich z dziurami-wystarczy?Czy ciachać im całe dno??Podejrzewam, ze nornice to kwestia czasu niestety.W weekend zaczął mi grasować podły kret i kopce stawia-dobrze, że narazie w hortensjowej wzdłuż garażu-tam hortensjowa jest w wersji future-narazie sama kora wysypana
AniMa 12:31, 05 wrz 2016

Kasiu na krety sprawdziłam, działają -kulki na mole. Wrzucam do dziury i zakopuję też w ziemi tam, gdzie nie chce aby ryły w przyszłości. Uuciekają od tego zapachu...a kulki roślinom nie przeszkadzają, tak jak te żrące i śmierdzące płyny...
anna_t 14:38, 05 wrz 2016

Kasia przykra sprawa w ciązy zawsze o takie rzeczy najbardziej się bałam własnie..
a ogrodowo...kiedy foty obiecane...uuuu dawno temu?
nawigatorka 15:22, 05 wrz 2016

I ja mocno tule i odwagi zycze
gierczusia 18:26, 05 wrz 2016

I ja wreszcie doczłapałam i poczytałam..o dzidziusiu..też rodziłam syna późno , ale nie znów tak późno by były wymagane badania...bałam się...ale tak myślę, że tak naprawdę....nie ma żadnej opcji..trza walczyć i być dobrej myśli w pracy mam koleżankę , która urodziła syna z porażeniem..dwa lata go rehabilitowała, z poświęceniem niesamowitym, pracę rzuciła i walczyła...a ja jak poznałam Szymona ( tego syna) był 15 letnim zdolnym bardzo młodzieńcem...nie umiałam uwierzyć w to co mi opowiadała...
Ale to daje siły do walki i nadzieję do patrzenia w przyszłość trzymam kciuki będzie dobrze musi
Sebek 22:19, 05 wrz 2016

kasja83 napisał(a)

A ok-mam sporo doniczek-takich z dziurami-wystarczy?Czy ciachać im całe dno??Podejrzewam, ze nornice to kwestia czasu niestety.W weekend zaczął mi grasować podły kret i kopce stawia-dobrze, że narazie w hortensjowej wzdłuż garażu-tam hortensjowa jest w wersji future-narazie sama kora wysypana

Dno zostaw, najwyżej ścianki przytnij na wysokość, by były płytsze
Krest może Ci zje niechciane żyjątka z ziemi?
kasja83 12:24, 06 wrz 2016

AniMa napisał(a)
Kasiu na krety sprawdziłam, działają -kulki na mole. Wrzucam do dziury i zakopuję też w ziemi tam, gdzie nie chce aby ryły w przyszłości. Uuciekają od tego zapachu...a kulki roślinom nie przeszkadzają, tak jak te żrące i śmierdzące płyny...

Dobry patent-muszę zamontować kilka na próbę