Dzięki Justyno za rozważania tarasowe.Niemniej jednak nie planuję powiększania tarasu.Po pierwsze już ma 18m2-wiem niby bez szału,ale do siedzenia jako tako mam placyk przed domem oraz altankę.Ze względu na zachodnią stronę,dużo ekspozycję na słońce-widzę tam raczej jakiś leżaczek i tyle.
Chcąc zniwelować skarpę-musiałabym baaardzo sporo "rozłożyć" taras-w ten sposób taras "zjadłby" altankę oraz sporo terenu pod resztę ogrodu.Nie przepadam za skarpami,ale ta moja nie jest znowu jakaś wielgachna-forumowicze radzą sobie jakoś z większymi nierównościami terenu.A poza tym-dosypywanie ziemi, a i tak sporo jej dowiozłam zaczęłoby podtapiać moich rodziców-nie chcę im tak robić.
Być może kiedyś, kiedyś-jak te dechy będą do wymiany zresetuję kształt tarasu,ale teraz po prostu nie mam na to chęci i siły-kiedy czeka mnie jeszcze tyle orki wokół domu.
Jak najbardziej wierzę w dobrą wiarę Justyny,ale jak już pisałam-póki co te ramy zostają. Generalnie błędu z umiejscowieniem tarasu przy bryle domu, czy samego jego osłonięcia jakimś podcieniem czy winklem ściany domu już nie naprawię.Chałupa prosta jak stodoła-nie ma żadnego fiku-miku w stylu wgłębień itd.Generalnie taras w tym miejscu i tak jest do doooopy.
no ale wiesz ...dzis mam takie pomysły ...moze dlatego ze leje i jest ponuro ...ze dom bym rozwaliła o nowym pomyślała a ogród na dwa podzieliła ....fiku miku mi sie marzy tez ......rosadek czas wdrozyc ....taniej wyjdzie nowa dziłke kupic i od nowa walczyc i tak co 5 lat
Buhahaha-ja w myślach też rozwalam,ale nie chce mi się spędzać życia na ciagłych demolkachJak większość-pewnie wybudowałbym teraz inny domAle życia i nerwów szkoda.
chryste Justyna kawa mi juz nie potrzebna tak szalejesz
cieszmy się tym co mamy bo wiekszość ludzi w Polsce tego nie ma i nie przesadzajmy. ważniejsze sa wydatki..kupienie ulubionej bluzki córci, która potem cala dumna do przedszkola chodzi, rozwijanie pasji i hobby naszych pociech czy wymarzone wakacje z nimi.... lub fiku miku z M raz na jakiś czas w wypasionym miejscu
a taras? luuuuzik wazne ze go wogóle mamy a nie 4m2 w blokach