Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 14:17, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)

wiesz ja akurat z czarnego zlewu jestem zadowolona, miałam jasny i brudny gorzej wyglada bo nigdy go nie doprowadzisz do idealnej czystości. a czarny tak. bardziej wkurzają mnie zacieki przy bateriach .. i samo doprawadzanie blatu do blysku

No i tu pytanie-czemu trzeba się namęczyć, zeby było ładnieeM twierdzi, że oczywiście się miotam,ale ja przy jakichkolwiek decyzjach zawsze tak...jak już zrobimy tą kuchnię to nie ma opcji, żebym coś zmieniała.Tak to jest,jak człowiek nie wprowadzi się na gotowe-to potem myśli i kombinuje.
kasja83 14:19, 04 lis 2016

LyraBea napisał(a)

Wszystkie dodatki ułatwiające życie i poprawiające funkcjonalność kosztują. Ale to dobrze spożytkowana kasa. U mnie nie ma w kuchni miejsca za sprzętem mało używanym Takowy ewentualnie trzymam w spiżarni wygospodarowanej z części garażu. W kuchni każdy kąt ma znaczenie. Dlatego przemyśl.
Dokładnie. Nie wstawiałabym zlewu kontrastującego z resztą blatu. NIektórzy wstawiają zlew w jakimś neutralnym kolorze i do tego dobierają armaturę. Gdy armatura jest z nierdzewki to jeszcze może wchodzić w rachubę zlew z nierdzewki, ale to już nie moje bajka...
O to to, tak kombinowałam z oknami żeby blat się zlicował z nimi i stworzył jedna płaszczyznę. Też polecam takie rozwiązanie.

Mam mieć wizualizacje kuchni po weekendzie-to tu wrzucę-ogrodowo i tak narazie jestem martwaTen beżowy ma plus taki, że już go mam i nie trzeba kupować nowego. To też plus-prawda?
kasja83 14:19, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)
no ale Kasia juz tak nie zrobi to jej nie drażnijcie już
zołzy

buhahahah!Jakie tam zołzycmok
kasja83 14:20, 04 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Dokładnie to samo pomyślałam, przecież pisała, że ma okno podmurowane
No chyba, że wymieni okno

A mąż przy okazji mnie...
kasja83 14:21, 04 lis 2016

eee_taam napisał(a)
ooo widzę że dyskusja się rozwinęła ...są zwolennicy i przeciwnicy (tego śmego i owego) ...ale to dobrze

widzę, że nie ma zlewu idealnego
ale takiej propozycji sie nie spodziewałam

bo tez załazi kawa czy herbata i tez nie łatwo domyć po iluś latach ...chyba że teraz tą stal mają jakąś inną i nie załazi

LyraBea - twój opis i mnie zaciekawił ...może zdecydujesz się coś nam pokazać?

Wiesz Justyna-gdzie bab pięć-tam sześć gustów
kasja83 14:24, 04 lis 2016

Nett napisał(a)
Już pisałam, ale jakoś nikt nie skomentował.
A zlew ceramiczny? Czyli faktura taka jak umywalki, ale kształt zlewozmywaka. Z czyszczeniem nie powinno być problemu.
Znajomi mają taki starego typu, kwadratowy jak w angielskich kuchniach, ale nowoczesne tez już są.

http://www.homebook.pl/produkty/8132869/dla-domu-do-kuchni-i-jadalni-armatura-do-kuchni-zlewozmywaki-villeroy-amp-boch-zlewy-kuchenne-zlew-kuchenny-flavia-60-ceramic-plus-heban-330402s5-wysylamy-za-darmo-od-499zl

Ciekawe jak to żyje przy używaniu...
kasja83 14:24, 04 lis 2016

malkul napisał(a)
jesli stac kogoś na zlew za 5 koła to ok

Boshe............ile???
kasja83 14:25, 04 lis 2016

Nett napisał(a)
Ceny faktycznie baaardzo różne- zalezy oczywiście od ilości komór, wielkości czy na blat, pod blat itd, generalnie ceny są od 1400 zł do 5000.

Sporo,sporo...to chyba pokocham ten mój beżowy, który mam
kasja83 14:26, 04 lis 2016

eee_taam napisał(a)

a za piątkę to ja strawie te odbarwienia na moim wymarzonym kremowym zlewozmywaku i mogę(jak mnie wkurzy) co 5 lat wymieniać na nowy bez wyrzutów

PS.często jest tak z modnymi i praktycznymi kuchniami ...że im droższe meble i sprzęty .....tym częściej właściciele jadają na mieście oszczędzają kuchnie?

kasja83 14:27, 04 lis 2016

iwonkap napisał(a)

Kuchnia - fajny temat Podepnę sie ze tylko szuflady, tez mam wszędzie gdzie sie dało Nawet jak jest pelny front to w środku sa szuflady wewnętrzne. w ramach oszczędności w narożnych nie starczyło na cornery ale daję rade bez tego, właśnie tam sa rzeczy "od święta" bo nie ma spiżarki Natomiast servodrive w szafce z koszem na śmieci to moj tez strzał w 1000000 Idealne rozwiązanie już kilka osób "zarazilam" pokazując im to i przerabiali swoje szafki na taki patent
a co do zlewu - olej fajnie pomaga ze nie robi sie tak blyskawicznie osad, ale jednak uważam ze najpesza opcja w domu do czarnego zlewu i reszty armatury i łazienek jest zmiękczacz wody na cala wode do domu, nie ma nic fantastyczniejszego moim zadaniem. zamiast szorowac łazienki można w tym czasie podłubać w roślinkach

Tak szczerze-jak pomyśleć-to osad widać wszędzie i na stalowej armaturze i na beżowych płytkach...nie ma mocnych.Trzeba szorować