Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

ag_zie 21:42, 19 mar 2016

jestem i nadrabiam fajnie już działacie!
blyxa 23:09, 19 mar 2016

Przyszłam sobie zaznaczyć wątek i zobaczyć jak inni pracują
Dzieje się
anbu 08:14, 20 mar 2016

kasja83 napisał(a)

Ale ładnie się już zrobiło Równo, czysto

anna_t 09:27, 20 mar 2016

i co dalej Kacha?rozwieziecie ziemie i będziecie trawę siać?czy rabaty frontowe?planujemy coś?
Toszka 10:04, 20 mar 2016

nawiezioną ziemię koniecznie trzeba starannie przekopać widłami lub glebogryzałką z macierzystą. W przeciwnym razie będą problemy wodne (podsiąkowe, czyli kapilarne), a dodatkowo gleba będzie potrzebowała kilku lat by na nowo odbudować zrujnowaną (i odciętą nową warstwą niczym lukier na torcie) całą mikro i makro florę.

anna_t 10:09, 20 mar 2016

Toszka a moze miałabys chwilke czasu zerknąć na moj plan różanki?tak pod wzgledem projektowym bo mam problem z ustawieniem róż wysokosciami i wogóle.. ;(
Toszka 10:16, 20 mar 2016

Aniu, z tym problemem nie do mnie - należę do klubu kochających róże inaczej (jest tu na forum niezrzeszona, nieformalna grupa wsparcia tego klubu)
przepraszam, że w tym temacie nie pomogę
anna_t 10:33, 20 mar 2016

hahahah ok
niewiedzialam ze jest taki klub
AnnaCh 10:57, 20 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Oj Aniu-myśmy już też przywozili mnóstwo ziemi-zaraz po budowie- niestety kostkę robiliśmy dopiero teraz i dopiero teraz zabieramy się za ogród-więc znów trzeba działać.Ale plus jest taki, że wokół domu nie ma już takiej żywej rudej gliny-co jak była bryła to nie było szans rozbić jej łopatą, jest spora warstwa fajniejszej ziemi.
U mnie też wszędzie glina, my całą z fundamentów domu i ogrodzenia, czy teraz jak korytowaliśmy podjazd, to wywozimy.
Ja już mieszkam 3 lata, a dopiero teraz zaczynam porządkować pewne rzeczy, jak już mi wykostkują podjazd i dokończą opaskę wokół domu, to się trochę porządek zrobi
sarenka 11:01, 20 mar 2016

Toszka napisał(a)
Aniu, z tym problemem nie do mnie - należę do klubu kochających róże inaczej (jest tu na forum niezrzeszona, nieformalna grupa wsparcia tego klubu)
przepraszam, że w tym temacie nie pomogę

Mam i ja róże bo mi je polecono, ale nie wiem czy one zostaną czy je oddam...bo nie wiem gdzie je posadzić, żeby dostęp do nich byłz każdej strony, że łatwiej przekwitnięte było usuwać.