Witam,
dziękuję za odwiedziny. Narazie wieje u mnie nudą-ale wszyscy tak trochę po zimowemu drzemiemy to można i pogawętkę uciąć na tematy różne. Na wiosnę będzie na O znacznie ciszej
Kasia prowadnice teleskopowe to jest to ja mam piekarnik Amica z funkcją pary ( korzystałam raz na uwaga 5 lat )bo jak zrobiłam warzywa to rodzina stwierdziła, że coś z nimi nie tak , a nie mam prowadnic w poprzednim piekarniku miałam i powiem Ci ,że zamieniłabym prowadnice na gotowanie na parze , a teraz muszę czekać aż to ustrojstwo mi się zepsuje
Kasiu, ja wybrałam electroluxa, ma niestety jedną prowadnicę ale też sterowanie elektroniczne. Nie chciałam mieć uciapanych pokręteł. Ale każdy ma jakieś swoje spostrzeżenia. Mają większą pojemność i to było dla mnie priorytetem. 10l to pojemność wiadra, sporo. Z katalizą.
I mam nową zmywarkę wczoraj już prała... matko jaka radość Siemens. Te tańsze bosche mają plastikowe dno. Pan nas w sklepie nastraszył, że mieli reklamację niedawno, bo popękało po 3 latach
Kurcze, tematyka sprzętowa - ja nie jestem przodująca w tym temacie. Ostatni sprzęt jaki sobie sprawiłam to mikser Zelmera, tak z dwoma mieszadełkami bo najczęściej używam, a wcześniej suszarkę na pranie
A w temacie wakacji - u nas wygra opcja - tydzień morze ( dzieciaki nie odpuszczą) tydzień jezioro ( mąż marzy o wędkowaniu ) Więc przeglądam oferty tak bym nie zbankrutowała
Od jutra znowu szukam nowego piekarnika, ja lubię warzywa i ryby na parowym gotowaniu i potrawy beztłuszczowe, tylko do tego musi być odpowiedni sosik
Termomix ma opcje z parowaniem, mam zwykły parowar, to może poczekam na ten luksus, a piekarnik wybiorę właśnie z pyrolizą lub z inną opcją czyszczenia i szybkim nagrzewem...duo mi nie potrzebne, ale prowadnice taak