Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 16:05, 17 lut 2017

Akcencik wiosenny za oknem...aż chce się żyć

Rozkminiam tematy nawożenia wiosennego-bo to moja pierwsza wiosna świadomego posiadacza ogrodu
Wyczytałam u Polinki, żeby trawnik sypnąć Dolomitem. I teraz tak-nastawiałam się na Florovit uniwersalny-(w płynie?)
Żeby podpaść bukszpany i trawnik prysnąć.Czy ja dobrze kombinuję?
Co mam startowo zakupić?
Moniq 16:26, 17 lut 2017

U kogo wiosenny to wiosenny
Ja miałam jutro działać miedzianem a tu sniezysko sypie bez opamiętania.
Moniq 16:27, 17 lut 2017

Kasia ale ten dolomit to rylko tam gdzie mech sie tworzy, chyba? Powoduje bowiem bardziej zasadowe podłoże.
16:50, 17 lut 2017
kasja83 napisał(a)

Dziewczyny wpadnę chyba w samozachwyt-no tutaj dodatkowy ból, że autko nowe-roczek go mamy i urody pięknej.
Ale jak Was tu czytam...Madzen słupki od bramy, Anbu murki ogrodzeniowe, Ty betoniarkę-to sama się do siebie uśmiecham

każdy ma takie przypadki na sumieniu ...kilka lat temu jeździłam z "piętnem na klapie" astra kombi z pionowym wgnieceniem klapy po spotkaniu ze słupkiem od ogrodzenia ? idealnie się wpasował w moja klapę....potem mnie jeszcze w tym aucie spotkało gradobicie w Tychach ...i całe poszło do roboty .... widok takiego auta to była rozpacz ....dobrze ze miałam AC .....niedługo potem sprzedałam

życie kochana .... życie

PS. prace ogrodowe przełóż na kolejne weekendy ) śnieg z deszczem i u mnie ...czuje sie ospale

AniMa 17:07, 17 lut 2017

kasja83 napisał(a)

Czy to hipotetyczna sytuacja?Czy mam dodać do listy?

Sytuacja autentyczna....pancio wjechał mi w prawy bok, pokiereszował, PRAWIE zepchnął do rowu i zwiał.... Goniłam go kilka km. Stwierdził, że się spieszy i ani myśli czekać na policję... Ale tego dnia przekonałam się, że lubię policjantów....

To, że eM zobaczyl Twoją fryzurkę....cudonie...aż bajkowe
17:15, 17 lut 2017
AniMa napisał(a)

Sytuacja autentyczna....pancio wjechał mi w prawy bok, pokiereszował, PRAWIE zepchnął do rowu i zwiał.... Goniłam go kilka km. Stwierdził, że się spieszy i ani myśli czekać na policję... Ale tego dnia przekonałam się, że lubię policjantów....

ciekawe przypadki...to jeszcze jeden mam

M czekał spokojnie w korku jadąc do pracy i nagle kobieta postanowiła wyjechać z parkingu i chciała włączyc się w ten korek ale zrobiła to tak dynamicznie że idealnie przodem w jechała w jego drzwi ..... ja nazwałam to zdarzenie "przyciąganiem głupoty" no bo co innego pomyśleć?
kasja83 19:21, 17 lut 2017

Moniq napisał(a)
Kasia ale ten dolomit to rylko tam gdzie mech sie tworzy, chyba? Powoduje bowiem bardziej zasadowe podłoże.

Yyyy nie wiem-wyczytałam o nim u Polinki.
kasja83 19:22, 17 lut 2017

AniMa napisał(a)

No to faktycznie...żeby jeszcze ścigać delikwenta
kasja83 19:22, 17 lut 2017

eee_taam napisał(a)

ciekawe przypadki...to jeszcze jeden mam

M czekał spokojnie w korku jadąc do pracy i nagle kobieta postanowiła wyjechać z parkingu i chciała włączyc się w ten korek ale zrobiła to tak dynamicznie że idealnie przodem w jechała w jego drzwi ..... ja nazwałam to zdarzenie "przyciąganiem głupoty" no bo co innego pomyśleć?

Buhahaha-chyba stworzę kronikę takich dziwnych przypadków
frezja 19:51, 17 lut 2017

kasja83 napisał(a)

Yyyy nie wiem-wyczytałam o nim u Polinki.

Gdzieś wczoraj było, że na trawnik,lawendę,ciemierniki.