Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 08:17, 23 sie 2017

Makao_J napisał(a)

Weź mnie nie strasz. Też ma watę pod dachem. Mam nadzieję że tam nie włazi.

Jak masz możliwość jakoś to sprawdzić-to sprawdź. Zakładam, że jeśli kuna się u Was kreci-to albo próbowała już tam wejść-albo wchodzi tylko o tym nie wiecie.
kasja83 08:17, 23 sie 2017

AniMa napisał(a)
Ania - żartując dalej - koncert to może i dobry pomysł - dajcie im jakąś głośną techniawkę na strych w czasie gdy śpią...może stwierdzą, że uciążliwych mają gospodarzy i same pójdą

W tym celu ja nawet mogłabym zacząć spiewać
kasja83 08:19, 23 sie 2017

Sebek napisał(a)

No w sumie kuna też człowiek i pomyśli "w takich warunkach to ja mieszkać nie będę!"

Oby...choć literatura fachowa mówi, że niestety jak już kuna wlezie to za nic nie będzie chciała opuścić lokalu.
kasja83 08:20, 23 sie 2017

Mixtoorka napisał(a)
A myślałaś o korzystaniu z usług jakiejś firmy DDD? Może profesjonaliści pomogą?

Rozglądałam się nawet...pewnie jak nie damy rady to uderzymy do jakiejś. Widziałam są też nawet elektryczne pastuchy na dach, akcesoria różnej maści.Próbujemy po kolei wszystkiego.
kasja83 08:22, 23 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Lepsze to i jej usuwanie niż remont pod dachem

Oczywiście masz rację. Nawet dzwoniłam do ubezpieczyciela-bo mamy polisę na wszystko i od wszystkiego-a temat szkodników wbrew pozorom nie jest jakiś indywidualny u nas. Z tego co wiem-to za dzięcioła-co niszczył elewację zapłacili. Tylko dziury po dzięciole widać-a żeby zobaczyć szkody po kunie-to trzeba będzie dach rozbierać. masakra...
kasja83 08:24, 23 sie 2017

babka napisał(a)
Czytam, że dalej się zmagasz z futrzakiem. U mnie tez coś łazi i koopy zostawia. Nie wiem czy kuna czy lis.
Kiedyś mieliśmy rodzinę kun na poddaszu magazynu, cwane były. Jak się szło i szurało one brykały jak szalone, jak tylko przystanęliśmy one zastygały w bezruchu. Szelmy jedne. Nie znam skuteczniejszego sposobu na nie od klatki pułapki

Wokół mojego domu-też ciągle jakieś kupy są. Jeśli nie słyszałaś nic na strychu, nie masz śladów bytności na aucie, pod maską-to pewnie lis. Z dwojga złego wolałabym chyba lisa.
kasja83 08:24, 23 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Tak jak mnie krety meczyly naszczescie jakos juz 2 tyg niema ich

Krety też drażnią...to fakt- tyle dobrze, że nie włażą na poddasze-choć wiem, że potrafią zrujnować niejeden trawnik.
kasja83 08:25, 23 sie 2017

_Martini_ napisał(a)
Czytam sobie... ale Ty masz Kasja teksty

Na szczęście kunia proza życia nie pozbawiła mnie polotu
kasja83 08:26, 23 sie 2017

Chcąc rozwiać kunie smutki...wsadziłam sobie wczoraj sporobolusy, popolowałam na ślimaki, pomiziałam się kotkami Hamelnów
Sporobolus poszedł na skarpę tarasową.

Trzcinnik zaczął kwitnąć.

Tłuściutkie Hamelny wsadzone w zeszłym roku. Cudne są.
kasja83 08:36, 23 sie 2017

I jeszcze co tu mam.
Limki różowieją.

Wykuszowa tłuscieje. Perowskia rośnie bardzo. Szałwia Ostfriestland deliktanie kwitnie drugi raz-pokłada się niestety.Nie wiem czy źle przycięłam-czy ona tak ma?