Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 07:51, 24 sie 2017

Makusia napisał(a)
Wypaśne rozplenice! Śliczne koteczki
A co do kuny- tez same złe rzeczy o niej słyszałam, łącznie ze ściąganiem dachu żeby się jej pozbyć i niesamowitym przywiązaniu do domu Wierna jest pies Szarik

No nasza kuna jest do nas bardzo przywiązana. Koleżanki z pracy mają nawet ubaw, że kuna biegnąc w stronę do naszego domu nuci pod nosem|:
https://www.youtube.com/watch?v=ZcNpWAD3Wo4

Wówczas wiatr rozwiewa jej futerko, rusza wąsikiem
Takie flow tematyczne
kasja83 07:52, 24 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
Ja o kunie wiem jeszcze ze ma taki kościec ze może wyginać się w nieludzkie kierunki by wślizgnąć się pod dach np. Ale wierze w Twoja pomysłowość i powodzenie akcji

Wierz mi Asiu, że widziałam symulacje komputerowe-co ona potrafi zrobić ze swoją czachą, żeby wleźć w małą dziurę-psychika wysiada
kasja83 07:53, 24 sie 2017

Mixtoorka napisał(a)
Hameln kocia, ale Limki masz puszyste!

Obie i Hameln i Limki wdzięczne są. Bardzo je lubię. Teraz-jak już poranki takie jesienne się robią (masakra-jest sierpień). Mgła pięknie na nich siada-fajne klimaty.
kasja83 07:54, 24 sie 2017

Kawa napisał(a)
hamelny śliczne Kasia i te jeżówki
kurde śliczne

Kamilko jeżówki tak się okwieciły, że aż się pokładają. W tym tygodniu razem ze sporobolusami zamówiłam sobie dwie białe jeżówki Alba-skokosiłam trochę i dosadziłam je do limek. Pewnie już nie zakwitną-ale ciekawa jestem efektu w przyszłym roku.
kasja83 07:56, 24 sie 2017

AniMa napisał(a)

Jeżeli masz taki głos jak ja - znaczy koci- to lepiej nie próbuj, jeszcze fanów kunich przyciągnieszDopiero zrobi ci sie hala koncertowa na strychu
A tak poważnie - trzeba wszystkiego próbować, aby się ich pozbyć, nawet wszystkiego naraz, zwłaszcza przed zimą...Spróbujcie znaleźć ich legowisko...może jeszcze jakaś chemia pomoze....

Limki masz super, moje jakieś niemrawe takie a też rosną pod okapem....

Jeśli legowisko ma gdzieś w dziczy-to kłopot-zaraz za płotem mamy lasek-przeczesanie go to raczej nie wchodzi w grę-jeśli legowisko ma u nas pod dachem-też kłopot-bo na strychu nic nie ma-więc jedyna opcja między dachówką, a regipsem-a dostać się tam niełatwo;-/
kasja83 07:58, 24 sie 2017

_Martini_ napisał(a)
Ten trzcinnik masz krótkowłosy? Mój tak zaczyna kwitnąć. Super to zestawienie Hameln z jeżówkami. Jaka jest ich nazwa? Pewnie już pińcet razy pisałaś, ale nie zanotowałam.

Tak-to jest trzcinnik krótkowłosy-pierwszy sezon u mnie. A jezówka to Secret Affair-mogę napisać pińcest pierwszy raz
kasja83 07:58, 24 sie 2017

ren133 napisał(a)

Podoba mi sie Hameln z rozchodnikiem

Czyż nie sprawdzone połączenie?
kasja83 07:59, 24 sie 2017

Luki napisał(a)
Nie mogę Limki Ci różowieją... moje jeszcze nie raczyły zakwitnąć, co najmniej tydzień im potrzebny

Ale, że serio???Ciekawe z czego to wynika...
kasja83 08:00, 24 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Kacha, przyszłam sobie do Ciebie a tu takie fajne fotki .
Twoje limki różowieją a moje na niektórych pędach mają już zielone kwiaty a na niektórych wciąż pąki, zresztą nie tylko limki mi tak nierówno kwitną. Na jednym z krzewów mam kwiaty we wszystkich stadiach rozwoju.
Rozplenice super - mam nadzieję, że moje w przyszłym roku też będą takie .
Szałwia Ostfriesland pokładała mi się i przy pierwszym kwitnieniu i przy drugim - teraz - też. Ścięłam krótko więc chyba ona tak ma. Trochę beznadziejnie...

Zmartwiłaś mnie tą szałwią...na chwilę obecną nie chcę nic wyciepywać-bo jeszcze niejeden grosik pójdzie na nowe rośliny i obsady.Trudno-narazie będę musiała się z nią pomęczyć.
kasja83 08:02, 24 sie 2017

eee_taam napisał(a)
ciekawe czy zapach sporobulusów ci bedzie odpowiadał ? ..ale to za rok ocenisz ....ja posadziłam wiosna ...nic nie czuje ...wahałam kłosy dzisiaj ...nic specjalnego...bo jak czytam siakową ze ten smród ma juz w całym ogrodzie ...to jeszcze nie pojmuje o czym ona mówi ....i mam wrazenie ze wyolbrzymia

No też czytałam o tym zapachu...mam nadzieję, że mam niewrażliwy węch-albo po prostu nie będzie go tyle, żeby drażnił. Za domem mam wietrzowisko-więc może będzie przewiewać
Generalnie bardziej siadłaby mi stipa-ale nie chce mi się co roku jej sadzić-jeszcze nie teraz-kiedy roboty sadzeniowej kupę.