Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kerii 22:22, 20 sie 2017

jazzy napisał(a)
A możesz określić jaki to był smród? Bo może dlatego tak u mnie wali na strychu, a ja na myszy zwalam cały czas, mimo, że ich nie ma

Zrobiły sobie toaletę i jak słońce w lecie przygrzało to masakra. Możesz sobie smród wyobrazić Jak masz kuny to i na około domu zostawiają po sobie g...na, czasem z pestkami owoców bo toto też lubi owoce.
olga80 14:09, 21 sie 2017

potrafi duże szkody narobić takie małe zwierzątko
kasja83 07:30, 22 sie 2017

Magleska napisał(a)
Pies lub kot w ogrodzie

Kota tak jakby mamy,bo bratowa posiada,co mieszka po sąsiedzku-widać kota nie raz jak pomyka-jakoś kuny to nie zniechęca...;-/
kasja83 07:32, 22 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
Wlasnie chciałam o psie napisac

Z psem trochę kłopotliwa sprawa...nie mamy ogrodzenia narazie między nami, a tatą.
kasja83 07:35, 22 sie 2017

Makao_J napisał(a)
Mi takie zwierzątko po dachu czasem biega. Zawsze zastanawiałam się co to bo aż strach było wyjść i zobaczyć. Przeraźliwy hałas.
Kiedyś jednak stanęłam w oknie i ją zobaczyłam. Patrzyła na mnie a ja na nią. Nie wiem czy to kuna czy łasica ale takie coś małego właśnie.

Straszy po nocach. Jak ona na ten dach domu włazi to może wszędzie się wepchać.

Aniu mnie jej grasowanie PO dachu i wokół domu nie przeszkadza. Problemem jest fakt, że włazi na poddasze-tam hałasuje, pewnie też kupę robi i niewiadomo co jeszcze. Jak obejrzałam filmiki na YT, jak wygląda ocieplenie dachu po bytowaniu kuny-to mina mi zrzedła...
kasja83 07:35, 22 sie 2017

jolanka napisał(a)
Sąsiedzi kupili taka specjalna pułapkę na kunę. Jedna się złapała.

Mam takową-układamy ją w różnych miejscach- w tym także na strychu-niestety bezskutecznie...
kasja83 07:36, 22 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Bobo jest leciutko za kolano ale ladnie kwitna jak je posadzic w szpalerku

Hortensje będą sadzone wiosną-w tym sezonie nie udało mi się kupić Little Lime-a chyba jednak przy nich pozostanę.
kasja83 07:38, 22 sie 2017

tulucy napisał(a)
koleżance kuna unieruchomiła samochód, przewody pogryzła

My generalnie auta chowamy w garażu na noc-raz czy dwa zostały na podjeździe-bo coś tam było w garażu i nie dało się wjechać. Od razu można było zobaczyć rozkoszne łapki na karoserii. Taka ciekawostka-mąż był w serwisie z autem i kazał założyć piszczałkę na kunę pod maskę,akurat tej nocy auto było na zewnątrz...dokładnie obok piszczałki przegryzła szkodnica przewód!
kasja83 07:40, 22 sie 2017

malkul napisał(a)
hihihih tylko oko jej błyszczy

Moje też błyszczy-jak o niej myślę...wiem, że futrzak, że zwierzątko-ale mam jak najbardziej niecne myśli wobec niej!!!

PS. Kurier w końcu dotarł-ale sadzić będę dopiero dziś. Na powrocie z gór złapał nas rota-wczoraj nie mogłam ruszyć,ani ręką, ani nogą.
kasja83 07:41, 22 sie 2017

Visterio napisał(a)
Ja zakupiłem odstraszacz do kun, umieściłem na poddaszu i odpukać 2 rok spokoju. Podłączasz do prądu i generuje zmienne fale dźwiękowe. Podobno pomocne okazuje się rozłożenie w narożnikach pomieszczenia kostek do WC ( o ile jest to jakiś strych czy pomieszczenie nieużytkowe oczywiście nie próbowałem, ale znajomy sprawdził ten sposób.

A możesz podlinkować Twój odstraszacz??Jest tego sporo na rynku i różne dźwięki wydają.