Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Makao_J 11:10, 22 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Aniu mnie jej grasowanie PO dachu i wokół domu nie przeszkadza. Problemem jest fakt, że włazi na poddasze-tam hałasuje, pewnie też kupę robi i niewiadomo co jeszcze. Jak obejrzałam filmiki na YT, jak wygląda ocieplenie dachu po bytowaniu kuny-to mina mi zrzedła...

Weź mnie nie strasz. Też ma watę pod dachem. Mam nadzieję że tam nie włazi.
AniMa 13:48, 22 sie 2017

Ania - żartując dalej - koncert to może i dobry pomysł - dajcie im jakąś głośną techniawkę na strych w czasie gdy śpią...może stwierdzą, że uciążliwych mają gospodarzy i same pójdą
Sebek 14:41, 22 sie 2017

AniMa napisał(a)
Ania - żartując dalej - koncert to może i dobry pomysł - dajcie im jakąś głośną techniawkę na strych w czasie gdy śpią...może stwierdzą, że uciążliwych mają gospodarzy i same pójdą

No w sumie kuna też człowiek i pomyśli "w takich warunkach to ja mieszkać nie będę!"
Mixtoorka 14:53, 22 sie 2017

A myślałaś o korzystaniu z usług jakiejś firmy DDD? Może profesjonaliści pomogą?
Urszulla 16:08, 22 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Co,jak ona zje to jajo i wlezie mi na poddasze i zdechnie?

Lepsze to i jej usuwanie niż remont pod dachem
babka 17:58, 22 sie 2017

Czytam, że dalej się zmagasz z futrzakiem. U mnie tez coś łazi i koopy zostawia. Nie wiem czy kuna czy lis.
Kiedyś mieliśmy rodzinę kun na poddaszu magazynu, cwane były. Jak się szło i szurało one brykały jak szalone, jak tylko przystanęliśmy one zastygały w bezruchu. Szelmy jedne. Nie znam skuteczniejszego sposobu na nie od klatki pułapki
Kasiolaaa 20:27, 22 sie 2017

Tak jak mnie krety meczyly naszczescie jakos juz 2 tyg niema ich
_Martini_ 22:20, 22 sie 2017

Czytam sobie... ale Ty masz Kasja teksty
kasja83 08:15, 23 sie 2017

malgol napisał(a)

Przyłaczę się do dyskusji o kunie bom mocno zainteresowana tematem W takim wiejskim ,letnim domku mamy kune już chyba 5 lat.Nie ma sposobu ,żeby się jej pozbyć Nic nie działa, podkładane zatrute jajka, żywołapki( złapał się kot sąsiadów jedynie), sierść psa wpychana w otwory dachu...nic.One psa ani kota się nie boją.Na kota to i zapolować mogą jak im w drogę wejdzie .Z domku to się prawie korzystać juz nie da bo nocne harce przyprawiają o zawał serca. Syn ostatnio zafundował im( kuna była z rodziną)"koncert" z ryku lwa z komputera... przez chwile był spokój,ale szybko zorientowała sie ,że to nie realne zagrożenie.Nie wiemy co robic

No niestety mamy ten sam problem i tą samą frustrację...czy znalazłaś drogę, którędy Ci włażą na poddasze??Może odcięcie tej drogi by pomogło?
kasja83 08:16, 23 sie 2017

dominika_ napisał(a)
Widocznie u Was lepsza aura niż w stodołę

MOże tak być...na potrzeby sytuacji możemy zmienić aurę