Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 08:05, 26 kwi 2018

nawigatorka napisał(a)
zawsze pocieszam sie faktem ze chwasty tak intensywnie rosną tylko do maja. Potem zwalniają tylko ze ja chyba tez
Odchwaszalaczam tydzień temu a mam już pełno dorodnych chwastów-normalnie rośliny giganci

Ja mam w planach wsadzić powojniki na skarpę przy tarasie-dziś mają mi przyjść.Ale już widzę, że żeby to zrobić-zaś trzeba plewić;-/
kasja83 08:06, 26 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Moja ostfriesland też się wykładała aż jej podpórkę dałam. Jeśli będzie tak samo w tym roku to dostanie eksmisję.

No ja ze swoją będę musiała jeszcze wytrzymać-najwyżej za jakiś sezon wymienię.
kasja83 08:07, 26 kwi 2018

leon60 napisał(a)

Pocieszę Cię pięć lat czekam na obrzeża

Obym nie pobijała Twojego rekordu
Kindzia 09:18, 26 kwi 2018

Ja tyle lat klęłam jak skarpę plewiłam, teraz, po wysypaniu tej drobnej, przekompostowane kory spokój, aż nie wierzę I przesadza się dobrze, korę rozgarniasz dziurka i już, zagarniasz z powrotem. Może o korze pomyśl, tam gdzie masz już w miarę na gotowo?
nawigatorka 09:32, 26 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Ja mam w planach wsadzić powojniki na skarpę przy tarasie-dziś mają mi przyjść.Ale już widzę, że żeby to zrobić-zaś trzeba plewić;-/
zostaw sobie na deser po robicie
AgataP 09:44, 26 kwi 2018

Kurczę widzę większa robota się szykuje - ciężki sprzęt
Jakie powojniki zamówiłaś?
09:50, 26 kwi 2018
koruj rabaty ...u mnie tym roku na całośc wejdzie ponad 100 worów ...to nie jest mało ...w zeszłym roku wysypałam raptem cos około 20-30 nie pamietam ....nie zdązyłam zrobic wiecej bo za późno sie za to wziełam ...a nie chciałam sypać na chwast.

teraz mam duzo planktonu ...nie do wyplewienia ...to ziabę ..a gdzie sie nie da to takimi pazurkami ruszamz ziemie i koruje

koruj...koruj...koruj )) drobna kora!!! ...bo ja ta gruba kore w zeszłym roku sciagałam z rabat bo sie kompletnie nie sprawdziła u mnie korowanie to jedyna szansa dla nas ...bo ja w tym roku przepadłam w plewniku ...a to nie jest moje miejsce i nie taki był plan))
Milka 10:35, 26 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Ja tyle lat klęłam jak skarpę plewiłam, teraz, po wysypaniu tej drobnej, przekompostowane kory spokój, aż nie wierzę I przesadza się dobrze, korę rozgarniasz dziurka i już, zagarniasz z powrotem. Może o korze pomyśl, tam gdzie masz już w miarę na gotowo?

Matko, zaraz ja zacznę o korze myśleć przez te chwasty
olga80 13:37, 26 kwi 2018

Roboty ziemne to najgorsza część później już z górki a sadzenie to już sama przyjemność.Pięknie kwitną świdośliwy.
iwka 13:43, 26 kwi 2018

ja to nawet kory nie mogę sypać przez drzewa sąsiada, nie dość że liście to teraz jeszcze te długie kwiatostany spadają, ciągle wyrywam jeszcze korzenie, więc szkoda kory

Kasia, jak ten czyściec, zadowolona jesteś? kusi mnie bardzo