Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Magleska 07:33, 26 kwi 2018

Macham w niedoczasie postępy robią wrażenie
Migawki ogrodowe super
kasja83 07:33, 26 kwi 2018

Dorota123 napisał(a)
Wiosenne prace u Ciebie w pełni, popatrz Ty przywozisz piach do rozluźnienia gleby, a u mnie na działce sam piach.

Jest tak...musimy jednak coś poluźnić glebę-bo jest klepisko-jak tylko kilka dni nie pada. Jest okazja-to robię całkowitą roz....
kasja83 07:35, 26 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
Z przodu już ładniutko.
Z tyłu już niedługo też będzie
Swidosliwy pięknie kwitną.
Na razie w swerze moich planów na nowy areał.

Z przodu cały czas pokutuje brak obrzeży...narazie nie zniechęcam eMa-niech mi obrzeży co trzeba za domem-a potem przekonam go do poprawek z frontu.
Plany są super...i sadzenie też lubię-najbardziej denerwuje mnie plewienie chwastów.
kasja83 07:36, 26 kwi 2018

dominika_ napisał(a)
Widzę , że prace z tyłu ruszyły pełną parą. U Ciebie burza a u mnie nawet grama deszczu na horyzoncie, a tak by się przydał.

Dominiko-ale wierz mi, że to tak bardziej poburczało niż popadało-coś tam,ale naprawdę niewiele-chwilę później już wszystko suche.
nawigatorka 07:37, 26 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Masz rację...wczoraj poplewiłam jedną rabatę-skąd tyle chwastów???-i już ledwo się prostowałam...SKS jak nic
zawsze pocieszam sie faktem ze chwasty tak intensywnie rosną tylko do maja. Potem zwalniają tylko ze ja chyba tez
Odchwaszalaczam tydzień temu a mam już pełno dorodnych chwastów-normalnie rośliny giganci
kasja83 07:37, 26 kwi 2018

katel napisał(a)
Dzieje się - będzie pięknie
Chyba i ja tą obrożę zakupię, stosujemy krople ale ostatnio pomimi tego wyciągaliśmy kleszcza z naszego psiaka

My sugerowaliśmy się opiniami znajomych, którzy tą obrożę mają. Czytałam też niestety parę negatywnych opinii- o reakcji alergicznej psa itd. No niestety przy takiej ilości kleszczy-zdecydowaliśmy że trzeba spróbować-inaczej piesek musiałby siedzieć cały czas w domu.
mrokasia 07:56, 26 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Ta szałwia z wykuszowej jakoś mniej mi przypadła do gustu-to ta Ostfriestland...pokładała się w pierwszym sezonie-zobaczymy jak będzie w tym roku.

Moja ostfriesland też się wykładała aż jej podpórkę dałam. Jeśli będzie tak samo w tym roku to dostanie eksmisję.
leon60 07:58, 26 kwi 2018

nawigatorka napisał(a)
zawsze pocieszam sie faktem ze chwasty tak intensywnie rosną tylko do maja. Potem zwalniają tylko ze ja chyba tez
Odchwaszalaczam tydzień temu a mam już pełno dorodnych chwastów-normalnie rośliny giganci

Z chwastami na rabatach prawie nie mam roboty za to siewki brzozy i jesionu w żwirze doprowadzają mnie do szału.
leon60 07:59, 26 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Z przodu cały czas pokutuje brak obrzeży...narazie nie zniechęcam eMa-niech mi obrzeży co trzeba za domem-a potem przekonam go do poprawek z frontu.
Plany są super...i sadzenie też lubię-najbardziej denerwuje mnie plewienie chwastów.

Pocieszę Cię pięć lat czekam na obrzeża
kasja83 08:04, 26 kwi 2018

Magleska napisał(a)
Macham w niedoczasie postępy robią wrażenie
Migawki ogrodowe super

DziękujęMąż obiecał ciężki sprzęt jutro-także może się uda, że kopara rozgarnie grubsze kupy i na to wszystko wpadnę ja niczym rączy jeleń