Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 09:36, 10 wrz 2016

Przepraszam za opóźnienia w odpisywaniu ale miałam znowu kłopot z kompem, już mam zmieniony system i powinno być ok.

gobasia napisał(a)
Kasiu ta szałwia jest odlotowa ...ona jest jednoroczna?

bardzo chętnie ,,,jeśli będziesz miala nasionka

Jest jednoroczna, dwa lata temu bratowa mojej sąsiadki dostała od znajomej z Warszawy 10 nasionek jak miała już swoje to zebrała nasionka i tak do mnie dotarły (dziś dostałam ) ale sąsiadka miała problemy bo mało jej wzeszło i nasion jest niewiele ale połowa tego co mi się dostało pojedzie do Ciebie . Niezła historia
Co do siania to wysiew w lutym i nie zasypywać nasion ziemią - takie instrukcje dostałam. Nie jest przemrożona ale sąsiadka mówi że nie ma takiej potrzeby.
Nie wiem jak się nazywa ale szukałam i może to być szałwia olbrzymia, sąsiadka mówiła że ona może być jeszcze większa ale nie miała w tym roku czasu żeby się nią zająć.

Betka napisał(a)
Kasiu co się znowu zatańczyłaś
Dziekuje za fotki rozplenicy zobaczę jak ci zimę przetrwa a potem moze sie uśmiechnę do Ciebie po sadzoneczke ....no ale bezpośrednia jestem
Nie widziałam w Ciebie turzycy takiej brązowej co ja mam . Moze byśmy sie wymieniły
Jak roślinki juz wiesz gdzie i co posadzić . Zrób plan jakiś i nam pokarz z chęcią podjechałabym do Ciebie i jakos byśmy razem przewalcowały nowe rabaty ale mam urwanie głowy . Sezon w pełni na pomidory i paprykę jeszcze żeby było mało to wymyśliłam sobie że zrobię ketchup własnej roboty. Wiec od rana robię pomidory śliwki jabłka. Ciekawe jaki będzie jego smak?
Pozdrawiam

Tańców tym razem nie było tylko zwiedzanie
No i dobrze, że bezpośrednia jesteś , mój plan jest dokładnie taki sam, ładnie się rozrasta to jak nie zmarznie to jej kawałeczek uszczkniemy a i nasionka mam zamiar zebrać a turzycę chętnie przygarnę.
Co do tego gdzie co posadzić to niestety słabo ale mam jedną rabatkę na której wiem co będzie i muszę ją rozrysować - już nawet wymiary mam.
Ciekawe jak Ci przetwory wyjdą może się przepisami powymieniamy , ja w tym roku bardzo mało robiłam, w styczniu poszaleje z pomarańczami .
Kasiek 22:25, 13 wrz 2016

Fotne jutro u mnie clematisa nn, moze znajdziesz mu nazwe? Kupilam jako nn, posadzilam i zapomnialam. Dzisiaj odkrylam ze cos rosnie i nawet zakwitlo
Ewkakonewka 22:44, 13 wrz 2016

Usiłuję nadrobić.... także pozdrawiam puki co...... a i spotkania zazdroszczę ogromnie bo mi nigdy początek września nie pasuje
katel 21:36, 14 wrz 2016

Kasiek napisał(a)
Fotne jutro u mnie clematisa nn, moze znajdziesz mu nazwe? Kupilam jako nn, posadzilam i zapomnialam. Dzisiaj odkrylam ze cos rosnie i nawet zakwitlo

Już lecę, będziemy szukały

Ewkakonewka napisał(a)
Usiłuję nadrobić.... także pozdrawiam puki co...... a i spotkania zazdroszczę ogromnie bo mi nigdy początek września nie pasuje

Nie ma co nadrabiać jak się poobrabiam to nowe zdjęcia wstawię a ja na samo spotkanie nie dotarłam ale w przelocie poznałam kilka dziewczyn.
Kasya 21:44, 14 wrz 2016

Kasia, a juz do warszawy sie czasem nie wybierasz ?
katel 23:54, 14 wrz 2016

Kasiu ja dwa lata na ten wyjazd czekałam to szybko się kolejnego nie spodziewam ale może w niedzielę do Ryk się wybiorę jak uda mi się dzieciaki którejś babci sprzedać ale to niepewne bo babcie pracujące Jeszce
Kasya 06:03, 15 wrz 2016

katel napisał(a)
Kasiu ja dwa lata na ten wyjazd czekałam to szybko się kolejnego nie spodziewam ale może w niedzielę do Ryk się wybiorę jak uda mi się dzieciaki którejś babci sprzedać ale to niepewne bo babcie pracujące Jeszce

Szkoda
Szukam kogoś kto mi coś w konskowoli kupi i podwiezie gdzieś bliżej

A co w Rykach będziesz kupować ? Trawki ?
katel 09:57, 15 wrz 2016

Kasya napisał(a)

Szkoda
Szukam kogoś kto mi coś w konskowoli kupi i podwiezie gdzieś bliżej

A co w Rykach będziesz kupować ? Trawki ?

Ja do Warszawy nie pojadę ale mam kogoś kto ciągle jeździ , wieczorem na priv się odezwę i zorganizujemy wszystko.
W Rykach to ja niczego nie chcę kupować ale bym pooglądała, to właśnie szkółka Daglezja wystawiała w tym roku miskanta Memory na targach a w ten weekend mają dni otwarte:
http://daglezjaryki.pl/arboretum/
Marga 17:20, 15 wrz 2016

Tego miskanta Memory co zdobył złoty medal?
katel 17:51, 15 wrz 2016

Marga napisał(a)
Tego miskanta Memory co zdobył złoty medal?

Tak, właśnie tego: