Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 22:45, 18 wrz 2016

Jeszcze małe porównanie, w kwietniu sadziłam Flammentanz i Veilchenblau (kupione z gołym korzeniem) no i powiem szczerze, że się nie spodziewałam takich przyrostów, przy nich są jeszcze tawuły.

Kasya 22:46, 18 wrz 2016

twoja barbula ladniejsza
i w ogole ladnie u ciebie a malo szerszych kadrow pokazujesz
Kasya 22:47, 18 wrz 2016

katel napisał(a)
Jeszcze małe porównanie, w kwietniu sadziłam Flammentanz i Veilchenblau (kupione z gołym korzeniem) no i powiem szczerze, że się nie spodziewałam takich przyrostów, przy nich są jeszcze tawuły.

ja tez posadzilam veilchenblau w tym roku przy siatce, ale az tak nie wyrosla
katel 09:45, 19 wrz 2016

Kasya napisał(a)
twoja barbula ladniejsza
i w ogole ladnie u ciebie a malo szerszych kadrow pokazujesz

No właśnie dlatego się wydaje że ładnie bo szerszych kadrów nie pokazuję ale pofocę z okien dachowych to zobaczycie jak moje pobojowisko wygląda.

Kasya napisał(a)

ja tez posadzilam veilchenblau w tym roku przy siatce, ale az tak nie wyrosla

Vilchenblau to ta po prawej, nie kwitła w tym roku i później zaczęła przyrastać a Flammentanz ruszyła jak szalona, kwitła skromnie a teraz jeszcze powtarza dwoma kwiatkami - choć ona niby nie powtarza. Nie nadążałam z ich podwiązywaniem, bo chciałam w wachlarz i tylko po jednej stronie siatki żeby w razie czego można je było bez drastycznego cięcia odczepić.
Tu po lewej mała (w stosunku do sąsiadki) Vilchenblau i jeszcze ostatnie kwiatuszki Flammentanz.

Agania 09:50, 19 wrz 2016

Piękne akcenty i zestawienia kolorystyczne, m. Memory przeprzepiękny, cebulowo zaszalałaś, ale wiosną będzie oszałamiająco
rozark 11:05, 19 wrz 2016

O tak, będzie szał kolorów
Anda 12:37, 19 wrz 2016

katel napisał(a)

Z dołem nie ma problemu gorzej z górą, bo jego gałęzie są wiotkie i górą się pozawijały (nie rosną do góry tylko na boki) no i muszę go do bambusów podwiązać, żeby je wyprostować zanim zdrewnieją, tylko czasu mi brak ale mus to mus

A to dobry patent Też go zastosuję
Piękne trawy masz i róże też jeszcze ślicznie kwitną
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 07:13, 20 wrz 2016

Te trawy róze jak portreciki wygladają.Piękne,
Oby takie widoki cieszyły nas jeszcze długo.Lata szkoda.Niech będzie ta jesień.
Ale jeszcze bez przymrozków.Ja tak nie lubię zimna
anbu 20:38, 20 wrz 2016

Witam się Kasiu
katel 22:52, 20 wrz 2016

Agania napisał(a)
Piękne akcenty i zestawienia kolorystyczne, m. Memory przeprzepiękny, cebulowo zaszalałaś, ale wiosną będzie oszałamiająco

Dzięki! staram się z tymi zestawieniami ale nie wszędzie wychodzi , tam gdzie mi się nie podoba to nie pokazuję . Memory faktycznie cudny szczególnie, że to jego pierwszy rok u mnie.
Mam nadzieję że wiosną będzie ok, cebulek dużo ale trochę się nornic boję bo wyjątkowo szaleją u mnie w tym roku .

rozark napisał(a)
O tak, będzie szał kolorów

Na front domu wybrałam czerwienie i fiolety (plus czarne tulipany z odrobiną bieli) a wgłębi gdzie jest bardziej naturalistycznie królują różowe róże, choć trochę to przypadkiem wyszło bo wolę fiolety i błękity .

Anda napisał(a)

A to dobry patent Też go zastosuję
Piękne trawy masz i róże też jeszcze ślicznie kwitną

W zeszłym roku już to praktykowałam, jedyny problem miałam z tym, że bez bardzo szybko rośnie i sznurki trzeba wciąż przewiązywać bo wrastają - ale właśnie kupiłam sobie taką elastyczną linkę do podwiązywania a wcześniej nigdzie nie mogłam jej dostać.
Traw mam jeszcze niewiele ale będzie więcej a róże kwitną niezmordowanie .

Ja też zimna nie lubię i mam nadzieję, że zdążymy się jesienią nacieszyć .

anbu napisał(a)
Witam się Kasiu

Macham Aniu .

KasYu zdjęcia różyczek:

Tu wstąpiłam po drodze i kupiłam kompost, druciki i linkę do podwiązywania drzewek.