Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

Kasya 10:36, 25 paź 2016

katel napisał(a)

Tak mniej więcej mają wyglądać cyprysiki:

ciekawa kolorystyka

ale ja milosniczka lilakow tez bym je gdzies jeszcze upchnela
Kasya 18:36, 25 paź 2016

Kasiu, a jak kłosek moudry oceniasz ? bedzie ok ? czy zebrac jeszcze raz i wyslac ?
katel 22:33, 25 paź 2016

Anda napisał(a)

Nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę, że troszeczkę przyczyniłam się do tego, że wpadłaś na taki świetny pomysł Trzymam kciuki żeby cyprysiki nie przemarzły.

Ja też się cieszę - to jest właśnie na forum najfajniejsze że można się zainspirować dzięki czyimś radom lub zdjęciom, potem myśli się o tych osobach oglądając te rabaty . Ty i tak już mi się z Summer Song kojarzysz .

mirkaka napisał(a)
Jak oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu to przypomina mi się mój z przed prawie 20 lat.
Pod płotem trochę drzew, kilka klombów na trawniku. Potem pomiędzy klombami a nasadzeniami pod płotem zrobiłam ścieżkę wokół całej działki. W ten sposób ścieżka w niektórych miejscach jest jakby wewnątrz nasadzeń i po latach tworzy tajemnicze zakątki. Pomiędzy drzewami posadziłam rododendrony a na niektórych klombach azalie bo tam mają dużo słońca.Pod domem gdzie słońce jest ciągle rosną róże.

Mirko bardzo mnie Twoje słowa ucieszyły, właśnie pierwsza moja ścieżka pomiędzy rabatami powstaje , zdaje się że muszę pomyśleć o kolejnych.

amelia_b napisał(a)
Kasiu odpoczywasz już, czy dalej działasz?

Nie wiem nawet co na to odpowiedzieć. Resztką sił skończyłam ostatnią rabatę, miałam jeszcze trochę sprzątania i donice do obsadzenia cebulowymi - no i zabrakło mi dosłownie kilka cebulek tulipanów - i co! pojechałam i kupiłam 16 kolejnych opakowań - no mam nadzieję, że się zimno znowu nie zrobi.

amelia_b napisał(a)
Chyba ostatnio w sklepie Twojego męża nie poznałam, chociaż nie jestem pewna że to był on

Tak, przyszedł do domu i się skarżył, że Amelia się do niego nie przyznała w sklepie.
Żartuję!!! Mówił że się widzieliście .

Kasya napisał(a)

ciekawa kolorystyka

ale ja milosniczka lilakow tez bym je gdzies jeszcze upchnela

Zobaczymy jak te kolorki w realu będą wyglądały - tylko ze sklepu nie dzwonią, obawiam się że mogę nie dostać już cyprysików . Lilaki na pewno jeszcze gdzieś upchnę choć raczej za domem bo tu na rabacie już nie bardzo jest gdzie, chyba że w narożniku jeszcze zmieszczę .

Kasya napisał(a)
Kasiu, a jak kłosek moudry oceniasz ? bedzie ok ? czy zebrac jeszcze raz i wyslac ?

Kasiu już sadzonkę kupiłam, wstąpiłam do sklepu po kompost na tą ostatnią rabatę i były - no i nie wytrzymałam, kupiłam - jestem nałogowcem!
Dziś byłam sprawdzać nasionka Karley Rose i nie odchodzą od łodygi pomimo że zmieniły już kolor - obawiam się, że zmarzły zanim dojrzały ale będę jeszcze sprawdzała.
amelia_b 22:59, 25 paź 2016

Wiesz że ja się patrzyłam na niego i go nie poznałam, nawet jak mi cześć mówił to się zastanawiam skąd ja go znam, dopiero jak ze sklepu wychodził to oprzytomniałam że to on ale ty wiesz że to już drugi raz mi się przytrafiło
katel 23:10, 25 paź 2016

amelia_b napisał(a)
Wiesz że ja się patrzyłam na niego i go nie poznałam, nawet jak mi cześć mówił to się zastanawiam skąd ja go znam, dopiero jak ze sklepu wychodził to oprzytomniałam że to on ale ty wiesz że to już drugi raz mi się przytrafiło

To już drugi raz mojego eMusia widziałaś?
A mnie nie widziałaś ze dwa dni wcześniej , przy kasie stałam jak mówiłaś "do widzenia" ale w drzwiach już byłaś i nie widziałaś jak macham.
AsiaK_Z 06:26, 26 paź 2016

Amelkę pomroczność jasna dopadła Znam to uczucie
Kasiu, Ty to jednak masz zdrowie no i siły, 16 opakowań? Szalonaa ale wiosną będziemy Ci zazdrościć
amelia_b 08:36, 26 paź 2016

katel napisał(a)

To już drugi raz mojego eMusia widziałaś?
A mnie nie widziałaś ze dwa dni wcześniej , przy kasie stałam jak mówiłaś "do widzenia" ale w drzwiach już byłaś i nie widziałaś jak macham.
Ja ostatnio mało rozgarnieta jestem wybacz mi nie widziałam
KasiaWB 21:37, 26 paź 2016

Aaaaa, to już wiadomo dlaczego nigdzie nie ma już tulipanów )) wszystkie wykupiłaś )
Miałam na jesień bogate plany, ale pogoda mnie zniechęca
Kiedy będziesz w sklepie w moich okolicach? )
Pozdrawiam
katel 23:23, 26 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Amelkę pomroczność jasna dopadła Znam to uczucie
Kasiu, Ty to jednak masz zdrowie no i siły, 16 opakowań? Szalonaa ale wiosną będziemy Ci zazdrościć

Pomyliłam się - 17 kupiłam (już posadzone), mam nadzieję, że wiosną dadzą pokaz - żeby tylko nie wygniły lub nie zostały zjedzone - puk, puk - odpukać.

W pudełku mam opakowania po już wysadzonych - kilku brakuje.

amelia_b napisał(a)
Ja ostatnio mało rozgarnieta jestem wybacz mi nie widziałam

No co Ty ja sama nie lepsza jestem .

KasiaWB napisał(a)
Aaaaa, to już wiadomo dlaczego nigdzie nie ma już tulipanów )) wszystkie wykupiłaś )
Miałam na jesień bogate plany, ale pogoda mnie zniechęca
Kiedy będziesz w sklepie w moich okolicach? )
Pozdrawiam

No Gobasia dobrze mówiła, że mnie jeszcze jakaś wyprzedaż skusi i skusiła , najgorsze, że już je posadziłam - bo od razu o kolejnych pomyślałam .
Kasiu ciągle w niedoczasie jestem, może zimą się jakoś złapiemy i do Gosi miałam jechać i do Margi ale nie mam kiedy
amelia_b 06:25, 27 paź 2016

W przyszłym sezonie będę do ciebie na tulipany przychodzić