No to już się nie mogę doczekać zdjęć u Ciebie - Ty tak cudownie potrafisz łączyć ze sobą rośliny .
Świder elektryczny zaraz sobie zobaczę bardzo jestem go ciekawa!
Dziwne u Ciebie z tą Evą, u mnie rośnie jak głupia, na patelni - sypałam jej wapno z magnezem - może to by pomogło? Kwiaty ma w czerwcu najobficiej ale pojedyncze jeszcze i w październiku się zdarzają. Owoców cała masa jest.
Basiu nie usuwaj zdjęcia, piękny jest! Jak na niego patrzę to aż żałuję że swój tnę, bo więcej kwiatów bym miał ale za mało miejsca zostawiłam i teraz już muszę ciąć.
Ja bardzo lubię jego zapach - wydaje mi się, że jest trochę inny niż tego dzikiego czarnego bzu?
Tak jak już odpisałam, owoce są i sprawdzałam już w necie, że nadają się na syropy .
Kasiu one z suszą to sobie raczej poradzą bo prawdopodobnie mają bardzo rozległy system korzeniowy, ale mogą nie znieść dużego zacienienia bo uwielbiają spiekotę.
Witaj! U mnie miało nie być czerwonego ale się pozmieniało a teraz to już nie wyobrażam sobie bez niego ogrodu .
Witaj Rysko! Pięknie i kolorowo masz u siebie a ja bardzo lubię kolorowe ogrody . Masz u siebie powojniki? Dziś chcę jeszcze wstawić trochę zdjęć do wizytówki ale jutro biegnę porozglądać się u siebie .
Wstawiam jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć, zima na całego a na ulicach szklanka .
Mam powojniki i mam chęć na więcej. To jedyne rośliny, o które nie muszę się martwić, że się nie zmieszczą, bo siatki nie zagospodarowanej wokół mam trochę
Mam 5 Clematisów Krakowiak,1 Clematis montana "Mayleen", 1 Clematis Stolwijk Gold, 1 Clematis Lemon Beauty, 1 Clematis 'Dark Eyes', 1 Clematis 'Södertälje' i 1 biały nie pamiętam nazwy.
U nas tez zima na całego ( nie cieszę się wcale)
Kasiu z dużą przyjemnością obejrzałam i ja twoją piękną wizytówkę.Zachwycilam się twoją magnolia.Jest cudna.Takie ma grube kwiaty. Tak ? I TA czerwona serduszka. Ładny kolorek.Ja mam taką różową.Ale mniejsza kępa.Dużo ciekawych roślin też masz. SUUPER.pozdrowionka ZOstawiam
Faktycznie zima
Ten bez czarny cudo, mój jeszcze nie kwitł, ale złoty tak i pachniał. Ciekawe kiedy ja doczekam kwiecia i owoców, bo wtedy sam się będzie rozmnażał
No to będę czekała na zdjęcia ja mam Krakowiaka i Stolwijka, ciekawe jak się nam popiszą w tym roku .
Dzięki Aniu! Ta magnolia jest naprawdę przepiękna i pachnie . Kwiaty są grube i bardzo duże, tu fotka.
Oczywiście zamiast zdjęcia z miarką to zrobiłam z dłonią a to nie oddaje wielkości ale właśnie zmierzyłam swoją dłoń i od najdłuższego palca do miejsca gdzie zaczyna się bransoleta zegarka mam 17,5cm.
Serduszka jest maleńka (znowu zdjęcie nie oddaje wielkości), doniczka w której jest ma nie więcej niż 10x10, po posadzeniu do gruntu zaczęła jakby zanikać i późnym latem/jesienią już jej nie było - mam nadzieję, że ona tak ma a nie padła - okaże się już niedługo .
Pozdrawiam
Irenko u Ciebie to błyskawicznie będzie - myślisz że jest szansa, że się siewki pojawią?
Dzisiaj to i sypało porządnie śniegiem i -9 stopni jest - lepiej teraz niż w kwietniu
Lece u Was nadrabiać bo ostatnio jestem w niedoczasie