Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 21:59, 05 mar 2017

Aniaaa napisał(a)
Kasiu ależ nie,nie kochana Kasiu No coś Ty Ja tez nie raz coś wpiszę nie tu gdzie trzeba,zdarza się
Chciałabym mieć tyle miejsca by móc jeszcze kilka róż posadzić
Przyszłam zobaczyć Twoje 'Fairy'.Jak znajdziesz fotki to chętnie zobaczę a może gdzieś są na wątku mniej więcej która strona to bym chętnie zobaczyła
Zobaczyłam za to Twój bez czarny,o jaaaa Piękna Twoja 'Eva'
Ja zamówiłam 'Black Tower'. Mam nadzieję,że będzie miał u mnie tak dobrze jak Twoje

Aniu nie wiem na której stronie wstawiałam fotki, nie mam ich dużo bo chorowała, miała mączniaka (zanim ją posadziłam przeschła mi kilka razy w doniczce) ale i tak kwitła bardzo obficie (to był jej pierwszy rok u mnie), to moja Pink Fairy.

amelia_b napisał(a)
Ciekawe co się u mnie dzieje trzy dni to jednak sporo dla ogrodu u Ciebie widzę już wiosna na poważnie przyszła

Daj znać co kupiłaś i co w ogrodzie , koloru jeszcze w ogrodzie nie ma, Tawlina pokazała liście i tyle ale będzie tego coraz więcej z dnia na dzień .

anabuko1 napisał(a)
Kiełki roślin wyglądają pocieszajaco. W ogrodzie wczoraj zauważyłam wychodzące tulipany,liliowce.
Mała żółta sosenka fajniutka.Takie żółtkoTrawy pampasowej nie mam .Boję się, że u mnie marzlaby.
Wiosenny weekend mamy piękny. Ale idzie jeszcze zimno.

Liljowce już u Ciebie widać, ja się już doczekać nie mogę . Żółciutkiej długo szukałam ale albo nie było albo cena zaporowa ale się udało. Co do trawy pampasowej to i ja się nie spodziewałam że przeżyje - wytrzymała -24 (choć przymrozek jeszcze może być ) jak mi będzie kwitła to wtedy dopiero odtrąbię sukces .

Katkak napisał(a)
Kasiu na tą świecącą sosenkę apetyt mam od dwóch lat. Gdzie ją znalazłaś? I pokaż proszę swój bez czarny Eva, bo Anda mówi, że masz i fajnie prowadzisz . Zastanawiam się czy go wcisnę u siebie, ale gdyby go ciąć to może bym upchnęła .

Witaj Kasiu! Ja też się długo jej oszukałam. Napiszę Ci wszystko na priw, tylko już nie dzisiaj. Podpytałam o nią w Daglezji w Rykach i okazało się że rozmnażają ale różnie z tym bywa ale udało się - wysłali mi ją z kilkoma jeszcze roślinami. Mają od zeszłego roku sklep internetowy.
Bez tutaj możesz zobaczyć :
czarny bez

violka171 napisał(a)

no właśnie zastanawiam się nad judaszowcem drugi rok,i nie mogę się zdecydować ,bardzo mi sie podoba

Violu u mnie rośnie niedaleko magnolii Iolanthe i Derenia kwiecistego i powiem szczerze że nie prezentował się pośród nich jakoś szczególnie. Dereń pięknie kwitnie ale jeszcze piękniej się przebarwia jesienią (właściwie to wygląda wtedy obłędnie) a magnolia średnio się przebarwia ale z kolei jak kwitnie to wygląda przepięknie no a judaszowiec nie prezentował się nadzwyczajnie - prawdopodobnie też podsycha przez tuje obok których rośnie - no ale zobaczymy może jego kwitnienie mnie zachwyci. Jak będzie kwitł to dam znać i zobaczymy.

Betka napisał(a)
Ja zawsze sobie obiecuje ze posadzę cebulowe w donicach i zawsze brak albo czasu albo cebulek
Pampasowa przezimowała mi w gruncie tyle ze przez kolejny sezon nie byla jz taka duza no i nie zakwitła! Różową tez wysiewałam ale nie zeszła!

Cebulowe w donicach mam posadzone warstwowo - zgodnie z instrukcjami Danusi , tylko zimowały na dworze na tarasie i strasznie się bałam że przemarzną. Krokusy jak widać dały radę, zobaczymy jak tulipany i czosnki .
No właśnie takie opinie czytam o pampasowej że nawet jak przezimowała to była podmarznięta i marniała - no zobaczymy, jak ją sadziłam to wiedziałam że może nic z tego nie wyjść .
22:59, 05 mar 2017
Kasiu dziękuję za fotkę
Twoja 'Pink' podobna faktycznie do mojej 'Lovely' tak jak pisałaś.
Moja okrywowa a Twoja jest pienna? Dobrze widzę?
Katkak 09:18, 06 mar 2017

Kasia dzięki wielkie za zdjęcia bzika Cudny jest. Muszę go gdzieś upchnąć . Ja mam bez koralowy Sutherland Gold i też Black Tower. Black Tower kupiłam mały, sadziłam go w listopadzie. Ciekawe czy rośnie tak szybko jak Sutherland Gold. Tego właśnie - Sutherland Gold zamierzam poprowadzić jako drzewko na pniu, bo sam się tak w sumie w górę puścił. Na dole miał takie rozczapierzone gałązki i zrobiłam z nich jesienią odkłady. Wczoraj ze dwa sprawdziłam, ale póki co ani korzonka. Ale za wcześnie na nie chyba. W zimie przecież się nie mógł ukorzenić . Ciekawe czy się uda. Fajnie prowadzisz swój bez i tą pęcherznicę też . Wątek zaznaczam i będę zaglądać . Czekam na info odnośnie sosenki, bez pośpiechu .
katel 22:12, 06 mar 2017

Aniaaa napisał(a)
Kasiu dziękuję za fotkę
Twoja 'Pink' podobna faktycznie do mojej 'Lovely' tak jak pisałaś.
Moja okrywowa a Twoja jest pienna? Dobrze widzę?

Początkowo myślałam, że Lovely i Pink to to samo ale na stronie zszp mają osobne opisy. Moja jest pienna, dobrze zauważyłaś, jeszcze znalazłam zdjęcia z września .

Katkak napisał(a)
Kasia dzięki wielkie za zdjęcia bzika Cudny jest. Muszę go gdzieś upchnąć . Ja mam bez koralowy Sutherland Gold i też Black Tower. Black Tower kupiłam mały, sadziłam go w listopadzie. Ciekawe czy rośnie tak szybko jak Sutherland Gold. Tego właśnie - Sutherland Gold zamierzam poprowadzić jako drzewko na pniu, bo sam się tak w sumie w górę puścił. Na dole miał takie rozczapierzone gałązki i zrobiłam z nich jesienią odkłady. Wczoraj ze dwa sprawdziłam, ale póki co ani korzonka. Ale za wcześnie na nie chyba. W zimie przecież się nie mógł ukorzenić . Ciekawe czy się uda. Fajnie prowadzisz swój bez i tą pęcherznicę też . Wątek zaznaczam i będę zaglądać . Czekam na info odnośnie sosenki, bez pośpiechu .

Bardzo polubiłam bzy, mam trzy i nie wiem czy to koniec , trudno im się oprzeć.
violka171 22:27, 06 mar 2017

Dereń,muszę o nim poczytać,nazwa mi znajoma i nic po za tym
Katkak 22:40, 06 mar 2017

A jaki jeszcze masz?
katel 22:57, 06 mar 2017

violka171 napisał(a)
Dereń,muszę o nim poczytać,nazwa mi znajoma i nic po za tym

W tym roku zachorował mi i nie przebarwił się pięknie ale poprzednie lata :

Z tyłu judaszowiec.

Katkak napisał(a)
A jaki jeszcze masz?

Sadzone w 2016 roku Welsch Gold i Black Tower.
violka171 23:04, 06 mar 2017

Dreń u kilku osób dawał popis,chyba zmienię zdanie,a jaki gatunek masz Drenia ?
Kawa 10:38, 07 mar 2017

Kasia jak u ciebie z wiosną? przylazła?
macham
Betka 11:47, 07 mar 2017

Kasiu a pamiętasz jakiego ja kupiłam ? Jaka to była odmiana? Cieszę się że mnie na niego namówiłaś bardzo ładnie się przebarwia !