Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

Kasya 11:54, 07 mar 2017

Kasia, a ty wokol drzewek nie bedziesz robila rabat ? jak ci sie kosi trawnik z tymi drzewkami ?
KasiaWB 19:34, 07 mar 2017

Pozdrawiam może i w naszym rejonie wreszcie wiosna da bardziej znać o sobie
Pozdrawiam!
katel 21:21, 07 mar 2017

violka171 napisał(a)
Dreń u kilku osób dawał popis,chyba zmienię zdanie,a jaki gatunek masz Drenia ?

Ten na zdjęciu to Dereń Kwiecisty, mam jeszcze derenia kwiecistego Rubra i Derenia kwiecistego Cherokee Brave to zeszłoroczne nabytki.

Kawa napisał(a)
Kasia jak u ciebie z wiosną? przylazła?
macham

No niby jest ciepło i słoneczko świeci ale ja się wciąż krokusów w kolorze nie mogę doczekać tylko kiełki wylazły. Dziś nie miałam czasu sprawdzić jak się jakiś kolor pojawi to zaraz wstawię .

Betka napisał(a)
Kasiu a pamiętasz jakiego ja kupiłam ? Jaka to była odmiana? Cieszę się że mnie na niego namówiłaś bardzo ładnie się przebarwia !

Wiesz, że nie pamiętam! Dereń kousa? No nie wiem

Kasya napisał(a)
Kasia, a ty wokol drzewek nie bedziesz robila rabat ? jak ci sie kosi trawnik z tymi drzewkami ?

Kasiu to zdjęcia derenia z 2012 i do 2015 w 16 posadziłam pod nim ostrokrzewy i trawy ale efekt mi nie pasuje, coś pozmieniam i zobaczę. Jak była kora to dobrze się kosiło, nie było problemów tylko upiększyć chciałam ale mi nie wyszło .

KasiaWB napisał(a)
Pozdrawiam może i w naszym rejonie wreszcie wiosna da bardziej znać o sobie
Pozdrawiam!

Przydało by się - u mnie krokusiki botaniczne ładnie się powychylały ale kolorków jeszcze nie pokazały, przynajmniej do wczoraj - dziś za póżno przyjechałam ciemno już było a i siły nie miałam żeby z latarką ganiać
Betka 21:46, 07 mar 2017

Tak Kasiu kousa jak napisałaś to sobie przypomniałam
katel 22:02, 07 mar 2017

O! To dobrze, że sobie przypomniałaś, tak mi łaził po głowie ale nie byłam pewna
22:29, 07 mar 2017
Kasiu masz u siebie powojniki bylinowe?
katel 21:18, 08 mar 2017

Mam , Arabellę - pozycja obowiązkowa nawet dla tych którym do tej pory z powojnikami nie wychodziło. Bluish Violet - też pięknie i obficie kwitnie ale mam problem jak je prowadzić żeby ładnie się prezentowały - wydaje mi się że muszą się wspinać na inne rośliny dlatego Arabellę na jesieni przesadziłam pod róże parkową. Powojnik Mandżurski rośnie obok bzu czarnego Eva i cudownie na bzie wygląda . Mam jeszcze pachnące: clematis wonny i Rubromarginata ładnie mi startują a potem albo podsychają albo je nornica podkopuje , no i jeszcze mój Sweet Summer Love, radzi sobie doskonale
00:43, 09 mar 2017
Z bylinowych mam Rooguchi i całolistny (jaka odmiana nie wiem).I właśnie zastanawiam się czy je pod róże przesadzić.Ładnie by z nimi konweniowały
Tylko zastanawiam się czy róże nie ucierpią jak wiosną będę ściągać suche pędy powojnika w celu jego przycięcia.
katel 19:06, 09 mar 2017

Raczej prosto nie będzie, łapki jeszcze bardziej będą pokłute niż do tej pory , moja parkowa ma grube pędy ale druga której też zafundowałam Arabellę jest pnąca i łatwo nie będzie ale spróbuje.
ryska 20:02, 09 mar 2017

Świetnie opisałaś rośliny w wizytówce, tym razem mój wzrok przykuła barbula.
Czy ona zimuje bez problemu?