Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

jona 23:28, 09 mar 2017

katel napisał(a)
Raczej prosto nie będzie, łapki jeszcze bardziej będą pokłute niż do tej pory , moja parkowa ma grube pędy ale druga której też zafundowałam Arabellę jest pnąca i łatwo nie będzie ale spróbuje.

Może specjalne rękawice do róż i krzewów z kolcami będą rozwiązaniem?
Bogdzia 18:49, 10 mar 2017

ryska napisał(a)
Świetnie opisałaś rośliny w wizytówce, tym razem mój wzrok przykuła barbula.
Czy ona zimuje bez problemu?

U mnie od kilku lat zimuje bez problemu a u mnie chyba najzimniej.
ryska 19:36, 10 mar 2017

Dobre wieści - dziękuję Bogdziu
katel 22:50, 10 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

U mnie od kilku lat zimuje bez problemu a u mnie chyba najzimniej.

Dzięki Bogdziu!
katel 22:59, 10 mar 2017

Coś namieszałam i nie po kolei odpowiadam ale kiepściutko się dziś czuję i jeszcze mówić nie mogę - kara dla gaduły najgorsza ale sobie chociaż rodzinka odpocznie .

ryska napisał(a)
Świetnie opisałaś rośliny w wizytówce, tym razem mój wzrok przykuła barbula.
Czy ona zimuje bez problemu?

Dobrze że Bogusia odpisała bo moja sadzona w 2016 r więc moje doświadczenia znikome choć wydaje mi się że tą zimę przetrwała .

jona napisał(a)

Może specjalne rękawice do róż i krzewów z kolcami będą rozwiązaniem?

Wcześniej miałam 3 sztuki to jakoś mi się nie spieszyło do zakupu ale po zeszłorocznych zakupach chyba się zdecyduje .

Kawa 08:02, 14 mar 2017

Kasia jak tam wiosna jest?
zdrowa jesteś?

macham
Betka 08:35, 14 mar 2017

Kasiu jak zdrowie? Ja dzisiaj będę w twojej okolicy do stomatologa się przypadkiem nie wybierasz
Pozdrawiam
KasiaWB 20:33, 14 mar 2017

katel napisał(a)
kiepściutko się dziś czuję i jeszcze mówić nie mogę - kara dla gaduły najgorsza ale sobie chociaż rodzinka odpocznie .

)) świetne
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej się czujesz. Życzę dużo zdrowia
I ja wsadziłam 5 powojników między róże pnące ) ale większość nie wymaga cięcia - to też było kryterium wyboru ale jeden chyba trzeba ciąć, ale zajmę się nim przy okazji cięcia róż, może nie trzeba będzie ciąć
katel 21:50, 15 mar 2017

Kawa napisał(a)
Kasia jak tam wiosna jest?
zdrowa jesteś?

macham

No nie ma , zimno jak diabli a w nocy nawet przymrozki.

Betka napisał(a)
Kasiu jak zdrowie? Ja dzisiaj będę w twojej okolicy do stomatologa się przypadkiem nie wybierasz
Pozdrawiam

Beatko ja sama zła jestem na siebie, po weekendzie lepiej się poczułam bo sobie odpoczęłam to w poniedziałek znowu poszalałam z robotą i we wtorek ledwo łaziłam no ale chociaż mówić już mogę choć gardło znowu boli.

KasiaWB napisał(a)

)) świetne
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej się czujesz. Życzę dużo zdrowia
I ja wsadziłam 5 powojników między róże pnące ) ale większość nie wymaga cięcia - to też było kryterium wyboru ale jeden chyba trzeba ciąć, ale zajmę się nim przy okazji cięcia róż, może nie trzeba będzie ciąć

Dzięki! Mam nadzieję że będzie lepiej - ciepełka mi potrzeba . Jak jest młody to lepiej przyciąć żeby się rozkrzewił - ten wymagający cięcia .
Anda 21:55, 15 mar 2017

Kasiu, wygrzej się porządnie, wrzuć luz, robota nie zająć, nie ucieknie. To jest przecież dopiero marzec. Parę lat temu o tej porze jeszcze nawet śnieg nie stopniał.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies