Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

jona 08:56, 05 mar 2017

katel napisał(a)
W donicy kiełki krokusów i pojedyncze tulipany.

Lubię takie widoki . Z wczesnymi wiosennymi kwiatami eksperymentuję. Sadzę w zwykłe doniczki i teraz wystawiam na balkon, tam gdzie słonecznie i ciepło. Może dzięki temu wcześniej zakwitną. Wtedy pójdą na miejsca eksponowane
14:17, 05 mar 2017
Kasiu ja nie mam 50 róż U mnie raptem 1/5 tej ilości

Zwiastuny wiosenne u Ciebie dorodne,teraz czekać tylko kiedy wszytko się zakolorowi

Zamówiłam nowe clematiski: Oberek,Mazurek,Polonez i Krakowiak.
Myślę jeszcze nad bylinowymi.

Pogodnej niedzieli
Jana 14:28, 05 mar 2017

wysiałam kiedyś pampasową różową ale mi nie wzeszła Kasiu powiedz mi czy formujesz bez Eva, żeby nie był taki szeroki? czy zostawiasz go samopas?
katel 17:18, 05 mar 2017

jona napisał(a)

Lubię takie widoki . Z wczesnymi wiosennymi kwiatami eksperymentuję. Sadzę w zwykłe doniczki i teraz wystawiam na balkon, tam gdzie słonecznie i ciepło. Może dzięki temu wcześniej zakwitną. Wtedy pójdą na miejsca eksponowane

Joasiu jak miło Cię wreszcie widzieć! Ciekawa jestem do jakich dojdziesz wniosków na skutek tych prób - czekam na wyniki .

Aniaaa napisał(a)
Kasiu ja nie mam 50 róż U mnie raptem 1/5 tej ilości

Zwiastuny wiosenne u Ciebie dorodne,teraz czekać tylko kiedy wszytko się zakolorowi

Zamówiłam nowe clematiski: Oberek,Mazurek,Polonez i Krakowiak.
Myślę jeszcze nad bylinowymi.

Pogodnej niedzieli

Aniu już zauważyłam swoją pomyłkę, mam nadzieję, że się nie pogniewałaś .
Będę z niecierpliwością czekała na kwitnienie Twoich nowych nabytków .
Dziś znalazłam rozwijające się już pączki w ogrodzie , na Tawlinie jarzębolistnej Sem i na Heptakodium - ale te były za malutkie i nie udało mi się sfocić, cyknęłam za to pąki kwiatowe kasztanka jarzębolistnego

Jana napisał(a)
wysiałam kiedyś pampasową różową ale mi nie wzeszła Kasiu powiedz mi czy formujesz bez Eva, żeby nie był taki szeroki? czy zostawiasz go samopas?

Formuję, jak najbardziej, właściwie to golę mu cały dół bo inaczej miałby tam ze 3m szerokości ale w tym roku już miałam o wiele mniej cięcia, góra ładnie się rozrasta a z dołu wypuszcza coraz mniej . Najwięcej zdjęć wstawiłam tutaj:
czarny bez
17:54, 05 mar 2017
Kasiu ależ nie,nie kochana Kasiu No coś Ty Ja tez nie raz coś wpiszę nie tu gdzie trzeba,zdarza się
Chciałabym mieć tyle miejsca by móc jeszcze kilka róż posadzić
Przyszłam zobaczyć Twoje 'Fairy'.Jak znajdziesz fotki to chętnie zobaczę a może gdzieś są na wątku mniej więcej która strona to bym chętnie zobaczyła
Zobaczyłam za to Twój bez czarny,o jaaaa Piękna Twoja 'Eva'
Ja zamówiłam 'Black Tower'. Mam nadzieję,że będzie miał u mnie tak dobrze jak Twoje
amelia_b 18:08, 05 mar 2017

Ciekawe co się u mnie dzieje trzy dni to jednak sporo dla ogrodu u Ciebie widzę już wiosna na poważnie przyszła
anabuko1 18:18, 05 mar 2017

Kiełki roślin wyglądają pocieszajaco. W ogrodzie wczoraj zauważyłam wychodzące tulipany,liliowce.
Mała żółta sosenka fajniutka.Takie żółtkoTrawy pampasowej nie mam .Boję się, że u mnie marzlaby.
Wiosenny weekend mamy piękny. Ale idzie jeszcze zimno.
Katkak 19:21, 05 mar 2017

Kasiu na tą świecącą sosenkę apetyt mam od dwóch lat. Gdzie ją znalazłaś? I pokaż proszę swój bez czarny Eva, bo Anda mówi, że masz i fajnie prowadzisz . Zastanawiam się czy go wcisnę u siebie, ale gdyby go ciąć to może bym upchnęła .
violka171 20:48, 05 mar 2017

katel napisał(a)
Judaszowiec bez zmian . W donicy kiełki krokusów i pojedyncze tulipany.

no właśnie zastanawiam się nad judaszowcem drugi rok,i nie mogę się zdecydować ,bardzo mi sie podoba
Betka 21:43, 05 mar 2017

Ja zawsze sobie obiecuje ze posadzę cebulowe w donicach i zawsze brak albo czasu albo cebulek
Pampasowa przezimowała mi w gruncie tyle ze przez kolejny sezon nie byla jz taka duza no i nie zakwitła! Różową tez wysiewałam ale nie zeszła!