Ami a u Ciebie już miał rozwinięte listki? Płakałam że u mnie wszystko z opóźnieniem wyłazi a dzieki temu teraz straty są mniejsze.
Bardzo szkoda , jej kwitnienie jest niezwykle spektakularne ale co poradzić może za rok lub dwa się uda - pozbywać się jej nie mam zamiaru nawet bez kwiatów jest piękna i na dodatek zdrowa .
Kwiaty judaszowca jeszcze nie są rozwinięte i może dlatego przetrwał , będę na bieżąco zdjęcia wstawiała. Jolanko a Ty wołaj jak będziesz zdjęcia swojego pokazywać, niby jestem na bieżąco ale nie chciałabym przegapić.
ale u mnie juz byly płatki na wierzchu tylko w pąkach, juz nic nie bylo osłonięte skorupkami...
dlaczego po przemarznieciu nie zmieniaja koloru na czerwony..albo niebieski, no chociaz zolty...tylko akurat brazowy...
miskantom to wg mnie nic nie bedzie
u mnie memory wcale nie ruszyl, kupowałam w Skierniewicach we wrzesniu
doszlam do wniosku ze dziady, dzielili te miskanty na jesieni, po zdziebelku zeby jak najwiecej sadzonek sprzedac...i nic zimy nie przetrwało..ech..pazernosc sprzedawcow...chyba do nich napisze
Kasiu jak strasznie szkoda tej magnolii- miała tyle kwiatów. Mój dereń niestety zimy nie przetrwał. Memory jeszcze mi nie wypuszcza- mam nadzieję że się postara lepiej.