Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

Sebek 12:09, 29 cze 2011

Takie lubię najbardziej
myszorek 09:45, 30 cze 2011

no to piszę: super, ze zdecydowałaś się na ten fuksjowy kolor oleanra! Taras wyszedł dokładnie tak jak sobie to wyobrażałam. Jednak to wykończenie uniosło poziom ogrodu jeszcze w górę. Nic więc dziwnego, ze u mnie nic mi się nie podoba.
marysia_kielar 10:08, 30 cze 2011

greglis napisał(a)
Naszym drugim ulubinym miejscem jest pergola, praktycznie tem toczy sie nasze ogrodowe życie rodzinno- towarzyskie. Jest tam przyjemny cień albo z parasola lub po godz16 z wiązów

cale wyposażenie kolo pergoli jest made in IKEA, tylko stolik i krzeselka przeszły malą matamorfozę

tu pergolka z drugiej strony

a tu psica, wielce zadowolona z siedzenia na poduszkach

Przepięknie , gratuluję pomysłów Pozdrawiam
KATARZYNAZ 11:46, 01 lip 2011

Witaj, założyłam swój wątek dopiero kilka dni temu i właśnie sprawdzam kto najbliżej mnie mieszka.
Jesteś jedną z tych osób.
Przeczytałam cały Twój wątek i obejżałam Twój dom. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochana gdzie Ty byłaś jak ja szukałam dekoratora????????????????????

Mój domek jest stylizowany na staropolski dworek z dachem mansardowym.
Oczywiście ponieważ jestem ogrodniczką amatorką musiał być ogród zimowy - 6m wysokości.
A osoby które spotykałam proponowały mi głównie aluminium i szkło.
Urządzałam więc go sama. A ponieważ nie mam takich umiejętności to wyszło różnie.

Twój ogród to też spełnienie moich marzeń.
Mam podobnego aniołka, rabatę z sektorami (ja mam róże a Ty zioła), i widziałam imbryczki metalowe przy ciurkadełku, a ja kupiłam właśnie taką filiżankę.

Ja niestety mam problemy z zachowaniem formalności w ogrodzie frontowym.
Bardzo chętnie zaprosiłabym Cie do siebie. Oko osoby posiadającej taki smak zawsze jest mile widziane.
KATARZYNAZ 13:01, 01 lip 2011

Jeszcze jedno.
Moja córeczka też ma na imię Karolinka.
isia33 13:34, 01 lip 2011

Dopisuję się do zachwytów nad domem i ogrodem. Widać, że tworzyła je osoba uzdolniona Możesz napisać jakie niebieskości kwitną koło pergoli?
Gardenarium 10:53, 04 lip 2011

greglis napisał(a)

jak będzie deszcz padał wystaw wiaderka i nazbierasz, sadzone w donicach wolą deszczówkę niż kranówkę, albo beczkę sobie załatw)

hmmm, to jest myśl, taka drewniana beczka na deszczówke moze fajnie wygladać

Kasiu, można ją postawić przy codownistym domku ogrodnika, niech zbiera wodę. Na beczce, znając Ciebie., dasz pewnie koronkowe ornamenty

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:56, 04 lip 2011

monteverde napisał(a)
jak będzie deszcz padał wystaw wiaderka i nazbierasz, sadzone w donicach wolą deszczówkę niż kranówkę, albo beczkę sobie załatw)

Mam na stole cynowy, wielki talerz i wylewam z niego wodę po deszczu w hortensje
Jak największą średnicę naczynia i więcej wody będzie.

Instagram Ogrodowiska
greglis 11:54, 04 lip 2011

Danusiu, własnie jestem na etapie negocjacji z mężem a że beczka bedzie koronkowa na na bank
Powiedz mi jeszcze kochana czy ta nasza hortensja duza, którą razem kupowałyśmy ( Ty 2 szt) tez kwitnie Ci na mocny róż ? Bo może to taka odmiana a ja sie meczę z zakwaszaniem
Sebek 12:02, 04 lip 2011

greglis napisał(a)
Danusiu, własnie jestem na etapie negocjacji z mężem a że beczka bedzie koronkowa na na bank
Powiedz mi jeszcze kochana czy ta nasza hortensja duza, którą razem kupowałyśmy ( Ty 2 szt) tez kwitnie Ci na mocny róż ? Bo może to taka odmiana a ja sie meczę z zakwaszaniem

Takie ogromne były niebieskie, ale miały trosinkę różowego.