Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

AniMa 08:15, 03 lut 2017

Aniu chodziłam koło tv i szukałam wymówek...w końcu stwierdziłam, że tak nie może być, rozsunęłam meble i włączyłam....skalpel nie chciał mi sie wczytać (czyżby wymówka kolejna), więc otworzyłam "ekstra figura" - i sie wczytało....Po każdej serii myślałam, że padnę, początkowe ćwiczenia wyglądały jak podskakiwania pijanego słonia...ale dałam radę do końca. Dzisiaj zmiana i rowerek a jutro walczę o skalpel

W sumie to już czuję zmiany w okolicach kręgosłupa i to wcale nie zakwaay

Babcia wymiata...tez miała oczy jak 5 zł...a przy akrobacjach aż nogi ściskałam, sama bym się bała
BasiaLT 08:24, 03 lut 2017

Makao_J napisał(a)
Dziewczyny obojętnie co poćwiczymy to wszystko nam się przyda. Na pewno plecy nie będą bolały po przekopaniu rabaty. I na przyszłość też się przyda. Teraz jak słyszę że kogoś plecy bolą to mam ochotę kopnąć w 4 litery i kazać iść ćwiczyć. Niestety wiele osób woli zwalać winę na wiek a nie na lenistwo

Super byłoby mieć taką formę na starość https://www.youtube.com/watch?v=XK1_Jkzjw74

Aniu dokładnie tak to wygląda. Przez siedzącą pracę kilka lat temu tak mi już kręgosłup dawał się we znaki że budziłam się w nocy z bólu. Poszłam do mojej lekarki rodzinnej żeby mi coś na to dała. A ona wyciągnęła z biurka broszurkę z zestawem ćwiczeń na kręgosłup. Dosłałam jeszcze wykład z anatomii co i jak jest zbudowane, jakie mięśnie podtrzymują kręgosłup i dlaczego mnie boli. Odtąd zawsze starałam się chociaż trochę ćwiczyć w domu albo chodzić na aerobik lub siłownię. I faktycznie kręgosłup już mnie nie boli. Z Chodakowskiej najbardziej mi pasuje Sklapel II (z krzesłem).
asiak 11:14, 03 lut 2017

BasiaLT napisał(a)

Aniu dokładnie tak to wygląda. Przez siedzącą pracę kilka lat temu tak mi już kręgosłup dawał się we znaki że budziłam się w nocy z bólu. Poszłam do mojej lekarki rodzinnej żeby mi coś na to dała. A ona wyciągnęła z biurka broszurkę z zestawem ćwiczeń na kręgosłup. Dosłałam jeszcze wykład z anatomii co i jak jest zbudowane, jakie mięśnie podtrzymują kręgosłup i dlaczego mnie boli. Odtąd zawsze starałam się chociaż trochę ćwiczyć w domu albo chodzić na aerobik lub siłownię. I faktycznie kręgosłup już mnie nie boli. Z Chodakowskiej najbardziej mi pasuje Sklapel II (z krzesłem).

Też ćwiczę skalpel z krzesełkiem... W sumie dopiero zaczęłam ponownie.
Ćwiczyłam w zeszłym roku kilka miesięcy, przerwałam, jak zaczęla się działka
kasja83 12:20, 03 lut 2017

Makao_J napisał(a)
Dziewczyny obojętnie co poćwiczymy to wszystko nam się przyda. Na pewno plecy nie będą bolały po przekopaniu rabaty. I na przyszłość też się przyda. Teraz jak słyszę że kogoś plecy bolą to mam ochotę kopnąć w 4 litery i kazać iść ćwiczyć. Niestety wiele osób woli zwalać winę na wiek a nie na lenistwo

Super byłoby mieć taką formę na starość https://www.youtube.com/watch?v=XK1_Jkzjw74

Znam i czasami do tego wracam!!!Miazga!Nigdy nie jest za późno, żeby coś dla siebie zrobić.Mnie na sam widok wszystko bolało

A co do jurnych staruszków....
https://www.youtube.com/watch?v=BfR5O2PXzfc
AgataP 13:08, 03 lut 2017

kasja83 napisał(a)

Znam i czasami do tego wracam!!!Miazga!Nigdy nie jest za późno, żeby coś dla siebie zrobić.Mnie na sam widok wszystko bolało

A co do jurnych staruszków....
https://www.youtube.com/watch?v=BfR5O2PXzfc

Jasny gwint ale numer z tego dziadka
MirellaB 09:22, 04 lut 2017

Wczoraj kupiłam druty i szydełko
Teraz jeszcze wełenka i zaczynam dziergać
Mary 22:31, 04 lut 2017

Aniu,

Czytałam u Kasji, że szukasz jasnych cegieł.

CRH Klinkier ma jasne cegły ręcznie formowane i jest możliwość zamówienia bezpłatnych próbek.
http://klinkier.pl/zamawianie-bezplatnych-probek

A jeśli chodzi o oglądanie cegieł klinkierowych w Warszawie i okolicach to ja po długich poszukiwaniach trafiłam do Klinkier Bud w Konstancinie. Może tam coś dla siebie znajdziesz.

lutroja 16:57, 05 lut 2017

bardzo lubię pęcherznice za ich kolor i widząc u ciebie w ogrodzie utwierdzam się w przekonaniu że mam rację
gosika67 19:33, 05 lut 2017

Witaj Aniu właśnie wracam od Ciebie, hortka przepiękna,orliki też , u mnie orliki padły, gąsienice je skubały.Ja zakupiłam 3 hortki ale nie wiem jak będą wyglądały na wiosnę. Mogę się uśmiechnąć do Ciebie o instrukcje co do hortensji? Pozdrawiam Gosia
Napia 22:16, 05 lut 2017

Dziadek niesamowity! też mam zamiar być jurną staruszką