Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Iwk4 13:21, 01 cze 2017

Aniu, rewelacja. Wyszło wow. I ten pin cudny
Zazdroszczę Ci.
Plyty ukladaj na podsypce z piasku i piaskiem zasyp szczeliny. Ewentualnie piasek z cementem. Zaszlamuj wodą. Tak fachowiec kladl plyty w ogrodzie. Wystarczy do chodzenia.
Super wymtslilaś
Silaczka
MirellaB 13:30, 01 cze 2017

Co wersja to ładniejsza
Może jednak jeszcze coś innego wymyślisz?
Chociaż mi 3 najbardziej się podoba.
13:35, 01 cze 2017
dla mnie tez ta wersja jest ok ...no moze bym przy altanie zagesciła bardziej tymi płytkami ....wiekszy placyk zrobic ...ale to juz takie kosmetyczne tematy ...z roslinami bedzie dobrze

a co do podsypki ...to bym robiła tak jak Iwona pisze ja mam kostki ...takie drobne ...ułozone miedzy ludwiczkami takie sciezki ...połozone na sucho na rodzimym gruncie ...i niestety co sezon inaczej wygladaja.... sa mocno falujace ...kiedys do przerobienia na pewno

PS. dłonie posmaruj bephantenem lub alantanem ...w oczach ci sie podgoja skoro tak je poscierałas
AniMa 13:49, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Dobra kochani wersja 3

i z rabatami po bokach

Łoooo matko ja ma problem z przeniesieniem jednej a Ty tyle i to w dodatku w 3 wersjach. SZACUNEK Wersja 3 dobra, ale może część od tarasu (do połowy) ścieżki przesuń troche bardziej w prawo, skos sie bardziej wyrówna....Chyba, że specjalnie chodzi Ci o efekt delikatnej fali
Makao_J 14:20, 01 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Aniu, rewelacja. Wyszło wow. I ten pin cudny
Zazdroszczę Ci.
Plyty ukladaj na podsypce z piasku i piaskiem zasyp szczeliny. Ewentualnie piasek z cementem. Zaszlamuj wodą. Tak fachowiec kladl plyty w ogrodzie. Wystarczy do chodzenia.
Super wymtslilaś
Silaczka

Tak właśnie eM chce zrobić (z cementem) a ja zastanawiam się czy potrzebnie aż tyle zachodu ale chciałabym też żeby to się wszystko trzymało kupy
Makao_J 14:20, 01 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Co wersja to ładniejsza
Może jednak jeszcze coś innego wymyślisz?
Chociaż mi 3 najbardziej się podoba.

Wymyślić może bym i wymyśliła ale nie dam rady tego wszystkiego przenieść jeszcze raz

Dzięki Mirella
Makao_J 14:24, 01 cze 2017

eee_taam napisał(a)
dla mnie tez ta wersja jest ok ...no moze bym przy altanie zagesciła bardziej tymi płytkami ....wiekszy placyk zrobic ...ale to juz takie kosmetyczne tematy ...z roslinami bedzie dobrze

a co do podsypki ...to bym robiła tak jak Iwona pisze ja mam kostki ...takie drobne ...ułozone miedzy ludwiczkami takie sciezki ...połozone na sucho na rodzimym gruncie ...i niestety co sezon inaczej wygladaja.... sa mocno falujace ...kiedys do przerobienia na pewno

PS. dłonie posmaruj bephantenem lub alantanem ...w oczach ci sie podgoja skoro tak je poscierałas

Super że Ci się podoba. Ulżyło mi.

Dłonie bolą ale ran nie ma. Są poodgniatane od dźwigania i robią się siniaki od wewnątrz. Myślę że za kilka dni wrócą do normy. Alantan mam więc może nie zaszkodzi posmarować albo maść arnikowa (ona jest typowo na stłuczenia).
Makao_J 14:28, 01 cze 2017

AniMa napisał(a)

Łoooo matko ja ma problem z przeniesieniem jednej a Ty tyle i to w dodatku w 3 wersjach. SZACUNEK Wersja 3 dobra, ale może część od tarasu (do połowy) ścieżki przesuń troche bardziej w prawo, skos sie bardziej wyrówna....Chyba, że specjalnie chodzi Ci o efekt delikatnej fali

Przy altanie zabrakło mi 3 płyt. Muszę dokupić to się tam zagęści.

Lekkie łuki właśnie miały być. Nie chciałam idealnego skosu bo nie bardzo mi taka prostota podchodzi.

Jeszcze mi jeden krawężnik pękł (wyślizgnął mi się) ale jak ulał kawałki wpasowały się zaraz przy tarasie i później w środku dla złagodzenia przejścia.
jolanka 15:14, 01 cze 2017

Ania, super wyszło Masz główeńkę nie od parady.
Pod altankąjak dokupisz i zagęścisz będzie na wystawę: P
Makao_J 16:13, 01 cze 2017

jolanka napisał(a)
Ania, super wyszło Masz główeńkę nie od parady.
Pod altankąjak dokupisz i zagęścisz będzie na wystawę: P

Raczej na wejściu do altany nic nie postawię bo eM będzie narzekał że tarasuję drogę co nie znaczy że ja osobiście bym nie postawiła. Gdyby to ode mnie zależało to na pewno bym ućkała roślin gdzie tylko się da

Tylko 3 szt tam dokupię. Myślę że wystarczy.

Nie wiem czy z tego samego tworzywa nie zrobię ścieżki tu

jakoś tak