Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

kamila66 12:24, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Aaaaa i ważne pytanie:

dawać suchego chudziaka pod całość czy bez się utrzyma???

Na youtube jest filmik jak układać takie płyty, nie ma tam chudziaka. Nie zalinkuje ci bo mam w pracy strony poblokowane.
Makao_J 12:29, 01 cze 2017

Ok. Muszę to przemyśleć. Boję się że jak są takie w całości a nie pojedynczo to mogą się chwiać.
kamila66 12:34, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Ok. Muszę to przemyśleć. Boję się że jak są takie w całości a nie pojedynczo to mogą się chwiać.

Piasek musisz nasypać
Makao_J 12:44, 01 cze 2017

Aha i myślisz że to wystarczy? Zielsko to i tak pewnie przerośnie i tak. W kostce też mi przerasta ale właśnie chodzi o tą stabilność.

Ola u siebie ma na cemencie bo ziemię ma gliniastą. Ja raczej mam normalną.
mrokasia 12:54, 01 cze 2017

Aniu, wydaje mi się, że jeśli będziecie po ścieżce normalnie chodzić a nie przewozić np. bardzo ciężkie rzeczy i nie ważycie po 200kg to powinno być ok. Ale nie jestem specem, więc głowy na pniu nie położę. Pewnie warto solidnie ubić ziemię przed nasypaniem piasku i dobrze podobijać płyty jedna do drugiej. Sprawdzić poziomicą czy prosto leżą. Takie płyty sporo ważą więc raczej nie powinny się przemieszczać. Ja bym się raczej obawiała, żeby się nie zapadały - dlatego trzeba dobrze ubić podłoże.
Zana 12:57, 01 cze 2017

Ania, najnowsza wersja super, bardzo mi się podoba
kasja83 12:59, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Aha i myślisz że to wystarczy? Zielsko to i tak pewnie przerośnie i tak. W kostce też mi przerasta ale właśnie chodzi o tą stabilność.

Ola u siebie ma na cemencie bo ziemię ma gliniastą. Ja raczej mam normalną.

Aniu piszę u Ciebie-my kładliśmy normalnie w ziemi-trawa obrosła i nic się nie ruszają. Pewnie jakby się eMowi chciało-to coś tam podsypki może byśmy dali.Ale póki co-jest ok.
Makao_J 13:14, 01 cze 2017

mrokasia napisał(a)
Aniu, wydaje mi się, że jeśli będziecie po ścieżce normalnie chodzić a nie przewozić np. bardzo ciężkie rzeczy i nie ważycie po 200kg to powinno być ok. Ale nie jestem specem, więc głowy na pniu nie położę. Pewnie warto solidnie ubić ziemię przed nasypaniem piasku i dobrze podobijać płyty jedna do drugiej. Sprawdzić poziomicą czy prosto leżą. Takie płyty sporo ważą więc raczej nie powinny się przemieszczać. Ja bym się raczej obawiała, żeby się nie zapadały - dlatego trzeba dobrze ubić podłoże.

Coś w tym jest.

Zobaczymy jak będziemy zrywać darninę pod to jak to będzie pod spodem wyglądało.
Makao_J 13:14, 01 cze 2017

Zana napisał(a)
Ania, najnowsza wersja super, bardzo mi się podoba

Dzięki Ania.
Makao_J 13:15, 01 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Aniu piszę u Ciebie-my kładliśmy normalnie w ziemi-trawa obrosła i nic się nie ruszają. Pewnie jakby się eMowi chciało-to coś tam podsypki może byśmy dali.Ale póki co-jest ok.

dobre. Czyli lenistwo czasem też wychodzi na dobre.