Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 16:45, 07 lut 2016

Chciałabym uzyskać podobny efekt z żywopłotem grabowym
Makao_J 18:55, 07 lut 2016

AgataP napisał(a)

A zobacz na pintereście

https://pl.pinterest.com/pin/281756520414754326/

No jeszcze nie widziałam. Musisz mieć dużo miejsca na takie nasadzenie.
Rumianka 19:00, 07 lut 2016

Oj tam, oj tam...mnie zdarza się usiąść z kawą... na całe 5 minut... Witaj Agatko, pokazuj bo masz tyle do pokazania. Fajna historia do czytania, ale do handryczenia z wykonawcami, to już mnie fajnie...Zaznaczam wątek będę wpadać...
AgataP 19:18, 07 lut 2016

Makao_J napisał(a)

No jeszcze nie widziałam. Musisz mieć dużo miejsca na takie nasadzenie.

Chcę się odgrodzić od tych chwastów na przeciwko tarasu. Tak sobie wymyśliłam, że graby będą idealne, bo tujek nie lubię Posadzę je wzdłuż siatki na całej długości, a potem limki przed nim. Tam jest już rabata, ma 180 cm szerokości, a z powiększeniem nie ma problemu, nawet do 2,5 metra.
U mnie miejsca dużo
AgataP 19:20, 07 lut 2016

Rumianka napisał(a)

Wpadaj, wpadaj bo ja już nie mogę się wiosny doczekać by na ogród wylecieć. Udało mi się córkę do przedszkola zapisać więc i czasu dla siebie nieco więcej Mam nadzieję więc na realizację zamierzeń
jolka 19:20, 07 lut 2016

Witaj Widziałam, że pytałaś u Sylwii o gęstość sadzenia grabów. Na pewno bardziej 20 niż 50 cm, jeśli ma być z nich szczelny, gęsty żywopłot. Ja sadziłam graba 2 lata temu, ok. 30 metrów. Gęsto i w jednej linii, i ogólnie jestem z niego zadowolona.
Makao_J 19:21, 07 lut 2016

No, pole do popisu masz spore. A co najważniejsze nie boisz się zmieniać. Ja to zawsze potrzebuję duuuużo czasu zanim coś rozwalę i zmienię.
AgataP 19:22, 07 lut 2016

jolka napisał(a)
Witaj Widziałam, że pytałaś u Sylwii o gęstość sadzenia grabów. Na pewno bardziej 20 niż 50 cm, jeśli ma być z nich szczelny, gęsty żywopłot. Ja sadziłam graba 2 lata temu, ok. 30 metrów. Gęsto i w jednej linii, i ogólnie jestem z niego zadowolona.

Super, więc liczę 20 cm - muszę policzyć ile mi potrzeba sadzonek
zaraz idę do Ciebie go oglądnąć
AgataP 19:28, 07 lut 2016

Makao_J napisał(a)
No, pole do popisu masz spore. A co najważniejsze nie boisz się zmieniać. Ja to zawsze potrzebuję duuuużo czasu zanim coś rozwalę i zmienię.

Wiesz, działa była wcześniej pod władaniem rodziców. Ja za bardzo nie miałam wpływu na to co na niej rośnie. Dopiero gdy się tu przeprowadziłam, zajrzałam na ogrodowisko i powoli dojrzewam do tego co mi się podoba, co chcę u siebie. I zaczynam działać, wiesz zawsze można przesadzić, wyciąć, posadzić coś nowego.. jeszcze tyle czasu przed nami że zdążymi ogarnąć wszystko
Rumianka 20:13, 07 lut 2016

Widzę sporo wspólnego ze mną...Miałaś wodę na podjeździe - miałam i ja ale na całej działce...Masz sporo floksów - mam i ja, bo je uwielbiam za kwiaty i przecudny zapach...Masz ławkę zdobyczną - mam i ja aż 2 szt...Miałaś 2 hałdy ziemi - miałam i ja ale 90 wywrotek (tych dużych)...Wszystko można w życiu zrobić jak ma się zapał, a Tobie go nie brakuje i widać cudowne efekty Twoich zmagań. Masz pięknie, a żadnego bałaganu nie widziałam...Tak trzymaj....