Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

margaretka3 11:21, 20 paź 2016

Śliczny, mój malutki, ale i tak się już nim zachwycam. Gdzie swojego posadzisz? Na rabacie czy jako solitiera?
Aminek się na szczęście wysiewa. Dzięki temu mniej wysiewania do doniczek. Chcesz nasionka?
AgataP 11:24, 20 paź 2016

anna_t napisał(a)
sliczny!!!!
gdzie go planujesz?
słuchaj pod maliny to kwaśne czy zasadowe robić?

Ja wykopałam dołki, zmieszałam z wykopaną ziemią obornik, posadziłam, udeptałam i obsypałam jeszcze obornikiem.... Wydaje mi się to właściwe.
AgataP 11:25, 20 paź 2016

margaretka3 napisał(a)
Śliczny, mój malutki, ale i tak się już nim zachwycam. Gdzie swojego posadzisz? Na rabacie czy jako solitiera?
Aminek się na szczęście wysiewa. Dzięki temu mniej wysiewania do doniczek. Chcesz nasionka?

No tak mi chodzi po głowie od dłuższego czasu, wysiać go a potem pozwolić mu działać samemu Ale najpierw wysiew chyba do pojemniczka, bo na rabacie zginie lub wyrwę go wiosną
Makao_J 11:25, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)

Ania wszystko to Krzyżackie zamki U mnie młody jeszcze za młody na dłuższe zwiedzanie, ale Malbork na pewno by zdołał obejść, bo na prawdę zachwyca.
Potem to by było już marudzenie, że nogi bolą... na bank

To i tak ta sama epoka chyba bo kolejny temat średniowieczny to rycerstwo. Zobaczymy.

Maluchy - wiem po sobie że zwiedzanie sprawia im trudność a jęczenie o bolących nogach nie sprzyja refleksji. Niestety. Dopiero jak skończą 8 lat - przestają
AgataP 11:26, 20 paź 2016

ren133 napisał(a)

kupiłaś montany?)))

Renia, teraz to już mnie zaintrygowałaś tym co Monika robi czekam aż objaśni łopatologicznie
AgataP 11:27, 20 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Klonki będzie rósł sam Zobaczymy czy będzie mu dobrze
anna_t 11:33, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)

Ja wykopałam dołki, zmieszałam z wykopaną ziemią obornik, posadziłam, udeptałam i obsypałam jeszcze obornikiem.... Wydaje mi się to właściwe.

a niewiesz jakie masz ph u siebie? ja mam 5,5-6 i niewiem czy one wolą żebym dokwasiła siarka czy dolomitu dosypać :/ ale dobra moze za bardzo się przejmuję ;p jak zwykle
margaretka3 11:33, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)

No tak mi chodzi po głowie od dłuższego czasu, wysiać go a potem pozwolić mu działać samemu Ale najpierw wysiew chyba do pojemniczka, bo na rabacie zginie lub wyrwę go wiosną

Ja najpierw wysiewałam do doniczki, w tym roku też, bo nie wiedziałam ile siewek znajdę. Ale w doniczce mi kiepsko skiełkował, więc bardzo się ucieszyłam wielką ilością samosiewek.
Będę zbierać nasionka.
A powiedz, czy nasionka arcydzięgla purpurowego udałoby Ci się zebrać?
Jeszcze będę wysiewać, bo jeszcze trochę chciejstw mam, ale już coraz mniej.
ZieloneWrota 11:34, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)
Mój klonik koreański. Na razie czeka sobie pod domem

Piękny okaz no i cała gama barw w nim się przeplata, zapewne masz genialną miejscówkę dla niego, jak już będę mobilna to na małą kawkę wpadnę. Pozdrawiam
AgataP 11:36, 20 paź 2016

anna_t napisał(a)

a niewiesz jakie masz ph u siebie? ja mam 5,5-6 i niewiem czy one wolą żebym dokwasiła siarka czy dolomitu dosypać :/ ale dobra moze za bardzo się przejmuję ;p jak zwykle

Ania mam podobne ph więc liczę że to dla malin jest oki