Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 11:39, 20 paź 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Piękny okaz no i cała gama barw w nim się przeplata, zapewne masz genialną miejscówkę dla niego, jak już będę mobilna to na małą kawkę wpadnę. Pozdrawiam

Aga chcę go dać w rododendrony, jak się przyjmie i spodoba mu się miejsce, to będę miała z kuchni na niego oko

Kawcia jak najbardziej, wskazana z czymś słodkim na te pluchy

Oczywiście dary od Bożenki nadal w aucie czekają, cały bagażnik w marcinkach Wygląda jak bym pod cmentarz miała jechać na handel
AgataP 11:42, 20 paź 2016

margaretka3 napisał(a)

Ja najpierw wysiewałam do doniczki, w tym roku też, bo nie wiedziałam ile siewek znajdę. Ale w doniczce mi kiepsko skiełkował, więc bardzo się ucieszyłam wielką ilością samosiewek.
Będę zbierać nasionka.
A powiedz, czy nasionka arcydzięgla purpurowego udałoby Ci się zebrać?
Jeszcze będę wysiewać, bo jeszcze trochę chciejstw mam, ale już coraz mniej.

Gosia jak tylko przestanie padać to sprawdzę czy się uchowały, bo ptaszory już ostro działają Sama jestem ciekawa czy coś z niego będzie w przyszłym roku. Czytałam teraz u Pszczółki że z tym bywa różnie. No trudno, jak nie to, to co innego będzie
Czekam czy mi się rdest polymorpha rozrośnie, bo na razie kiepsko go widzę, może mało wody miał. W przyszłym roku robię już linię kroplującą na dalszej części bylinówki i różanki. Koniec biegania z wężem

Jak coś wypadnie to zastąpię inną byliną, nie mam sentymentów hahah
ZieloneWrota 11:46, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)

Aga chcę go dać w rododendrony, jak się przyjmie i spodoba mu się miejsce, to będę miała z kuchni na niego oko

Kawcia jak najbardziej, wskazana z czymś słodkim na te pluchy

Oczywiście dary od Bożenki nadal w aucie czekają, cały bagażnik w marcinkach Wygląda jak bym pod cmentarz miała jechać na handel

Super nie ma nic lepszego dla kobiety jak ładny widok z okna kuchennego podczas pichcenia, umówmy się tak ty zapewniasz kawę a ja będę miała z sobą coś słodkiego , te ładne od Bożenki?, z twoim handlowym zacięciem myslę że na miejscu byś opyliła głos masz donośny więc zwabisz wszystkich z okolicy po marcinki tylko dobre hasło reklamowe i już , buziaki
AgataP 12:08, 20 paź 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Super nie ma nic lepszego dla kobiety jak ładny widok z okna kuchennego podczas pichcenia, umówmy się tak ty zapewniasz kawę a ja będę miała z sobą coś słodkiego , te ładne od Bożenki?, z twoim handlowym zacięciem myslę że na miejscu byś opyliła głos masz donośny więc zwabisz wszystkich z okolicy po marcinki tylko dobre hasło reklamowe i już , buziaki

Od Bożenki mam: różowe wysokie, ciemny fiolet/bordo niższe, no i fioletowe niskie i to tyle że całe łany mogę obsadzić aha i kupne z Andrespola też fioletowe.
te Bożenki są takie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=4474

a z Andrespola takie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=4498

Na razie pójdą do warzywnika A widoki tak, kobieta lubi popatrzeć na coś ładnego
ZieloneWrota 12:19, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)

Od Bożenki mam: różowe wysokie, ciemny fiolet/bordo niższe, no i fioletowe niskie i to tyle że całe łany mogę obsadzić aha i kupne z Andrespola też fioletowe.
te Bożenki są takie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=4474

a z Andrespola takie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=4498

Na razie pójdą do warzywnika A widoki tak, kobieta lubi popatrzeć na coś ładnego

Rozumiem że z szkółki od Kochanowskich( Andrespol )?
AgataP 12:40, 20 paź 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Rozumiem że z szkółki od Kochanowskich( Andrespol )?

Aga, nie. Na rynku Bożenka kupiła sobie, a potem i dla mnie, bo ładnie poprosiłam
jankosia 12:58, 20 paź 2016

Jeżu, co tu taki ruch? Aaaa, klonika pokazałaś No ładny, ładny

Agata, nie pisnę słowem, ale jak się uda to zapraszam czerwiec/ lipiec- mają wtedy zacząć kwitnąć Tylko chyba w pierwszym roku będzie takie se I nie Renia, nie ma tak dobrze Montany dopiero wiosną będą. Znalazłam co prawda sadzonki, ale 7 zeta... powiedzmy że przy takiej ilości zeszliby do 5ciu... to i tak za dużo. Czekam na te za 3 Pan TG powiedział że wiosną na pewno znowu będą

P.S. Też lubię molinie trzcinowate Ale te co mam to całkiem już pomieszały mi się odmiany Sadź je kochana szadź.
AgataP 13:14, 20 paź 2016

jankosia napisał(a)
Jeżu, co tu taki ruch? Aaaa, klonika pokazałaś No ładny, ładny

Agata, nie pisnę słowem, ale jak się uda to zapraszam czerwiec/ lipiec- mają wtedy zacząć kwitnąć Tylko chyba w pierwszym roku będzie takie se I nie Renia, nie ma tak dobrze Montany dopiero wiosną będą. Znalazłam co prawda sadzonki, ale 7 zeta... powiedzmy że przy takiej ilości zeszliby do 5ciu... to i tak za dużo. Czekam na te za 3 Pan TG powiedział że wiosną na pewno znowu będą

P.S. Też lubię molinie trzcinowate Ale te co mam to całkiem już pomieszały mi się odmiany Sadź je kochana szadź.

Nie no Monika, teraz to pojechałaś po bandzie - czerwiec/lipiec jak ja biedny żuczek wytrzymam do tego czasu... co TY tam posadziłaś... trzcinniki pewnie bo to ich okres kwitnienia... no ale jak nie chcesz mówić to tylko podaj chociaż ilość nasadzenia no niech padnę z wrażenia
jankosia 13:17, 20 paź 2016

Padać to byś mogła jakbym coś kupiła. Wszystko przesadzane z mojej działki I to jest w tym wszystkim najlepsze
Masz może czosnki główkowate? Muszę wiedzieć kiedy wychodzą im liście z ziemi i kiedy zaczynają brzydnąć. Tzn liście kiedy brzydną?
jankosia 13:19, 20 paź 2016

A ty jesteś na fb?