Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 12:19, 21 paź 2016

mikina34 napisał(a)

Agatko,
widzę u ciebie Picte, ja swoje posadziłam w doniczce bez dna i jedna nawet się pilnuje, ale druga jakoś znalazła skubana sposób i wylazła dalej, i teraz nie wiem czy ja całkiem przesadzić czy w ogóle wyciepać? Jak ona u ciebie się zachowuje?

Chyba, ze to nie to co myślę

chodzi Ci o pigwowca?
mikina34 12:49, 21 paź 2016

AgataP napisał(a)

chodzi Ci o pigwowca?

Niee, chodzi mi o trawę na pierwszym planie, ta paskowana biało-zielona, bo to chyba Picta, (mozga trzcinowa tak dokładniej) tak? Grzeczna u Ciebie czy łazi gdzie chce?
AgataP 12:54, 21 paź 2016

aaaaa no tak, mam ją w dużych donicach więc jest pod kontrolą, brzeg donicy wystaje nad ziemię więc nie ma jak "wyjść"
Na wiosnę muszę ją podzielić, bo za dużo jej już jest
Margarete 14:23, 21 paź 2016

bql3 napisał(a)

Bogdzia - ale z Ciebie humorystka ...a tak na poważnie to jeszcze nie miałem okazji odwiedzić żadnego ogrodu japońskiego w Polsce no a już nie wspomnę o pięknej i egzotycznej dla mnie Japonii.
Myślę że idę w dobrym kierunku bo widzę że udało mi się uchwycić ten klimat herbaciarni i ogrodu japońskiego na mym małym skrawku ziemi tutaj w Polsce.

pozdrawiam
Jan

Jak ty sie uchowałeś ? W Karkonoszach jest jeden ogród japoński i na Dolnym Sląsku drugi (ja ich na żywo nie widziałam ale ty masz stosunkowo blisko) i u Kapiasów w starym i w nowym ogrodzie też sa japońskie ogrody ( te widziałam i to nie raz ale one malutkie są)
Najbardziej z oglądanych przeze mnie japońskich ogrodów podobały mi sie ogrody : koreański, chiński i japoński w takim kompleksie ogrodowym Garten der Welt w Berlinie - te z czystym sumieniem polecam do zwiedzenia
Margarete 14:25, 21 paź 2016

AgataP napisał(a)
Ten deszcz jest koszmarny, wszystko już umęczone tą wilgocią.
Wstawiam kilka zdjęć kolorów u mnie

Kolory fajne...ja mam nadzieję na słonce w wekend to tez może jakies foty u siebie porobię
AgataP 19:12, 21 paź 2016

Margarete napisał(a)

Kolory fajne...ja mam nadzieję na słonce w wekend to tez może jakies foty u siebie porobię

Małgosia, ma być trochę lepiej, bo w deszczu to już nie uśmiecha mi się praca w ogrodzie.
tulucy 22:01, 21 paź 2016

Ja już myślę o wyciągnięciu sztormiaka... Bo inaczej się nie wyrobię, jak tak będzie padać i padać. Choć od niedzieli ma być lepiej. Oby
jankosia 22:46, 21 paź 2016

No chyba troszeczkę dziewczyny przesadzacie. Taki deszczyk to tylko ułatwia sprawę - człowiek aż tak nie zmarznie a roślin nie trzeba podlewać Ja cały tydzień ryję z jednodniową przerwą na naprawdę solidną ulewę Ale jutro planuję się zaryć po pachy Czego i wam życzę
Wendy79 09:32, 22 paź 2016

AgataP napisał(a)
Melduję posadzenie malin

O rany Agata, ile Ty tych malin posadziłaś!!! Same jesienne? Jak je będziesz prowadzić, bo widzę, że bardzo blisko ścieżek są?
U nas 200 grabów wsadzonych, teraz eM walczy z resztą, ale do pracy jedzie po południu, więc pewnie nadal nie skończy.
Pogody życzę, chociaż widziałam, że u Was nadal ma padać.
AgataP 17:46, 22 paź 2016

tulucy napisał(a)
Ja już myślę o wyciągnięciu sztormiaka... Bo inaczej się nie wyrobię, jak tak będzie padać i padać. Choć od niedzieli ma być lepiej. Oby

Łucja jak oglądam prognozę pogody to już nie wiem co na kiedy planować, bo wciąż się zmienia.