Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

lojalna_ 10:22, 05 gru 2016

Porównania to fest mobilizuje gdyby nie zdecia w niejedna zmianę trudno by było uwierzyć i zapamiętać etapy )(kogut u mnie ))
Wendy79 15:59, 05 gru 2016

Arcydzięgiel pięknie się prezentuje, wpisuję go na listę chciejstw. Co to za odmiana?
My planujemy w domu małe robótki na zimę( z założenia to co się dało, robiliśmy z pieniędzy z kredytu). Myślę, że w styczniu dopracujemy sień/wiatrołap. Czaję się jeszcze na jedną tapetę, bo muszę ją na żywo zobaczyć i wtedy już będę wiedziała co i jak. Może też w końcu doczekam się półek i parapetu w kuchni.
AgataP 16:35, 05 gru 2016

lojalna_ napisał(a)
Porównania to fest mobilizuje gdyby nie zdecia w niejedna zmianę trudno by było uwierzyć i zapamiętać etapy )(kogut u mnie ))

Doczytałam o kogucie - wieki w teatrze nie byłam
AgataP 16:38, 05 gru 2016

Wendy79 napisał(a)
Arcydzięgiel pięknie się prezentuje, wpisuję go na listę chciejstw. Co to za odmiana?
My planujemy w domu małe robótki na zimę( z założenia to co się dało, robiliśmy z pieniędzy z kredytu). Myślę, że w styczniu dopracujemy sień/wiatrołap. Czaję się jeszcze na jedną tapetę, bo muszę ją na żywo zobaczyć i wtedy już będę wiedziała co i jak. Może też w końcu doczekam się półek i parapetu w kuchni.

Arcydzięgiel purpurowy
Do wiatrołapu jeszcze nie doszłam, chciałabym choć w tym roku siedzisko tam zrobić, a może w przyszłym szafę... i tak się to wlecze, ale najbardziej zależy mi teraz na sypialni i gabinecie, bo wciąż pracuję na stole jadalnianym i powoli mam tego dość
Margarete 16:50, 05 gru 2016

Ale fajne lato na zdjęciach wspomnieniowych u ciebie..........
Zaglądam i buziaki !
Spadam do sprzątania i wieszania firanek............
Pszczelarnia 17:50, 05 gru 2016

Agato, widzę Twoje piny i plany, pytania i uwagi.
Co do dereni;
otóż u mnie jest pas lilaków przy płocie sztachetowym. Rosną tam też klony i wielka 200-letnia lipa. To jest 2 część ogrodu za tzw. żywopłotem graboym naprzeciwko tej wsęgi bylinowej wzdłuż strumienia.
Lilaki są tam najważniejsze. Rosną jednak z opielonych kółeczkach. Myślę nad włączeniem ich w małoobsługową rabatę krzewiastą. Sosny typu pinus mugo (kosodrzewina) i berberysy tam pasują. I trawy.
A Midwinter, które mam, planuję przesadzić spod świerków srebrnych i dać w pasie "dereniowym" - w najbliższym sąsiedztwie - oprócz dereni - będą miały cisy "Elegantissima' - będzie bardzo pstrokato - kolorowo ale to jest część za sadem.
Bo do lilaków jednak mi nie pasują też.

Będę mierzyć, rysować i pytać. Wiosną.

Madzenka 06:40, 06 gru 2016

Praca wre, u ciebie zawsze tak fajnie ruchliwie, lubię to
AgataP 09:26, 06 gru 2016

Margarete napisał(a)
Ale fajne lato na zdjęciach wspomnieniowych u ciebie..........
Zaglądam i buziaki !
Spadam do sprzątania i wieszania firanek............

Ja sprzątać za mocno nie będę bo wciąż jakieś prace trwają.
Kuchnie już sobie posprzątałam ze 2 tygodnie temu, Antek ma o swój pokój dbać więc jak posprząta tak będzie miał. Pokój Zosi zostaje, ale to na ostatni dzwonek bo u niej grasuje wieczne tornado W salonie wciąż składowisko rzeczy więc staram się już nie patrzeć w tą stronę. Żyję myślą, że niedługo spać będę na górze i w końcu będę miała swoje biuro, bo mnie już k....ca bierze I tym optymistycznym akcentem kończę i idę robić sobie kawcię
AgataP 09:29, 06 gru 2016

Madzenka napisał(a)
Praca wre, u ciebie zawsze tak fajnie ruchliwie, lubię to

Marzen - prywatnie rzeczywiście wiąż się coś dzieje, na wątku też ruchliwie, ale Twój wątek to niczym Tokijskie metro jest Idę zobaczyć czy się wcisnę
kasja83 17:53, 06 gru 2016

Hej Agatko!Dychasz przy tym urodzinowym maratonie???Chyba dychasz, bo już plany przeróbkowe rabaty są