Jakie to są drzewka? Widzę kasztanowca. Po całości ma być rabata? Planik mile widziany. Będę stała z boku, bo z moją kreatywnością ogrodową jest marnie. Czym ma być to miejsce, z jaką funkcją?
Może w nawiązaniu do kształtów Twoich rabat powycinać takie pola rabata - trawnik (tam, gdzie da się go utrzymać?). Tam gdzie trawnik, to posadzić tylko trawy ozdobne a tam gdzie rabata tylko kwiaty. Ale to jest pracochłonne do pielęgnacji, chyba.
Ewo wszystko to plany ale głowię się co zrobić by mieć mniej pracy na przyszłość. Koszenie miedzy drzewami dramat, dalsza cześć trawnika wypalana przez słońce, a podlewać nie zamierzam, kolejny dramat. Myślę, najwyżej działania rozłożę w czasie
A drzewka które weszłyby w skład tej dużej rabaty to od prawej strony:
2x brzoza( wiśnia po drodze, ale ona nie wejdzie do składu drużyny)
potem jabłonka royalty, 3x wisienki ozdobne i leszczyna bordowa na końcu.
Najgorsze jest to że pod huśtawką i w okolicy kasztanowca muszę mieć w miarę utwardzony teren, bo tam lecą owoce i wybieranie z trawy jest pioruńsko męczące. Dodam że w tym roku wystawiłam 11 worków kasztanowców+otoczki wiec jest tego "dobra" od jasnej cholery.
Aga nie tak szybko, najpierw plan. A wcale nie byłabym zdziwiona gdybym rozłożyła to na 2-3 lata. W tym roku się narobiłam jak głupi osioł więc na razie odpoczywam i zażywam lektury czasopism ogrodniczym i książek.