Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Aga2017 18:50, 11 maj 2017

Agatko, musisz mieć do mnie cierpliwość jak do swojej Zosi .... przeglądam Twój wątek kolejny raz teraz bylinówkę i nie mogę się połapać jakie masz rzędami posadzone roślinki czy mogłabyś opisać rośliny .... proszę
pa
Iwk4 19:24, 11 maj 2017

Aga, działasz w ogrodzie?
Ja właśnie wróciłam. Wypielilam jedną rabatę. Wreszcie nie pada.
Aaaa, i przesadzilam kilka trawek. Roszadę musiałam zrobic.
Chcialam hacone podsadzic bukszpany, ale czytam, ze to nie najlepsze połączenie. Bukszpan potem lysieje. Dalam wiec bukowi w nogi.
jankosia 21:40, 11 maj 2017

AgataP napisał(a)

Monika, a coś więcej możesz napisać o tej Chicago? Lub wstawić u mnie zdjęcie?

Dobre sobie Co ja mogę napisać po jednym sezonie? Nie żartuj, przecież to ciebie w zeszłym roku o oskrzydloną wypytywałam i wypytywałam. Posadziłam dopiero na jesień więc jak się okaże że mogę ruszyć czymś więcej niż palcem to ruszę cztery litery do komputera i poszukam jakiejś foty bo wygląd krzaczka niewiele odbiega od stanu w jakim go kupiłam. Znasz mnie, i tak dobrze że wylądowała w gruncie w tym samym sezonie co do mnie przybyła Inne rośliny nie mają tyle szczęścia

Posadzone? Jakie sadzonki dostałaś? Pochwalisz się?
Kawa 21:43, 11 maj 2017

no miały być foty
i ja się pytam gdzie sommm
AgataP 08:46, 12 maj 2017

jankosia napisał(a)

Dobre sobie Co ja mogę napisać po jednym sezonie? Nie żartuj, przecież to ciebie w zeszłym roku o oskrzydloną wypytywałam i wypytywałam. Posadziłam dopiero na jesień więc jak się okaże że mogę ruszyć czymś więcej niż palcem to ruszę cztery litery do komputera i poszukam jakiejś foty bo wygląd krzaczka niewiele odbiega od stanu w jakim go kupiłam. Znasz mnie, i tak dobrze że wylądowała w gruncie w tym samym sezonie co do mnie przybyła Inne rośliny nie mają tyle szczęścia

Posadzone? Jakie sadzonki dostałaś? Pochwalisz się?

Jesssu no mogłam przewidzieć
Na razie tematu nie drążę, jak mnie przyciśnie będę dumać. Wiem jednak że muszę wymienić te trzcinniki na coś innego, bo co wiosnę będę miała to samo - kot z psem na wypasie na mojej trawce.
A moja trzmielina przy domu ma już kopę lat, poza tym to Compactus więc jej wzrost do 120 cm to i tak ponad normę Być może zdecyduję się na oskrzydloną zwykłą, pod domem może rosnąć nawet do 2 metrów, w razie czego sekatory mam ostre.
AgataP 08:49, 12 maj 2017

Aga2017 napisał(a)
Agatko, musisz mieć do mnie cierpliwość jak do swojej Zosi .... przeglądam Twój wątek kolejny raz teraz bylinówkę i nie mogę się połapać jakie masz rzędami posadzone roślinki czy mogłabyś opisać rośliny .... proszę
pa

Rzędami sadziłam floksy bo miałam ich najwięcej około 30 szt, dałam im tyle przestrzeni ile przepisowo potrzebowały, ale już nie pamiętam jaki to był rozstaw. Reszta to już dosadzanie i przesadzanie więc pasy są niejednorodne.
A roślin jest mnogo - na zdjęciach je widać, w tym sezonie tęż zdjęcia będę cyklicznie wstawiać.
Jak coś pytaj Tworzysz rabatę bylinową?
AgataP 08:54, 12 maj 2017

Kawa napisał(a)
no miały być foty
i ja się pytam gdzie sommm

Kamila, wczoraj kupiłam 10 worków kompostu po 20 kg, które sama rozładowałam, potem przekopałam 9 metrów ziemi z kompostem, potem 33 dołki głębokie na dwa szpadle.. ledwie wróciłam do domu. Potem prysznic, dzieci do odebrania i z Zośką do pulmonolga na sprawdzenie. Jak wróciłam wieczorem to już nasmarowałam się tylko żelem bo tam mnie ręce bolały i ległam horyzontalnie Dziś idę ogarnąć tam, bo zostawiłam kupy ziemi, resztki korzeni... syf.
Zdjęcia będą będą tak jak krwiożercze chomiki mutanty
Kawa 09:03, 12 maj 2017

AgataP napisał(a)

Kamila, wczoraj kupiłam 10 worków kompostu po 20 kg, które sama rozładowałam, potem przekopałam 9 metrów ziemi z kompostem, potem 33 dołki głębokie na dwa szpadle.. ledwie wróciłam do domu. Potem prysznic, dzieci do odebrania i z Zośką do pulmonolga na sprawdzenie. Jak wróciłam wieczorem to już nasmarowałam się tylko żelem bo tam mnie ręce bolały i ległam horyzontalnie Dziś idę ogarnąć tam, bo zostawiłam kupy ziemi, resztki korzeni... syf.

no fieszzz
biedna TY
przecie poczekam ...cierpliwie

a z Zosią wszystko ok?
Pszczelarnia 10:09, 12 maj 2017

AgataP napisał(a)

Jakim żelem?

Tak mam i polecam. Ale ważne jest nasłonecznienie przy niej. Żeby nie cieniowały ją inne drzewa, bo wtedy owoc nie tak słodki.
Kasya 10:37, 12 maj 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Jakim żelem?

żelem pod prysznic