Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

mikina34 14:03, 09 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nic z nim nie rób. Przymrozki zwarzą liście. Na wiosnę przemieszasz ziemię wokół karpy pazurkami.

dziękuję
paniprzyroda 14:25, 09 sie 2017

Podziwiałam rabaty i szacunek za ogrom pracy w ogarnianiu ogrodu Tyle czyśca wykopałam wiosną na kompost..
W Hortulusie byłam kilka razy, ale wizyty u Kasi B szczerze zazdroszczę, chociaż na początku lipca byłam niedaleko, niestety, nie mogłam wykręcić.

Rabarbar mrożę świeży, to pomysł ściągnięty od Karoli, jak znalazł do ciasta i młodej kapusty jako zakwaszacz
AgataP 15:07, 09 sie 2017

paniprzyroda napisał(a)
Podziwiałam rabaty i szacunek za ogrom pracy w ogarnianiu ogrodu Tyle czyśca wykopałam wiosną na kompost..
W Hortulusie byłam kilka razy, ale wizyty u Kasi B szczerze zazdroszczę, chociaż na początku lipca byłam niedaleko, niestety, nie mogłam wykręcić.

Rabarbar mrożę świeży, to pomysł ściągnięty od Karoli, jak znalazł do ciasta i młodej kapusty jako zakwaszacz

I to jest przednia myśl Chyba znajdę jeszcze trochę miejsca na niego
AgataP 15:10, 09 sie 2017

No i zamówiłam sobie drzewko owocowe... chodziło za mną już dość długo.
Śliwa mirabelka z Nancy - muszę przygotować miejsce dla niej, ale przyjdzie dopiero jesienią więc mam czas.
Liczę, że nie będzie kłopotliwa, była taka u babci, owoce były pachnące, słodkie, odchodziły od pestki - nadawały się na kompot i na surowo. Zbierało się je w koszulkę i jadło do momentu aż brzuch mówił 'dość"
AgataP 15:11, 09 sie 2017

paniprzyroda napisał(a)

Mariola, ja też połowę czyśćca wywaliłam, mnoży się szybciej niż króliki
Pszczelarnia 15:29, 09 sie 2017

Agato, czy Mróz jest fajny, czy powielający tematy? Może sobie zapodam coś swojskiego.

Miły Twój wątek, mrożenie rabarbaru - na to nie wpadłam. Ale tartę Ani odszukam, Ania z Malutki pod Lasem?

U mnie cukinia na makaronie albo makaron z cukinią.

AgataP 16:18, 09 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Agato, czy Mróz jest fajny, czy powielający tematy? Może sobie zapodam coś swojskiego.

Miły Twój wątek, mrożenie rabarbaru - na to nie wpadłam. Ale tartę Ani odszukam, Ania z Malutki pod Lasem?

U mnie cukinia na makaronie albo makaron z cukinią.

Ewa u mnie cukinia poszła jeszcze do mrożenia z przeznaczeniem na zupę krem.
Teraz czaję się na jakąś młodą, by zrobić tartę. A dziś przygotowania do sosu z udziałem cukinii. Jutro dalsza część.

Cukinia z makaronem też u mnie jest w dodatku z mleczkiem kokosowym, marchewką i curry, takie tagliatelle warzywne. Pycha.

Ania z Malutkiego pod lasem - zamieściła przepis na tartę, sosik i pasztet z cukinii w kuchni ogrodowej - o tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7057-kuchnia-z-malutkiego

Mróz - kupiłam "Behawiorysta" - bywało, że musiałam przerwać lekturę, bo opisy zdarzeń były niełatwe do przejścia. Lektura nie dla każdego.

jankosia 21:46, 09 sie 2017

Ależ ci zazdroszczę wizyty u Kasi. Tyle razy się odgrażałam że pojadę pojadę ale jeszcze nie dotarłam Ale gaduła rzeczywiście z niej straszna, słucham czasem jej audycji w Internecie to usta nie nadążają za tym co by chciała powiedzieć. Ale ogród bardzo lubię

bacowa 23:48, 09 sie 2017

AgataP napisał(a)

Kochana oczywiście i dumam czemu jeszcze nie wybrałaś się do niego
Kasia zbiera osoby o 13 ej pod wejściem, ale już od 12 otwarte, można się raczyć kawą i ciastem
Potem grupą przechadzka po ogrodzie, nie jest wielki, bardziej kompaktowy, dużo nowych rabat. Kaśka gaduła więc przy każdym zakątku opowiada i opowiada, a potem milion pytań jeszcze.... ale słucha się z prawdziwą przyjemnością...

Sprawdziłam na mapie gdzie ten ogród . Często jeżdzę w ten rejon do SPA, a to tylko 11 km od jej ogrodu .No powiem ci że wstyd mi że tam jeszcze nie byłam.
anna_t 11:52, 10 sie 2017

Agatka a jak twoja rabata trawiasta pod leszczynami? Działasz na jesień?