Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

kerii 01:22, 09 sie 2017

Fajny wypad wczasowo ogrodowy odemnie ten Hortulus to daleko a i nad morze jak jadę to z drugiej strony i też nie po drodze a szkoda. A ten drugi to faktycznie u Mai był i chyba nie dawno go oglądałam na HGTV po nocach starsze odcinki puszczają
Przykro że syn tak niefortunnie wczasy zakończył ale jak to mówią do wesela się zagoi a i z myszką pewnie też sobie poradzi ))

Super pomysł z tą jesienną rabatą ja to się nie umiem zdecydować na jeden sezon tylko chciałabym żeby na każdej cały czas coś kwitło i potem mi wychodzi misz-masz
AgataP 08:36, 09 sie 2017

Wendy79 napisał(a)
Boziu, Boziu, Boziu... Już Ci miałam wczoraj Hortulusa zazdrościć, ale wizyty u Kasi, to zazdroszczę tak, że prawie z kapciuszków z uniesienia wyskoczyłam!!!

Ach, spełnię kiedyś to marzenie i zajadę tam...

Aga Ty też piękne miejsca zwiedzasz... nic nie piszę, ale równie mocno zazdroszczę
AgataP 08:37, 09 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie używaj już rabarbaru. On jest teraz w fazie kumulacji szczawianów wapnia, a owe szczawiany odkładają się w nerkach i mogą powodować kamice nerkowe. Rabarbar konsumuje się do czerwca. Potem się go nawozi i daje czas na odbudowę podziemnej karpy. Odwdzięczy sie w przyszłym sezonie.

Gruszko już doczytałam - zbiory tylko do lipca. Odpuszczam więc temat ciasta rabarbarowego zrobię tartę z cukinią hahaha
A o rabcia zadbam bo uwielbiam kompot z niego, o cieście nie wspomnę
AgataP 08:39, 09 sie 2017

Nikita napisał(a)
Agatko, zazdraszczam zwiedzania cudnych ogrodów, ale i u ciebie jest co oglądać i czym się zachwycać !!!
I przy okazji zapytam o różę Moin Moin, bo bardzo me oko zainteresowała. Docelowo duża ona jest? Bo na duże miejsca u mnie brak.

Madzia ona u mnie pierwszy rok więc dużo Ci o niej nie powiem.
Na razie bardzo mi się podoba i liczę że nie wyrośnie na potwora jak Ascot
AgataP 08:50, 09 sie 2017

kerii napisał(a)
Fajny wypad wczasowo ogrodowy odemnie ten Hortulus to daleko a i nad morze jak jadę to z drugiej strony i też nie po drodze a szkoda. A ten drugi to faktycznie u Mai był i chyba nie dawno go oglądałam na HGTV po nocach starsze odcinki puszczają
Przykro że syn tak niefortunnie wczasy zakończył ale jak to mówią do wesela się zagoi a i z myszką pewnie też sobie poradzi ))

Super pomysł z tą jesienną rabatą ja to się nie umiem zdecydować na jeden sezon tylko chciałabym żeby na każdej cały czas coś kwitło i potem mi wychodzi misz-masz

Jola pomysł na jesienną powstał w tamtym roku. Wcześniej na niej rosły hortki VF i rozchodniki, brakowało mi średniego piętra. W tym roku powiększyłam rabatę, dosadziłam derenie o zielonych i czerwonych pędach, berberysy erecta i green carper, rozplenice z własnego siewu, rozchodniki z podziału i niebieskiego świerka glauca globosa. Chciałabym dosadzić jeszcze albo rozchodników albo marcinków - okaże się jesienią, jak wstępnie zobaczę przebarwienia. Chciałabym jeszcze wcisnąć tam dwa drzewka kolumnowe I to tyle, liczę że na tym zakończy się tam moja zmiana
bacowa 08:53, 09 sie 2017

Agata, gdzie ten ogród Kasi B, bo coś mniemam że mam niedaleko do niego.
AgataP 09:07, 09 sie 2017

bacowa napisał(a)
Agata, gdzie ten ogród Kasi B, bo coś mniemam że mam niedaleko do niego.

Kochana oczywiście i dumam czemu jeszcze nie wybrałaś się do niego
Kasia zbiera osoby o 13 ej pod wejściem, ale już od 12 otwarte, można się raczyć kawą i ciastem
Potem grupą przechadzka po ogrodzie, nie jest wielki, bardziej kompaktowy, dużo nowych rabat. Kaśka gaduła więc przy każdym zakątku opowiada i opowiada, a potem milion pytań jeszcze.... ale słucha się z prawdziwą przyjemnością...

http://thegardenwarsztaty.blogspot.com/p/kwiaty-ciete-z-wasnego-ogrodu.html
Iwk4 09:51, 09 sie 2017

Ode mnie 77 km
Dzięki za namiary.

Aga, o beczkach i rurze drenarskiej myślę intensywnie. Tylko te beczki są mało reprezentacyjne. Nadają się na tyły...
Mam 3, ale teraz gnojowka w nich jest. Muszę opróznic choc jedną i przetestowac

Fotki możesz cyknąć. Nigdy wiedzy nie za dużo
tulucy 11:59, 09 sie 2017

Jak już kiedyś będę mieć więcej czasu, to chcę na jakieś warsztaty się do KB zapisać, a co tam
moje plany na Wojsławice spaliły na panewce, za gorąco na takie jazdy z dziećmi i jednak prawie 2 godziny w jedną stronę...

miłego wypoczynku tarasowego życzę i szykuj miejsce na iryski jak wrócę, będę kopać
Pszczelarnia 12:09, 09 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie używaj już rabarbaru. On jest teraz w fazie kumulacji szczawianów wapnia, a owe szczawiany odkładają się w nerkach i mogą powodować kamice nerkowe. Rabarbar konsumuje się do czerwca. Potem się go nawozi i daje czas na odbudowę podziemnej karpy. Odwdzięczy sie w przyszłym sezonie.

Gruszka czujna. Poza tym rabarbar teraz nie smakuje (mój na pewno, jest kwaśnym łykiem).

Bardzo dojrzał ogród Bellinghamów. Nowa cześć warzywna fascynująca. Świetny wypad.