Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Pszczelarnia 12:11, 09 sie 2017

AgataP napisał(a)

Madzia ona u mnie pierwszy rok więc dużo Ci o niej nie powiem.
Na razie bardzo mi się podoba i liczę że nie wyrośnie na potwora jak Ascot

A to Ascot jest potworem wzrostu?

Ile ma?
mikina34 12:40, 09 sie 2017

AgataP napisał(a)

Monika, u mnie jakoś słabo w tym roku, miał chyba za dużo towarzystwa bo pomidory powędrowały wszędzie. Ale pomyślę o nim w przyszłym roku. Liście są, łodyżki czerwone - był kompot teraz planuję ciasto

a tego wtyka to musiałam sobie z necie obejrzeć - całe szczęście u mnie stołówki nie robią, ale kalarepkę z liści mam obżartą nie wiem przez kogo..

phi, żeby to była stołówka to może bym zniesła, ale ona się na nim kocą na potęgę i jeszcze z małymi się potem prowadzają , jak nic chyba im sie wydaje, ze na RODOS są tez mają wakacje
AgataP 13:03, 09 sie 2017

mikina34 napisał(a)

phi, żeby to była stołówka to może bym zniesła, ale ona się na nim kocą na potęgę i jeszcze z małymi się potem prowadzają , jak nic chyba im sie wydaje, ze na RODOS są tez mają wakacje

Rodzinne
Ogródki
Działkowe
Otoczone
Siatką

AgataP 13:04, 09 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)

A to Ascot jest potworem wzrostu?

Ile ma?

Różanka z maluchami czyli 50-80 cm, a Ascot wyskoczyła mi w pierwszym roku na 1,2 m - musiałam przesadzić.
AgataP 13:08, 09 sie 2017

tulucy napisał(a)
Jak już kiedyś będę mieć więcej czasu, to chcę na jakieś warsztaty się do KB zapisać, a co tam
moje plany na Wojsławice spaliły na panewce, za gorąco na takie jazdy z dziećmi i jednak prawie 2 godziny w jedną stronę...

miłego wypoczynku tarasowego życzę i szykuj miejsce na iryski jak wrócę, będę kopać

Ja będąc w Jeleniej Górze w ubiegłym roku wyskoczyłam do Wojsławic, ale też z 1,5 h jechaliśmy. Córka miała 3,5 roku - mąż pchał ją w wózku, a my z Mamą latałyśmy po ogrodzie A co tam...
U nas też gorąco, nawet nie otwieram drzwi tarasowych, bo w domu chłodno i przyjemnie. Teraz obiad dla dzieciaków - dla nich leniwe z cukrem i cynamonem, dla siebie przewiduję tartę z cukinią wg przepisu Ani z Malutkiego. Mam chęć jeszcze na sosik z Jej przepisu.... i tak siedzę w domu, uziemiona gipsem młodego, długi weekend wziął w łeb.
mikina34 13:09, 09 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie używaj już rabarbaru. On jest teraz w fazie kumulacji szczawianów wapnia, a owe szczawiany odkładają się w nerkach i mogą powodować kamice nerkowe. Rabarbar konsumuje się do czerwca. Potem się go nawozi i daje czas na odbudowę podziemnej karpy. Odwdzięczy sie w przyszłym sezonie.

O! Haniu, z nieba mi spadłaś kobieto dziękuje za informację
W takim razie niech sobie rośnie i służy za leżankę na razie
Czy mam go ściąć dopiero jak zmarnieją listki? To moje pierwsze doświadczenia z rabarbarem
mikina34 13:10, 09 sie 2017

AgataP napisał(a)

Rodzinne
Ogródki
Działkowe
Otoczone
Siatką

Dokładnież
AgataP 13:10, 09 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Gruszka czujna. Poza tym rabarbar teraz nie smakuje (mój na pewno, jest kwaśnym łykiem).

Bardzo dojrzał ogród Bellinghamów. Nowa cześć warzywna fascynująca. Świetny wypad.

Tak na Gruszkę można liczyć
Rabarbar ma urlop, będzie się wzmacniał na przyszły rok.

Kupiłam sobie kocankę włoską w Hortulusie - pachnie curry i maggi razem. Chyba będę ją zimować w donicach w domu, razem z rozmarynem.

Czy ktoś ma laur?? jak rośnie i jak z przechowywaniem go przez zimę ??
AgataP 13:11, 09 sie 2017

mikina34 napisał(a)

Czy mam go ściąć dopiero jak zmarnieją listki? To moje pierwsze doświadczenia z rabarbarem

ściąć? a trzeba ścinać przed zimą ?? kurna nic nie wiem ....
Gruszka_na_w... 13:52, 09 sie 2017

mikina34 napisał(a)

Nic z nim nie rób. Przymrozki zwarzą liście. Na wiosnę przemieszasz ziemię wokół karpy pazurkami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies