Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Pszczelarnia 14:02, 05 paź 2017

To by się zgrało. Zimą linie cisów będą ładnie widoczne. Linie obwódki bukszpanowej też.

Ale myślę, że może zakręcenie pergolą też nie będzie głupim pomysłem, bo pnie brzóz i pergola też do mnie przemówiły.

Jednak.

Wyczerpałam możliwości.

Anda 16:22, 05 paź 2017

Agato, i co teraz?
Na pergoli mogłabyś dać 2 powojniki: jednego powojnika powtarzającego kolor LO, która rośnie na tym długim kawałku plus powojnika o ciemniejszym, zdecydowanym kolorze. Na tym tle dobrze byłoby widać Artemis.

No i jeszcze przyszedł mi do głowy taki pomysł, pomysłek właściwie, że skoro do buków dosadzisz cisy, to mogłabyś spiąć obie rabaty sadząc nieregularnie pojedyńcze cisy Fastigiatyn albo kule cisowe na tych pergolowych kawałkach. Kiedyś na Pincie był taki obrazek, a Luki u siebie na różance chyba też cisy właśnie w ten sposób dosadził. Kule cisowe chyba by u Ciebie ładniej konweniowały niż Fastigiaty...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 17:57, 05 paź 2017

Anda napisał(a)
Agato, i co teraz?
Na pergoli mogłabyś dać 2 powojniki: jednego powojnika powtarzającego kolor LO, która rośnie na tym długim kawałku plus powojnika o ciemniejszym, zdecydowanym kolorze. Na tym tle dobrze byłoby widać Artemis.

No i jeszcze przyszedł mi do głowy taki pomysł, pomysłek właściwie, że skoro do buków dosadzisz cisy, to mogłabyś spiąć obie rabaty sadząc nieregularnie pojedyńcze cisy Fastigiatyn albo kule cisowe na tych pergolowych kawałkach. Kiedyś na Pincie był taki obrazek, a Luki u siebie na różance chyba też cisy właśnie w ten sposób dosadził. Kule cisowe chyba by u Ciebie ładniej konweniowały niż Fastigiaty...

Ewcia mówisz o czymś takim?

https://pl.pinterest.com/pin/446771225504836670/
https://pl.pinterest.com/pin/118289927688236405/
https://pl.pinterest.com/pin/431149364296338438/

niestety kulek u mnie nie byłoby widać, większość bylin to 50 cm minimum, już wyobrażam sobie ceny kul cisowych ale fastigiaty nie byłyby może złe.

Musiałabym sobie to obrobić w paintcie
Anda 18:05, 05 paź 2017

Tak, właśnie coś w ten deseń miałam na myśli No fakt, duże kule cisowe to minimum 50 Euro

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
yolka 18:25, 05 paź 2017

Dużo niebieskiego i białego u Ciebie, moje ulubione ogrodowe kolory
bacowa 07:37, 06 paź 2017

AgataP napisał(a)

Ja sobie dokupiłam świecznice i krawanicę, przyszły nie duże, ale ładne.
W piątek może uda mi się je posadzić + roślinki od Bożenki.

Krwawnica wysoko rośnie . Fajna, bezobsługowa z niej bylina , kwiaty długo trzyma.
AgataP 09:54, 06 paź 2017

U nas awaria po tej wichurze. Prądu brak w całej okolicy...
ren133 10:20, 06 paź 2017

AgataP napisał(a)
U nas awaria po tej wichurze. Prądu brak w całej okolicy...

U mnie już wczoraj nie było prądu
A dzisiaj po drodze do pracy widziałam mnóstwo połamanych drzew...
W pracy też czekam na prąd...
Wendy79 13:21, 06 paź 2017

U nas prądu nie było od 21 do 12.30 i ciekawa jestem ile razy jeszcze wyłączą. Tak więc ładuję co się da, puściłam zmywanie, w końcu napiłam się gorącej herbaty... Czekam jeszcze chwile z obiadem, bo przecież i tak zimnego nie będziemy jeść... No bo przecież chora w domu siedzę. Dzięki temu, że prądu nie było, to sobie chociaż rabatę obmyśliłam
jolanka 13:49, 06 paź 2017

Tez się balam, ze wczoraj do mnie znowu cos dojdzie Nie spalam do północy. Na szczęście tylko mocno wiało. Cały trawnik mam w liściach. Prąd jest ale 2 km dalej już nie ma. Może u Ciebie niedługo włączą. Dobrze, ze nic się złego nie stało, nie to co na zachodzie kraju