Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

kasja83 08:56, 14 gru 2017

Agacia...ostatnia fotka z taaaakim śniegiem. Co tam u Ciebie??Nadal śnieg?
Nikita 20:36, 17 gru 2017

Puk, puk...jest tu ktoś ?
Agania 20:43, 17 gru 2017

Włączyć obiektyw czas
Aguś pozdrawiam
Pszczelarnia 10:18, 02 sty 2018

Byłam ale nikogo nie zastałam. Puk, puk?
kasja83 10:23, 02 sty 2018

Witaj kobietko...wszystkiego Dobrego na Nowy Rok. Wiosna nam powoli puka do drzwi...budzimy się ze snu zimowego-choć dopiero styczeń
AgataP 09:29, 15 sty 2018

Dziewczyny jestem, ale odpoczywam i nabieram sił.

Grudzień miałam wyjątkowo ciężki - nabawiłam się paskudnego przeziębienia, trzymało mnie cały miesiąc. Może przeszłoby szybciej, gdybym siedziała w domu, ale niestety wszystko zwaliło się na raz.

Moje szkolenie w ramach pracy zawodowej, choroba córki, urodziny Antka- kameralnie w domu, potem zaraz Zośki już z rodziną, musiałam piec różowy tort, a potem urodziny Antka - zabawa poza domem dla 12 dzieciaków, tort musiałam znowu piec. Potem występny dzieci w szkole, a ja wciąż chora, zajęcia dodatkowe cały czas, przed świętami pogrzeb - 50 km od domu, zimno w kaplicy, doprawiłam się z chorobą jeszcze lepiej. Potem święta, mąż wolnych dni nie dostał i zakupy spadły na mnie, całe szczęście, że Święta wzięły na siebie obie Mamy, bo ja nawet nie sprzątałam, dzieciaki odkurzały z udziałem męża. Ja nie miałam sił. Po Świętach jeszcze sprawy niecierpiące zwłoki do załatwienia i tylko ja mogłam to zrobić. W sylwestra spałam już o 22-ej.
Taki był mój koniec roku. Choinki miały tylko dzieci w pokojach, u nas zdobyłam się tylko na lampki na szafce.

Teraz odpoczywam, mam takiego lenia że często siedzę w fotelu i obserwuję jak ferajna ptaków przylatuje do karmnikowego drzewa - ostatnio nawiedziła nas fala dzwońców i co raz częściej przylatują raniuszki - białe kuleczki z czarnym długim ogonkiem

Zdjęć nie robię, bo wychodzę na dwór jak tylko muszę.

Planów ogrodowych wielkich nie robię, ogród w tym roku poradzi sobie bez konkretnych zmian. Może nawadnianie dokończę, ścieżki w warzywniku... zawsze coś się znajdzie. Reszta zależeć będzie od moich chęci i zasobności portfela. Bo w tym roku przyszedł czas na dom - pora go wykończyć i od razu odświeżyć Liczę, że będzie wtedy spokoju na dłużej.

niedługo wiosna i więcej sił będzie na ogród i zdjęcia

a dziś mróz -10, siedzę przy kominku z dobrą książką... pozdrawiam Was wszystkie..

jolanka 09:40, 15 sty 2018

Agatko, pozdrawiam w takim razie cieplutko i trzymam kciuki za koniec atrakcji chorobowych.
Wiosny nam potrzeba jak na lekarstwoooooo
tulucy 09:50, 15 sty 2018

Agata zdrowiej ja się dorobiłam w święta i też mi się ciągnie, bo nie ma kiedy wyleżeć...
Monia81 09:51, 15 sty 2018

No to Agatko nabieraj sił, oszczędzaj się wiosna coraz bliżej mimo wszystko pozdrawiam
Gruszka_na_w... 20:01, 15 sty 2018

Siedzenie przy kominku z dobrą lekturą to akuratne zajęcie.
Zdrówka życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies