Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Jana 08:59, 31 mar 2018

Aga życzę spokoju ducha i wierzę że wszystko wróci do normy pięknie jest u ciebie ten szpaler limek cudo....podoba mi twój pomysl rabat o prostych liniach bo to uspakaja byliny i podkreśla ich piękno o zadaszenie też będę pytać bo jeszcze nie zrobiłam a chciałabym ....tylko się ciągle zastanawiam jak to wykonać
AgataP 10:35, 06 kwi 2018

Wiosna w końcu przyszła

dzieciaki się cieszą, bo huśtawki już mogą być w użyciu, a i suka zadowolona że coś się dzieje na podwórku

AgataP 10:42, 06 kwi 2018

W warzywniku zrobiłam wysiewy.
Pierwszy raz siałam nasionka na taśmie, jestem ciekawa rezultatu.
Zawsze miałam problem z przerywaniem. Nie mówiąc o dzieciakach które rwały po kilka naci na raz.

Posiana marchewka, pietruszka, rzodkiewka - na taśmie
Do tego posadzona cebulka, posiany mix sałat + rukola no i lewkonie ( kocham ich zapach)
Syn posadził sobie w donicach buraka liściowego - w ramach eksperymentu kolorystycznego i smakowego

reszta warzywnika nie sprzątnięta, jak się uda to może dziś tam wyruszę.

Pozostałe wysiewy u Mamy na parapecie: pomidory mają już drugie listki, sałatka nadaje się już do pikowania, seler naciowy się odmeldował i eksperymentalnie posiałam paprykę. Selery korzeniowe i pory kupię na ryneczku.

AgataP 10:48, 06 kwi 2018

W reszcie ogrodu zostały mi jeszcze do przycięcia trawy - kilka kęp miskantów ice dance i owsica bo zmarzła cała, musi odbić.

Hortki przycięte, wyżej w tym roku, zobaczę jak się to sprawdzi.
W ubiegłym roku cięłam na 1-2 oczka, w tym roku zaszalałam i grubsze gałązki przycięłam na 4 oczkiem, cienkie wycięte całkowicie.

Bylinówka przycięta, nornice na spółkę z kretem zeżarły po kilka: orlików, ostróżek, jedna molinia podjedzona, trzcinniki dwa, floksy... boję się o świecznice - jesienią posadziłam i nie wiem czy ich szlak nie trafił...

W kolejce są: wertykulacja i nawożenie, oprysk miedzianem jak tylko nie będzie wiało, kanciki wszędzie, przycięcie róż, lawendy i bukszpanu.

To tyle, bo na samą myśl już się upociłam

Monia81 10:48, 06 kwi 2018

Doi tych krokusików aż buzia sama się śmieje Też się zastanawiałam nad tymi nasionami na taśmie, a wzięłam normalnie... zobaczę jak u Ciebie się Agatko sprawdzę, najwyżej w przyszłym roku U mnie warzywnik wogóle jeszcze nie ruszony, przyszły tydzień mam na to pozdrawiam
Kawa 10:53, 06 kwi 2018

Agatko jakie foty ku pocieszeniu serc
ehhh ta twoja bylinowa
niedościgniona uwielbiam ja
jolanka 11:03, 06 kwi 2018

Robota jak widzę wre aż miło
Burak liściowy jest pyszny. Robiłam Tak jak szparagi albo kalafior z masełkiem i bułeczką,palce lizac
jolanka 11:03, 06 kwi 2018

Robota jak widzę wre aż miło
Burak liściowy jest pyszny. Robiłam Tak jak szparagi albo kalafior z masełkiem i bułeczką,palce lizac
popcorn 12:08, 06 kwi 2018

Jakie krokusy! I skrzynie obsiane! Szacunek

Ice dance to turzyca potwór, nie miskant

podglądam, pozdrawiam
popcorn 12:09, 06 kwi 2018

Jezu jaka bylinówka... ja chcem czerwiec!