Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

23:18, 27 kwi 2017
Basiu jak kolorowo, żółte to smagliczka skalna też mam, ale wyzbywam się żółtych kwiatów, przynajmniej na razie
malgorzata_s... 23:39, 27 kwi 2017

Basiu jak ktoś w realu nie widział Twojej skarpy i jej rozmiaru to metry niewiele powiedzą bo wyobraźnia nie ogarnia. Jesteś tytanem pracy.
Te tulipany w żwirku bajeczne
BasiaLT 07:54, 28 kwi 2017

Rosa napisał(a)

na słońce czy do cienia?

Część na słońce a część w półcieniu. Do donic stojących chciałabym zrobić kompozycje z seledynową żurawką, ostnicą, pomarańczowe begonie, może pomarańczowe karłowe aksamitki. Do donic wiszących białe i pomarańczowe surfinie. Zobaczymy co uda mi się kupić.
BasiaLT 07:58, 28 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Basia piękne tulipany jak Ty je sadziłas w tym żwirku? Rozumie,że nie ma pod nim żadnej foli? A jak z chwastami?

Paulinko pod żwirkiem jest normalna ziemia. Czasami wyrośnie kilka chwastów ale to wyrywam na bieżąco. W zeszłym roku jak sadziłam cebulki to miał być w zasadzie eksperyment bo nie wiedziałam czy nie przemarzną. Ale jest ok.
BasiaLT 08:43, 28 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Tulipanki masz śliczne a skarpa na początku moze trudna do zagospodarowania ale potem pięknie wygląda.

To fakt, ogród na zróżnicowanym terenie zupełnie inaczej się prezentuje niż na płaskim.
BasiaLT 08:45, 28 kwi 2017

MonikA napisał(a)
Basiu jak kolorowo, żółte to smagliczka skalna też mam, ale wyzbywam się żółtych kwiatów, przynajmniej na razie

Żółty kolor też nie należy do moich ulubionych ale na razie nie wywalam bo nie mam czym zastąpić. Ta smagliczka bardzo fajnie mi się sama wysiała tam, gdzie inne rośliny ledwo dychały.
Rosa 09:06, 28 kwi 2017

Dziewczyny, też byłam przeciwniczkom żółci, pomarańczu i ciepłej czerwieni w ogrodzie. Ale ..... szczególnie jesienią w pochmurne dni tych ognistych, energetycznych kolorów mi brakuje. I kombinuję jak go wprowadzić do ogrodu i połączyć z tymi kolorami zimnymi, które już tam są .
elka_ 12:26, 28 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)

Bajka!
Wybacz musiałam zapinować
Makusia 12:38, 28 kwi 2017

Barwinek da radę- jemu nic straszne. Jak mu dasz taki metraż do popisu, to się chłopak rozszaleje raz dwa
gierczusia 09:35, 29 kwi 2017

Jeżuuuuuuu te tulipany w rabacie żwirowej.......cuuuudne
Wybierasz jakoś te odmiany ??... bo mam aże jedne tulipany i figa z makiem andżeliki.. jak wybrać pewniaka , który nie będzie kaprysił ..Zbyszek pisał o starych , babcinych odmianach..wszystko cacy , tylko na opakowaniu nie pisze " stara odmiana "
Buziole Basiu