Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

gierczusia 21:57, 05 cze 2017

Zwiedziłam Park Mużakowski dziękuję jest naprawdę cudowny..widać , jaki dojrzały jest ogród..i takie wypielęgnowane zabudowania..extra o targach w Kalsku słyszałam już wielkorotnie..zawsze pozytywanie i takie cudo krwawniki...aaaaa...buziolle
ania1110d 22:26, 05 cze 2017

Basiu widzę ze zakupy udane a my ogrodniczki lubimy takie szaleństwa najbardziej.
elka_ 23:41, 05 cze 2017

Ostróżkę po pierwszym przekwitnięciu warto przyciąć, aby ponownie zakwitła jesienią. Przed zimą ostróżkę przycina się po raz kolejny, tuż przy ziemi Cała roślina jest trująca!
BasiaLT 07:35, 06 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Sporo kupiłaś, myślę, że ostróżki szybciej masy nabiorą niż jeżówki...
Ja poszukuję niebieskich ostróżek z białą muchą. Z 7 tylko jedna mi po zimie została, wygniły. Na Twojej ziemi będzie im lepiej niż na mojej glinie.

Kasiu szkoda że nie puściłaś swojego życzenia w eter bo dokładnie takie ostróżki już miałam w ręku ale odłożyłam i wzięłam białe bo już nie chciałam motać z kolorami.
BasiaLT 07:36, 06 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Super zakupy i jaka szybka akcja sadzenie

Małogoś akcja była szybka bo po pierwsze już mnie korciło żeby upchnąć nabytki w rabaty a po drugie akurat była przerwa w deszczu.
BasiaLT 07:38, 06 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Moje ostróżki za kilka dni się pokażą, ale błękitnych z białą muchą nie mam.

Moje się zestarzały po kilku latach, ms nowe sadzonki szykować. Kilka siewek na rabatach widziałam, W sierpniu będzie przesadzanie.

Haniu a ostróżki same się wysiewają czy trzeba zbierać nasiona i samemu kombinować?
BasiaLT 07:40, 06 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Super zakupy ale ciekawi mnie Basia a po ile zdobyłaś świecznice?

Aniu świecznice były po 15 zł. Te moje z bordowymi liśćmi na słońce ale takie z zielonymi do cienia kosztowały tak samo.
BasiaLT 07:47, 06 cze 2017

elka_ napisał(a)
Ostróżkę po pierwszym przekwitnięciu warto przyciąć, aby ponownie zakwitła jesienią. Przed zimą ostróżkę przycina się po raz kolejny, tuż przy ziemi Cała roślina jest trująca!

Elu dziękuję za instrukcję Przyda się bo nigdy wcześniej nie miałam ostróżek.
hanka_andrus 08:00, 06 cze 2017

Jak nie zetniesz nasienników po pierwszym kwitnieniu ostróżek, to do jesieni dojrzeją, i nasionka się wysieją. Ale jest ich tyle dużo co i u orlików, więc ja przeważnie wycinam, Ale jak trafi ci się jakaś piękna, to warto kilka koszyczków zostawić, żeby je wysiać w miejscu dla Ciebie wygodnym.
anabuko1 10:53, 06 cze 2017

Basiu świetne nowe zakupy.Nowe roślinki zawsze bardzo cieszą.
Swiecznicy nie mam.Ale marzy mi się. Nie mam cienia dla niej..może kiedyś. ..będzie gdzieś I wówczas ją sobie sprawie